Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на видеокарта и оперативна памет.

Featured Replies

Колебая се м/у r9 380 и gtx960. В момента в емаг предлагат gtx960 asus strix oc за 390лв, за мен това е доста добра оферта, тъй като съм много доволен от asus, а и доколкото знам тоя модел може да се клоква доста добре. Иначе знам, че амд-то е малко по-бързо, но мисля, че мога да жертвам 5фпс за безпроблемна работа, тишина и добри температури. Очаквам препоръки все пак, картата ще я поръчвам днес. За рам-а, имам само 2 слота, а единия е с 4гб hyperX blu, та мисля да сложа една 8gb hyperx fury, защото явно вече тия blu вече не се предлагат, ще има ли проблем? Също така имам само 1 вентилатор отзад, ако може някое предложение, бих се радвал ако може да е от емаг, но ако няма качествени, по-късно като поръчвам рамта от никем, ще взема от там.    

Ако не е проблем, си напишете моделите дънна платка, процесор, захранване и на кутията, за да знаем вентилатор с какъв диаметър на перката ще е подходящ избор. Също така и какъв е общият бюджет за всичко което искате да пазарите.

С emag гаранциите са трудна работа. До сега на нищо не са ми признали гаранцията и винаги се мотаят до последно и чакат подсещане.

r9 380 е по-добре.

Офф и аз съм пред същия избор, след доста колебания избрах засега да съм със GTX960. 

R9 380 бие GTX 960 в 9 от 10 игри със 5 или 10 фпс повече. Картата харчи 240W, топла е + това получаваш клапави драйвери а и записва със загуба на производителност. 

Със GTX 960 получаваш, Maxwell 2.0 и DirectX 12 12_1, много по-студена карта, доста по-ниска консумация на енергия и се клоква доста , да не забравим и ShadowPlay. 

• Автор

120мм за вентилатора. Дъното е asus, не мога да се сетя за модела в момента, но няма да имам проблем с него. i5 4440 е процесора, захранването е fortron raider 550w.

Офф и аз съм пред същия избор, след доста колебания избрах засега да съм със GTX960. 

R9 380 бие GTX 960 в 9 от 10 игри със 5 или 10 фпс повече. Картата харчи 240W, топла е + това получаваш клапави драйвери а и записва със загуба на производителност. 

Със GTX 960 получаваш, Maxwell 2.0 и DirectX 12 12_1, много по-студена карта, доста по-ниска консумация на енергия и се клоква доста , да не забравим и ShadowPlay. 

Интересно, как видеокарта с TDP определено на 190W,  харчи 240W. Това за калпавите драйвери ще го пропусна, явно още живееш с акъла си  от преди 10 години. Фенството хиперболизира и затова си го остави настрана когато съветваш хората. Хи-хи, то пък те са се набъкали DirectX 12 игрите на пазара та стой и гледай. Докато на пазара излязат заглавия с енджин правен специално да се възползува от фючърите на съответното API, човека ще е ъпгрейднал още един път видеокартата си, а още по-вероятно, ще е изцяло нов компютър.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не се нуждаеш от толкова скъпо захранване. Същата работа, че и по удобна ще ти свърши и SHARKOON WPM 500W V2 80 PLUS. Не знам от къде ще купуваш процесора и на каква цена, аз ти препоръчвам I5-4460. Спестените пари от захранването може да ги вложиш в по-добро дъно или кутия. 

• Автор

Аз питах за видеокарта, рам и вентилатор :D Останалите части ги имам от година и нещо.

Интересно, как видеокарта с TDP определено на 190W,  харчи 240W. Това за калпавите драйвери ще го пропусна, явно още живееш с акъла си  от преди 10 години. Фенството хиперболизира и затова си го остави настрана когато съветваш хората. Хи-хи, то пък те са се набъкали DirectX 12 игрите на пазара та стой и гледай. Докато на пазара излязат заглавия с енджин правен специално да се възползува от фючърите на съответното AP,I човека ще е ъпгрейднал още един път видеокартата си, а още по-вероятно, ще е изцяло нов компютър.

Поразгледай ревюта и ще видиш как карта със 190W TDP харчи 240W. За игрите с DirectX 12 може и да си прав. В другия форум още ревът, че драйверите им са клапави (на автора ще му дам линк към темата на ЛС), защото заклетите фенове на AMD каквото и да им покажеш, пак си знаят тяхното и не вярват на нищо друго. 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Аз питах за видеокарта, рам и вентилатор :D Останалите части ги имам от година и нещо.

Ясно е, че  имате нещо налично. Въпроса беше да ги споделите, за да се дадат предложения за търсените компоненти, които да са адекватни и балансирани с останалата железария. Това се искаше, а не да се подигравате и да си мълчите по въпроса.

Поразгледай ревюта и ще видиш как карта със 190W TDP харчи 240W. За игрите с DirectX 12 може и да си прав. В другия форум още ревът, че драйверите им са клапави (на автора ще му дам линк към темата на ЛС), защото заклетите фенове на AMD каквото и да им покажеш, пак си знаят тяхното и не вярват на нищо друго. 

Прегледал съм ревюта, в които допълнително ръчно оверклокната карта, харчи повече от лимита си и какво от това?

Тея няколко десетици вата няма да променят месечната му сметка за ток с повече от 2-3 лева, това не е проблем. Всички R9 карти поддържат DirectX 12, който така и така няма да е нужен доста време. R9 380 4GB има и по-голямо бъдеще, както и възможност да играеш игрите без проблем с VSR на 1440p та и нагоре с изключен или нисък MSAA(не прави разлика при по-високи резолюции, защото увеличаването на резолюцията има много по-добър ефект от слагане на MSAA) за много по-добра графика и по-голяма производителност за парите си. Картата преспокойно може да я клокне достатъчно за нуждите му, с минимална разлика в температурите, които въпреки по-високи не са проблемни.

Препоръчвам R9 380, може nVIDIA да са по-добри в high end-a, но mid-high end картите на АМД са доста по-добри от тези на nVIDIA.

Редактирано от Bloodslice (преглед на промените)

Ясно е, че  имате нещо налично. Въпроса беше да ги споделите, за да се дадат предложения за търсените компоненти, които да са адекватни и балансирани с останалата железария. Това се искаше, а не да се подигравате и да си мълчите по въпроса.

Прегледал съм ревюта, в които допълнително ръчно оверклокната карта, харчи повече от лимита си и какво от това?

Ами това, че по принцип може да се мине с по-калпаво захранваме ако се налага да се спести някой лев. Другият плюс е, че при две евтини и калпави захранване, има вероятност при по-ниска консумация с GTX960,  захранването да не почне да вие на умряло. Но всичко зависи. Въобще...консумацията не е някаква имагинерна величина, която е важна за идиотите на Запад, щото видиш ли, били с екологично мислене. Никсата консумация освен това дава по-ниски температури при по-калпаво охлаждане, което може да означава и по-ниска цена, макар че това е важно за производителя. По-ниската консумация натоварва в по-малка степен елементите по платката, а това може да означава и по-дълъг живот. По-ниската консумация благоприятства и ниския шум, включително при максимални натоварване с клок, какъвто е случая с почти всички MAXWELL  базирани видеокарти. Изобщо, ниската консумация не е само това, да платиш 5 лева по-малко на енергото. Но и само това да е, за 3-4 години експлоатация, на практика си избиваш парите за още една видеокарта. Ето ти безплатна копачка ;) Не ти трябва и AMD Gaming Evolved  за да събираш точки и след 5 години да вземеш безплатна карта R9 270 за 80 000 точки. При положение, че на ден едва събираш по 60-65 средно, прави сметка когао ще си на далавера. все пак AMD Gaming Evolved  може да се ползва и с NVIDIA карта, както правя аз сега. Знае ли човек, както играя по няколко часа на ден, може след някоя друга година да се сдобия с безплатна видеокарта :P

ПП: И не разбрах какво е бъдещето на R9 380. Аз чета такива гадни новини за АМД притежателите:

2015-07-14_173319.jpg

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Не съм се подигравал. Извинявам се, че не съм ги споделил по-рано. Относно видеото, вече го поръчах http://www.emag.bg/video-karta-asus-nvidia-geforce-gtx-960-strix-oc-2048-mb-gddr5-128bit-pci-e-dvi-hdmi-3-x-display-port-fan-strxgtx960dc22gd5/pd/DQJFCMBBM/

Ако може някой набързо просто да ми каже дали ще имам проблем с рамта и един линк за вентилатор, трябва да е 120мм.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.