Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стрийминг на кабелна телевизия по коаксиален кабел

Featured Replies

Здр,

Опитах се да намеря подобна тема, но не намерих точно това, което аз искам да реализирам. Така - имам следното - външен тунер (приемник с карта) на цифрова кабелна телевизия с вход за коаксиален кабел и изходи скарт и букса за коаксиален кабел (аналогов сигнал и двете). Това като постановка е свързано в момента с скарт кабел към 32" телевизор. Разполагам с още 4 телевизора различно поколение - 2 с кинескоп и два LCD - те в момента приемат 55-те аналогови програми предоставяни от доставчика с директно забоден в тях коаксиален кабел от доставчика. Може ли да си взема някакво междинно у-во след цифровия приемник, чрез което по каксиален кабел да разпространя декодирания вече сигнал до тези 4 телевизора и те да гледат всичките 120 канала?

Никаква такава възможност. Приемника едновремено може да ти приема само един канал.

Вариантите са или да гледаш тоя канал и на другите телевизори или да вземеш допълнителни приемници от доставчика - но това означава освен разходи за приемниците и увеличена месечна такса.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Здр,

Опитах се да намеря подобна тема, но не намерих точно това, което аз искам да реализирам. Така - имам следното - външен тунер (приемник с карта) на цифрова кабелна телевизия с вход за коаксиален кабел и изходи скарт и букса за коаксиален кабел (аналогов сигнал и двете). Това като постановка е свързано в момента с скарт кабел към 32" телевизор. Разполагам с още 4 телевизора различно поколение - 2 с кинескоп и два LCD - те в момента приемат 55-те аналогови програми предоставяни от доставчика с директно забоден в тях коаксиален кабел от доставчика. Може ли да си взема някакво междинно у-во след цифровия приемник, чрез което по каксиален кабел да разпространя декодирания вече сигнал до тези 4 телевизора и те да гледат всичките 120 канала?

Краси здравей!

Не си написал модела на приемника. Но по-точно ме интересува последният дали има вграден модулатор в себе си. Ако има е много лесен начина, но ще бъде непретенциозно като качество. В този случай ще ти трябва само сплитер за другите 3 приемника. Следващият начин е със "сендер" (предавател) , като от приемника му подаваш аудио-видео вход. Разбира се, че на всички телевизори ще имаш това, което си пуснал от приемника  Една и съща картина. Това са най- елементарни начини в рамките на жилището. Просто при първият вариант ще ти трябва коаксиален кабел от сплитера към всеки телевизионен приемник, докато при вторият начин ще приемаш всичко ефирно на канал, на който е настроен самият "сендер". Поне за сега това ми идва в главата. Ако имаш питане, ще се постарая за повече инфо. Пожелавам ти лек ден!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Вграден цифров тунер трябва да имат  моята едната плазма е купена 2013 година и има цифров тунер за цифрова тв по коаксиал

и е доста по стабилна от измислените иптв платформи и сателитни никога не е прекъсвала , имам 16 HD канала ...

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Вграден цифров тунер трябва да имат  моята едната плазма е купена 2013 година и има цифров тунер за цифрова тв по коаксиал

и е доста по стабилна от измислените иптв платформи и сателитни никога не е прекъсвала , имам 16 HD канала ...

Приятелю!

Тук не става дума за това, което си написал.

Сега прочетох по добре поста видях ,че иска да разпостранява цифрова тв по всичките тв да си купи един два сплитера или да извика доставчика си да ги свържат .

Сега прочетох по добре поста видях ,че иска да разпостранява цифрова тв по всичките тв да си купи един два сплитера или да извика доставчика си да ги свържат .

Няма проблем. Аз съм му на 500 метра от дома. Ще му помогна!

Аз доколкото разбрах, krassleto иска нещо което да преобразува цифровите канали в аналогови и да ги наблъска всички в UHF/VHF обхвата. Нямам представа как се казва това "междинно у-во", но със сигурност ще е безбожно скъпо.

Аз доколкото разбрах, krassleto иска нещо което да преобразува цифровите канали в аналогови и да ги наблъска всички в UHF/VHF обхвата. Нямам представа как се казва това "междинно у-во", но със сигурност ще е безбожно скъпо.

Казва се модулатор и струва по магазините 10 лева. Има и доста скъпи, но те се монтират в домашно битова техника. (300-400 долара)

• Автор

Като се прибера днеска ще кажа точния модел на приемника - на евроком е телевизията.

Идеята е на всички телевизори да имам всички канали, а не да гледам едно и също и то в ниския (аналогов) обхват, както си беше преди тая 'цифровизация'...

Не ме разбирайте погрешно - не ми е за парите толкова - по скоро е неудобно с две дистанционни постоянно на джиткам из стаята, в която гледам, да не кажа, че качеството е като на аналогова телевизия след тия техни 'цифрови приемници'...

По скоро аз бих си купил само карти от доставчика, ако няма друг начин - lcd-тата ми имат възможност за к-модул...

Тоя големия 32" телевизор се оказа, че няма цифров кабелен тунер, а само цифров ефирен и се наложи да взема този външния... Като попитах защо на изхода е скарт - ме изгледаха като извънземно...

Моят доставчик не те ограничава в броя на приемниците. Като платиш някакъв пакет ти отваря на всичките приемници и модули, които се водят на абоната.

Чак в последния пост пишеш за Евроком - но дали е "търновския" или "близалките" - всеки иска различно. Разбери се с доставчика.

Ако искаш повече - пробвай през HDMI, ако старият ти телевизор има такъв вход. Но като "няма тунер" вероятно е толкова стар, че е само MPEG2, а не MPEG4 за да декодира програмите, Цифровата ефирна работи ли на него?

• Автор

Моят доставчик не те ограничава в броя на приемниците. Като платиш някакъв пакет ти отваря на всичките приемници и модули, които се водят на абоната.

Чак в последния пост пишеш за Евроком - но дали е "търновския" или "близалките" - всеки иска различно. Разбери се с доставчика.

Ако искаш повече - пробвай през HDMI, ако старият ти телевизор има такъв вход. Но като "няма тунер" вероятно е толкова стар, че е само MPEG2, а не MPEG4 за да декодира програмите, Цифровата ефирна работи ли на него?

32" телевизор е blaupunkt model: 32/122J-GB-3F-HKUP-EU

- това пише отзад на него

Доставчика ми (евроком - царевец) не ме ограничава в нищо - той предлага следната оферта - 3.50 наем за приемник на месец (цифров като този дето имам), като се включва и картата поставена в него. Или 1лв. само за карта и 50 лева за закупуване на к-модул, ако телевизора го поддържа.

При тарифа 16.90лв. на месец нямам ограничение за броя телевизори, но ме ограничават в броя приемани програми, тъй като отскоро някой от цифровите са кодирани (иска се карта).

Сега по другия въпрос: тунера е модел AMIKO HD8200.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.