Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гаден звук от уредба

Featured Replies

Здравейте имам уредба panasonic sa-ak640 понякога работи 1 час понякога цял ден и по едно време започва да жужи чува се 1 гадно жужене и след 10-15 секунди уредбата изписва f61 понякога цял ден е пусната не прави проблем слушам музика но понякога го прави 

Грешка F61 в аудио техника Panasonic означава:<Неуспешно активиране на функцията CD>

Не позна. Дефектно крайно стъпало. За сервиз, може би ще мине само с презапоявяане, смяна на паста, и евентуално клеясал вентилатор (ако моделът има такъв, да не търся).

• Автор

Има си вентилатор преди да го изчистя като включа уредбата и веднага гаснеше и го изчистих и сега не спира но този гаден звук много ме дразни но забелязах има вътре 1 като алуминиева плоча около 5х5 сантиметра много загрява дори и да е пусната 5 минутки дали е от нея че много загрява ?

Има си вентилатор преди да го изчистя като включа уредбата и веднага гаснеше и го изчистих и сега не спира но този гаден звук много ме дразни но забелязах има вътре 1 като алуминиева плоча около 5х5 сантиметра много загрява дори и да е пусната 5 минутки дали е от нея че много загрява ?

На тази алуминиева плоча има монтирана интегрална схема, което представлява крайното стъпало на усилвателя. Филипов ви е отговорил точно. Дефекта е в крайното стъпало Тази схема, или са две такива, (не съм разглеждал подробно модела). Явно не ги разбирате тези неща и е необходимо да се замени с нови такива, което може да стане във сервиз. За сега толкова информация. Потърсете помощ или от специалист или от сервиз. Успех от мен. Повече да не се включва в захранването, защото ремонта ще ви излезе още по-скъп.

Ето, посочил съм с червено двете интегрални схеми, които трябва да се подменят задължително. Преди това е редно обезателно да се проверят напреженията от захранването на крайните стъпъла и електронните компоненти, около двете интегрални схеми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ясно как да ви го кажа тука дето живея във Гр.Твърдица няма много майстори само 2-ма са 1-я лъже и не разбира другия ги ремонтирва много е добър но Пияндурник от всякаде и мързел ще остане уредбата там някаде 1 месец и нищо няма да направи ясно значи аз да се заемам какво трябва да купя може ли да ми обясните да поръчвам и да почвам пък квото стане 

Ясно как да ви го кажа тука дето живея във Гр.Твърдица няма много майстори само 2-ма са 1-я лъже и не разбира другия ги ремонтирва много е добър но Пияндурник от всякаде и мързел ще остане уредбата там някаде 1 месец и нищо няма да направи ясно значи аз да се заемам какво трябва да купя може ли да ми обясните да поръчвам и да почвам пък квото стане 

Оптимист си ме може да се отрече но само с това едва ли ще мине ремонта.

По добре я остави на ония за един месец че другия вариант ще е да купуваш нова.

Разбира се, че не трябва да се заемаш, защото не ти са ясни нещата. Правилно ти е написал колегата над мен. Ако от всяко дърво ставаше свирка, от някои ще правят и кавали. Въобще не си го и помисляй. Написал съм ти тази препоръка, защото за съжаление само от думите ти ми е ясно, че въобще не разбираш от радиотехника и най-вече от ремонти.

• Автор

Обадих му се той ми каза че крайното стъпало заминава и трябвало да сложи други ама имал много работа и тем подобни най добре когато се развали ще купим нова друг начин няма :) 

""...най добре когато се развали ще купим нова друг начин няма ""

Тук да обърна сериозно внимание, защото по думите написани от вас се разбира, че ще купите нова аудиосистема, а не интегрални схеми за крайното стъпало, понеже последните са 2 броя - за всеки канал. Ако се отнася за тях, то е желателно да знаете, че точно тези модели интегрални схеми не се намират така лесно, както много други, които са масово разпространени в аудио техниката. Явно ще ви се наложи при положение, че ги подменяте, да намерите доставчик и да изчакате определено време за тяхната доставка. От мен успех.

• Автор

Търсих интеграли за този модел аудиосистема не можах да намеря модела на уредбата е много рядък не е като другите тя е със 5 канала + субуфер ще го караме така докато не се развали 

Търсих интеграли за този модел аудиосистема не можах да намеря модела на уредбата е много рядък не е като другите тя е със 5 канала + субуфер ще го караме така докато не се развали 

Ето:

Не се мъчете с несвойствена работа. В Сливен / Стара Загора има доста нормални сервизи. Засега има доста голяма вероятност да се мине без смяна на крайно стъпало. В този случай ще стане за 2 - 3 часа и ще се оправиш за един ден. А ако се наложи смяна и се поръча по куриер, на другия ден ще е готова.,  

Документация има, но вероятно няма да е необходима.

Има вероятност проблема да е от охлаждането на крайните стъпала и да се включва защитата от прегряване. Може да не са повредени крайните стъпала и да е необходимо подмяна на термоконтактна паста и вентилатор. Препоръчително е да се погледне от сервиз, както са ви препоръчали вече.

• Автор

Еми по едно време уредбата не се пускаше но като я изчистих и се оправи но сега като работи 2,3 часа и жужи ще я отворя да почистя още по старателно 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.