Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетен компютър за игри, съвети и мнения, възможност за заменяне на хардуер

Featured Replies

Гледах един в youtube с тази конфигурация да жули GTA5 и The Wticher 3 на максимални и искам да си я сглобя и аз.

Кажете нещо може ли да се замени с по-добро като същевременно бюджета да остане горе-долу същия:

Intel Core i3 4160 @ 3.6 GHz

Gigabyte Radeon R9 280X Windforce 3X @ 1100/1500 MHz [Catalyst 15.6]

2x4GB DDR3 1600MHz CL8

Gigabyte B85M-D3H

Transcend SSD340 128GB

Corsair VS550

Моля като заменяте нещо обяснявайте ми защо. Безкрайно съм ви благодарен за отделеното време, за мен значи много!

Процесора сега е i3 4170 който е кажи речи същия.

ССД е хубаво нещо но няма да ти увеличи FPS на игрите ако това целиш. Ако не го вземаш може да вложиш парите в по-бърз процесор.

Захранването може да го смениш с по-качествено като:

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=9386&search=530&category_id=14&sub_category=true

или http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=143&search=550&category_id=14&sub_category=true

не си писал за кутия и шпинделен хард диск та предполагам че имаш?

Колега ,автор на темата. Редактирах Ви заглавието, съгласно правилата на форума. Това не е първият път, в който го правя. Моля съобразявайте се с това, с което сте се съгласили при регистрацията си тук!

Ето така :
Така е , ако няма да правиш ъпгрейд .. смисъл , това дъно не е за Клокърски процесори .. спокойно можеш да сложиш след време i5 / i7 без K от зад ... За това , няма значение ...
Предполагам , нямаш хубаво захранване ... 
Хард ако имаш , спестяваш едни 100лв.
Кутията е евтина , но е просторна и я бива !  
А вече , ако имаш някаква стара кутия , мисля , че може и да я използваш .. ( ако картата влезе ) и ще спестиш още 70-80лв..

Картата е от новите на АМД - 2015г. :D Няма да имаш проблем при игрите със нея , достатъчна ти е за процесора ..
Иии общо взето , това се събира : 

Обща стойност - 1 133.39 лв. с ДДС

Ако не те устройва , кажи поне някакъв бюджет и със какво разполагаш.

Линк:

Ето , без хард и кутия , ако ги имаш налични : 
Линк:
http://nikem-bg.net/cart/49641p1r53657p1r46717p1r54047p1r53749p1rf.html -  Обща стойност: 955.73 лв. с ДДС

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Няма как да играеш на макс с I3 GTA5 а и не само. От видеото също има какво да се желае.

Като цяло бюджетна конфигурация и играене на макс на подобни игри са несъвместими понятия.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Aйде пак на circlejerk-a както е на английски. "Минимума е i5". Много ми е чудно аз как играя GTA 5 на high (текстури на very high) на 1440п с Pentium-а. Няква магия сигурно. И това с 40+ фрейма в градовете, и 50+ извън тях.

Сирини кво му лайкваш поста, като преди ок. 1 седмица едно момче ти доказа, че i3 + 280х GTA 5 върви на макс?

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Аз пък играя GTA 5 с 10 годишен Атлон на 4К и максимум настройки та здраво си се минал с тоя Пентиум.

Повтаряйте си глупостите колкото искате ако някой ви се върже си е за негова сметка!

Няма как да играеш на макс с I3 GTA5 а и не само. От видеото също има какво да се желае.

Като цяло бюджетна конфигурация и играене на макс на подобни игри са несъвместими понятия.

Я се събуди и ходи да се прегледаш. Дори ползвах драйвери на 10 месеца.

Теста е от преди 2 седмици, конфигурацията е в подписа ми. При 1440p, но без MSAA играя с още 4-5 кадъра средно отгоре, а картината е още по-красива, просто нямам бенч на това.

Аз пък играя GTA 5 с 10 годишен Атлон на 4К и максимум настройки та здраво си се минал с тоя Пентиум.

Много си забавен.

// Теста е правен на състезание в онлайн из града + покрайнините му с включен трафик.

Редактирано от Bloodslice (преглед на промените)

С кое съм се минал? С това, че с 140 левов процесор играя всяка игра на 1080п с приличен фрейрейт? Или с това, че след някой друг месец ще сложа i5? Клипове, бенчове, ревюта из нета колкото искаш. Който го интересува ще го провери и ще се обеди, че е истина.

Авторе, кажи бюджета. Вместо SSD можеш да вземеш някоя гаранционна R9 290.

Гледах един в youtube с тази конфигурация да жули GTA5 и The Wticher 3 на максимални и искам да си я сглобя и аз.

Кажете нещо може ли да се замени с по-добро като същевременно бюджета да остане горе-долу същия:

Intel Core i3 4160 @ 3.6 GHz

Gigabyte Radeon R9 280X Windforce 3X @ 1100/1500 MHz [Catalyst 15.6]

2x4GB DDR3 1600MHz CL8

Gigabyte B85M-D3H

Transcend SSD340 128GB

Corsair VS550

Моля като заменяте нещо обяснявайте ми защо. Безкрайно съм ви благодарен за отделеното време, за мен значи много!

i5, r9 290/x  и тва е живота!

• Автор

Може би трябваше да публикувам видеото:

Лъже ли? С каква цел да го прави, нали показва в началото. Бюджета ми е $500. Мога да го кача на 600 при нужда. Ако ssd-то няма да помогне за игрите няма да го взимам. Нямам и кутия.

Редакция: влезте в канала му за видеото gta 5

Редактирано от Ragnarous (преглед на промените)

• Автор

Това, но ако ще ми прави проблеми по-хубаво наистина да взема r9 290x и да я бодна с още един процесор за 400 лева (i7/i5) и да не ми е гадно после като ми лагва. За мен е важно да не я играя на минимални. Искам що-годе прилична графика (от high нагоре) и стабилен фпс (над 45)

Aйде пак на circlejerk-a както е на английски. "Минимума е i5". Много ми е чудно аз как играя GTA 5 на high (текстури на very high) на 1440п с Pentium-а. Няква магия сигурно. И това с 40+ фрейма в градовете, и 50+ извън тях.

Сирини кво му лайкваш поста, като преди ок. 1 седмица едно момче ти доказа, че i3 + 280х GTA 5 върви на макс?

Кво разбираш ти под макс бе ? На 1440p  и със Селерон ще върви на макс. Проблемът не е в това дали върви или не, а  че даваш грешни съвети. Първо, макс  при доста нови игри е относително понятие. Ето един пример от днес, понеже ми писна да чета идиотщини като твоите: https://www.kaldata.com/forums/topic/241522-всичко-за-dirt-rally/?p=3166281

Второ, при висока резоллюция и настройки на картината, процесорът не оказва никакво влияние. Особено при 1440p.  са малко игрите, които биха се опънали на процесора. Има и още един проблем свързан с това. Ти подхвърляш някакви хвърчащи цифри, без да знаеш какво означават.

Трето, смяташ 40 fps  за нещо супер добро с тая видеокарта. А даваш ли си сметка за дропа и тиъринга, които неминуемо ще последват с толкова слаб процесор?  За GTA 5  специално i3  с GTX750Ti  е доста добра комбинация, но нека не се изхвърляме за макса. Няма такова нещо. Нито GTX750Ti  може да работи с максимални детайли на 1080p. нито процесора е в състояние да даде над 60 фпс, че да си загладиш картината. 

Четвърто, всяка една конфигурация от среден и дори от нисък клас, може да се пусне за спорта  с максимални детайли. Но това не означава, че след като играта върви с 20, 30, 40 фпс, това е вървеж. Не, това е просто една демонстрация на играта, но не и игра. 

И пето, прав е наруто. Дано някой не ви се върже на глупостите. 

Не виждам разлика между 50 кадъра и 60 кадъра. Също така, смешния FX, който наруто би предложил, никога няма да мине i3.

Не виждам разлика между 50 кадъра и 60 кадъра.

Къде очакваш да видиш разликата? На клипче или в реална игра? Ако е на първото, то разликата трудно се забелязва. Обаче в реална игра се забелязва веднага.

Кво разбираш ти под макс бе ? На 1440p  и със Селерон ще върви на макс. Проблемът не е в това дали върви или не, а  че даваш грешни съвети. Първо, макс  при доста нови игри е относително понятие. Ето един пример от днес, понеже ми писна да чета идиотщини като твоите.

Второ, при висока резоллюция и настройки на картината, процесорът не оказва никакво влияние. Особено при 1440p.  са малко игрите, които биха се опънали на процесора. Има и още един проблем свързан с това. Ти подхвърляш някакви хвърчащи цифри, без да знаеш какво означават.

Кво разбирам - на снимката е. И не ми казвай сега, че не е макс, щото advanced опциите не са пуснати. На 1440п или 1080п ми върви еднакво, защото в единия случай наторварвам на 100% процесора, в другия видеото. 

Кой съвет е грешен? Я да видим - ти си дал 2600 лева за твоя компютър, аз 600. Играем еднакви игри, на еднаква резолюция, с почти еднакви детайли. Май не си пускал конзола да видиш какво 30 FPS. На 40 (това е в градовете) съвсем спокойно се играе.

Трето, смяташ 40 fps  за нещо супер добро с тая видеокарта. А даваш ли си сметка за дропа и тиъринга, които неминуемо ще последват с толкова слаб процесор?  За GTA 5  специално i3  с GTX750Ti  е доста добра комбинация, но нека не се изхвърляме за макса. Няма такова нещо. Нито GTX750Ti  може да работи с максимални детайли на 1080p. нито процесора е в състояние да даде над 60 фпс, че да си загладиш картината. 

Супер добро го смятам предвид парите, които съм дал. И да - наясно съм, че процесора спъва видеото, ако това имаш предвид.  Дропа и тиъринга? Признавам - има го, но е напълно поносимо. И G3258 натоварва 750ti на 99%, но разбира се с приличен клок.

Май забравяш, че повечето хора не ги интересува като пуснат играта дали има 50 или 60 FPS. Нито им пука дали ъгълчето на палмата се вижда. И не всички могат да си позволят да дават купчини с пари, само за да им пише 60 в ъгъла.

Скрийте се някъде много на тъмно и дълбоко място и престанете да се излагате с подписа и приказките си.

Много-много далеч сте всичките дечурлига дето се мислите за гении прееб*ли индустрията като сте си купили

смешните процесорчета и опитвайки се да се залъгват правейки сравнения със старите AMD-та но дори там духате.

Да не вадя тестове със стар Феном да видиш каква е разликата със любимото ти I3 или Пентиумите.

Отделно човека иска да играе на макс а не да се задоволява с огризки и му се отговаря какво му трябва.

А парите не са проблем понеже махайки SSD-то лесно ще вземе I5.

Къде очакваш да видиш разликата? На клипче или в реална игра? Ако е на първото, то разликата трудно се забелязва. Обаче в реална игра се забелязва веднага.

Играл съм GTA V и на high със 60-70 кадъра и няма разлика. Над 45 не виждам разлика. Някой хора казват, че и над 30 е еднакво.

Редактирано от Bloodslice (преглед на промените)

Играл съм GTA V и на high със 60-70 кадъра и няма разлика. Над 45 не виждам разлика. Някой хора казват, че и над 30 е еднакво.

Между 60-70 кадъра няма да усетиш реална разлика, но да казваш, че над 45 фрейма разлика не виждаш, значи си за очен лекар. ;)

Какво е мнението ви за шестядрен X5650? В случая обаче компютъра ще се ползва не само за игри. Цената за ползвани дъно и процесор е същата като на нови i3 4170 и H81 дъно.

http://www.cpu-world.com/Compare/133/Intel_Core_i3_i3-4170_vs_Intel_Xeon_X5650.html

Аве ей! Мишка , от къде са взе ти ве , шъ мълчиш когато Сирини-то говори и няма да ми казваш кво да правя!

Да живей цеца!!

https://m.youtube.com/watch?v=oYJPnyGYlTQ

Аз мислех, че ssd-то помага и за игрите, да зареждат по-бързо.

Игрите едва ли ще държиш на SSD-то, че каквото е малко...

Ще помоля само по-кротко с обидите, не му е тук мястото. Направете си някъде другаде една тема за мерене на конфигурации, и там си спамете на воля.

Аз мислех, че ssd-то помага и за игрите, да зареждат по-бързо.

2,3 игри макс може да сложиш на ССД-то и то зависи колко са големи но да ти увеличи кадрите на игрите чуствително ме съмнява.

Иначе доста по-комфортно си работи компа със ССД и аз лично съм много доволен от него и винаги ще препоръчвам на някого да си сложи ССД но ако това ще коства да си вземе i3 вместо i5 не си струва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.