Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за минути към България от американски оператор

Featured Replies

Здравейте!

Мои близки скоро заминават за САЩ за няколко месеца. По непотвърдена информация тамошните мобилни оператори предлагат тарифни планове с определен брой минути към България, но само към мрежата на Виваком.

Може ли някой, който ползва такава услуга, да потвърди дали е така или не е? Най-лесно е да ида в офисите на операторите и да питам, но предпочитам да получа информация от вече ползващи услугата.

Благодаря за вниманието! 

Най-лесно е да ида в офисите на операторите и да питам, но предпочитам да получа информация от вече ползващи услугата.

Зорлем на мазохисти се правите.

• Автор

Имаш по-добра идея ли? Ами кажи я...

• Автор

Последните седмици са ми страшно претрупани, нямам време за гадаене. Ако имаш конкретна идея - напиши я недвусмислено, а не ме хвърляй в догадки, моля.

"Тънки" цени очаквайте само към класически стационарен телефон. Разните псевдостационарни като на мобилни оператори, VOIP и подобни се тарифират като "други мрежи". Високите цени се определят от нашите оператори, които терминират разговорите.

Колко часа ще приказват тия? Да си вземат компютър и да говорят за без пари по интернет. Имат примерно 1000$ да си занесат задниците до USA, пък се циганят за 10$ телефон.

• Автор

Филипов, чудя се как си позволяваш да пишеш подобни коментари - нито знаеш какви са им задниците, нито къде и защо отиват. Дотук по темата получих само спам вместо смислен отговор на простичко зададен въпрос:

...Може ли някой, който ползва такава услуга, да потвърди дали е така или не е? Най-лесно е да ида в офисите на операторите и да питам, но предпочитам да получа информация от вече ползващи услугата...

Кое не е ясно в питането?

Кое не е ясно в питането?

На мен не ми е ясно защо двете страни (Бг и САЩ) не минете на интернет план и да си плащате само интернета. Евтини андройд телефони за тая дейност дал Господ.

Ако страната от Бг няма тая възможност определено цената на разговорите (услугата) ще скочи в бюджета.

Аз имам такъв план и съм с американски номер и мога да звъня в бг по 100 минути на месец  на стационарни и мобилни телефони ама и толкова го ползвам да ти кажа, плаща се за година и е около 30 долара годишно но американската страна трябва да има интернет защото е мобилно приложение.

Какво не ти е ясно? Обясних ти същината - че основната цена се надува от нашите оператори. И че евтино по принцип не е "към мрежата на виваком" както си писал, а само към стационарнните телефони на същата. Нещо неясно?

За другото ме боли фара - след като някой дава примерно 1000$за самолетен билет и 10$ за вода и сандвич на летището пък да му икономисвам 10$ да си говорил. Ами като няма пари да не говори. Да ползва месинджъри на компютъра - безплатно е.

А ти дори не казваш колко часа за няколко месеца ще говорят. И към какви телефони (оператор). Да све самоцитираш няма смисъл - не си дефинирал каква услуга някой да е ползвал. 

И ще си коментирам каквото искам. Най-малко пък моите постове може да се определят като "спам"

• Автор

...Аз имам такъв план и съм с американски номер и мога да звъня в бг по 100 минути на месец  на стационарни и мобилни телефони ама и толкова го ползвам да ти кажа, плаща се за година и е около 30 долара годишно но американската страна трябва да има интернет защото е мобилно приложение.

Това вече е почти цял отговор! Наличието на мобилно приложение (кое е то?) дава ли еднакъв достъп до трите български мобилни оператори или важи само за Виваком, както пише в голяма част от "най-лесния път", за който бе подхвърлено по-горе?

... Да све самоцитираш няма смисъл - не си дефинирал каква услуга някой да е ползвал...

Пише го в питането - американски мобилен оператор към български такъв. Времето за разговори е Х, не може да се предвиди, но няма да е минута-две месечно, а много, много повече. Акцентът е върху мобилните оператори - никакви стационарни телефони не се предвиждат, а интернет връзката е твърде рискована, в смисъл на достъпност. Затова и питането е изложено по тоя начин: мобилни разговори в посока САЩ->България. Това е! Обратното, БГ->САЩ е елементарно и евтино, но е трудно реализируемо поради определени причини, които не е нужно да излагам. 

Ако ставаше дума за други опции, темата нямаше да съществува, защото отговорите са елементарни.

П.П. Извинявам се за избухването, но проблемът е твърде сериозен, за да обръщаме темата на говорилня.

Освен да отвориш някой сайт .Примерно на ATT или

http://www.comfi.com/calling-cards/Bulgaria

http://www.wireless.att.com/learn/popups/PAYGO-international-long-distance-rates.jsp

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Това вече е почти цял отговор! Наличието на мобилно приложение (кое е то?) дава ли еднакъв достъп до трите български мобилни оператори или важи само за Виваком, както пише в голяма част от "най-лесния път", за който бе подхвърлено по-горе?

Сега ме накара да си погледна акаунта и малко се изненадах. Нали толкова разбирам и английски. Сега имаше вече и опция на испански та ми се изясниха нещата. Дърпало ми е от сметката 12 долара всеки месец ама кой да усети тая сума!

Виж там имаш опция и колко минути да си купиш, аз си мислех че е годишно но то било на месец (съжалявам ако съм те заблудил) понеже номера на акаунта  се плаща годишно и така съм си помислил и че е с минутите за цял свят а те били месечни и съм плащал без да знам автоматично.

Минутите са за цял свят не само за България, може даже да си избереш Бг номер ( SMS не може да получаваш) и ти като го набираш тоя номер от друг мисля че плащаш като абонат в Бг макар че телефона е в коя да е точка на света но да има интернет.

100 мин са 12 долара за цял свят а 1000 минути са около 30 долара месечно.

Приложението е Silent Phone влизаш в страницата им https://home.silentcircle.com/#

и си правиш акаунт и си избираш най добре Бг номер. Акаунта е за една година по спомени около 20 долара (това е задължителна стъпка) после и си купуваш минути, както казах 12 долара 100 мин за цял свят и 28 долара 1000 минути на месец.

Говориш със всички в България без значение оператора и те набират всички от България на мобилен или градски разговор (цени).

Дано да не ти е скъпо, на мен ми е удобно. Акаунт към акаунт са безплатни и не се таксуват (изключвам годишната такса).

19690904881_b6fe0ee8ab_c.jpg

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

а интернет връзката е твърде рискована, в смисъл на достъпност. 

Това някак не го разбрах, освен ако не се набутате някъде в по-дивата част по високите планини в западната част на щатите, където може да бъдете уверен, че  и GSM връзката е далеч от перфектна, а и на доста места няма обхват.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Освен да отвориш някой сайт ...

От там започнах проучването си. Гледах тия сайтове много преди да пусна темата. Не става ясно дали наистина мобилната връзка САЩ->БГ е наистина възможна само към абонати на Виваком, което е и същността на въпроса, базирана върху куп недоказани намеци във форуми с участието на живущи там българи.

Искам да изляза от теорията и затова търся мнение на човек, който ползва или е ползвал наскоро подобна услуга. Другото мога и сам да си го прочета. 

Това някак не го разбрах...

Нищо, тия, дето са ходили там, знаят за какво става дума. Не може да се очаква, че с кацането на летището ще получиш и неограничен достъп до интернет, както и в следващите дни.

• Автор

Летището е вариант, но в деня на пристигането.

Има куп битовизми, за които не ходилите за по-дълго време в САЩ и не подозират. Затова и помолих отношение да вземат потребители, вече минали "през стъргалото".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.