Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Мтел" купи blizoo

Featured Replies

"Мтел" е постигнал съгласие за придобиването на 100% от кабелния оператор blizoo България, съобщи фирмата майка на мобилния оператор "Телеком Аустрия Груп". За сделката е постигната договореност с досегашния собственик – EQT V като цената и останалите детайли се запазват в тайна.

Оферти за телевизиония доставчик бяха подали и останалите големи играчи на телеком пазара ни - БТК и "Теленор". Предпочетеният купувач обаче е първият GSM оператор у нас

„Придобиването на blizoo е още една стъпка към това да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние, заедно с "Мтел", виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти,“ коментира Алехандро Платер, който ще встъпи в длъжност главен изпълнителен директор на "Телеком Аустрия Груп" от 1 август 2015 година.

Придобиването бе коментирано и от българското ръководство на компанията.

“Тази сделка открива широка гама от възможности за "Мтел" и засилва нашето портфолио от фиксирани услуги. Очакваме от властите положително решение за придобиването, тъй като тази сделка ще спомогне за развитието на пазара и за по-големи инвестиции в българската икономика“, каза Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на "Мтел".

Според изпълнителният директор на  blizoo България Харалд Рош и досега клиентите на кабелния оператор са могли да се възползват от пакетни услуги, но заедно с Мтел вече ще им бъде предложен пълния спектър от мобилни и фиксирани телеком продукти.

"Това ще доведе до големи възможности за бъдещ растеж“, добави Рош.

По данни на "Телеком Аустрия Груп" blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на тв услуги. Компанията има приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и тв продукти чрез DOCSIS 3 технология.

blizoo България покрива 1.3 млн. домакинства.

През 2014 г. приходите на компанията възлизат на 47 млн. евро, а печалбата е 19 млн. евро.

"Телеком Аустриа Груп"  ще финансира транзакцията от собствените си приходи. Окончателното финализиране на придобиването се очаква в периода октомври-декември т. г.

Това е втората любопитна сделка, която "Мтел" осъществява в рамките на тази седмица. Вчера от мобилния оператор подписа споразумение с LTE оператора "Макс", с което осигурява на клиентите на тази компания вътрешен роуминг на клиентите му. Така когато те влязат в район без покритие от мобилната мрежа от четвърто поколение сигналът автоматично ще се прехвърля в мрежата на "Мтел". Разплащането ще става по цени на едро, които в момента не са никак високи. Това до голяма степен превръща "Макс" в четвъртия пълноценен телеком оператор в страната.

Източник clubz.bg

Е нали в една друга тема се коментираше, че "Бибаком" ги купуват а не "Мен тел"

Редактирано от georgi6 (преглед на промените)

• Автор

Е нали в една друга тема се коментираше, че "Бибаком" ги купуват а не "Мен тел"

То беше една голяма лъжа вече новината за мтел я има в всички сайтове а за виваком я имаше само  в оня измисления сайт .

Нещата вървят все към по-зле. Но това е нормално състояние за капитализма. Споко, очаквам поредната вълна от фалити на банки, предшествани или следвани от хиперинфлация, при които събития, народа който е успял някак си да спастри малко бели пари за черни дни, ще бъде освободен успешно от тези си наличности, както и още някакъв процент население, ще се окаже в класата на бездомниците...със съдействието или бездействието на някой бирник, ъъъ съдия-изпълнител.

Разбира се, едновременно с това, през този период от време, успешно обслужван, без значение иска или не, от няколко монополиста, в това число Мтел-о-производни.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Blizoo, Mtel, Spectrum, Megalan, Bulsatcom и още доста други подобни оператори имаха два метода на разпространение на кабелната услуга.... Оптика с високо качество, хубава поддръжка и други и изкупуване на местни стари кабелни оператори за добавяне на още територия към покритието с много лошо качество и поддръжка. Който и оператор да избере клиента от тези, ако е оптика ще види горе-долу едно и също като качество... Разликите може би са в цените. А за втория вариант на разпространение важи същото... Лошото плащате същите цени, които плащат и тези с оптиката.

• Автор

Ти пък да не мислиш , че оптиката на ментела е много високоскоростна :D а пък не съм сигурен дали мтел ще си играят като град като Добрич да пускат оптика ще видим какво ще стане другия месец с мрежата на близоо . за да е хубава оптиката то трябва да е до мазето само с оптични кабели или до клиента всички други вариации са менте и ниско качество и си мислят че правят нещо .

Тя оптиката колкото и да е добра не влиза директно в компютъра на клиента,  пък и скоростите са такива, каквито ги отпуснат монополистите. Мрежата може да позволява 1ГБ/с и дори 10ГБ/с, като ви сложат границата на 20МБ/с, на максимум толкова ще си кютате.

• Автор

То тези гигабайти които си изброил се води като общия капацитет на мрежата незнам на моя доставчик дали оптиката им е 10 гигабитова след като през цялото време получавам 93 mbps download ъплоуда ми е 20 mbps колкото да ми стига да ъпвам файлове например с доволна скорост в zippyshare :)

• 5 седмици по-късно...

Сега се говори, че Макс Телеком искат да стават четвъртия мобилен оператор. До колкото знам към момента те предлагат само мобилен интернет и съм чувал, че са доста добри някой има ли впечатления от тях и какво мислите, че ще стане, ако на пазара излезе още един играч. Дали ще паднат цените на абонаментните планове?

Сега се говори, че Макс Телеком искат да стават четвъртия мобилен оператор. До колкото знам към момента те предлагат само мобилен интернет и съм чувал, че са доста добри някой има ли впечатления от тях и какво мислите, че ще стане, ако на пазара излезе още един играч. Дали ще паднат цените на абонаментните планове?

Макс Телеком ще станат оператор ако си подобрят обхвата и оборудването. Това означава да налеят доста средства, които няма да бъдат оправдани. Колкото до интернета им няма по-голям смях и позор. 

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Имам няколко въпроса по темата.

Другият месец ми изтича договора и днес като плащах таксата ми казаха че понеже са направили оптична мрежа, трябва да ми инсталират модем. Може ли някой да сподели какво точно е самото устройство? Не ми е ясно как точно ще стане свързването. В момента в къщата влиза един LAN кабел и от моя рутер се подава към два компютъра. Телевизионният сигнал идва по коаксиален кабел, който първо се разделя на два кабела и после единият кабел се разделя още на две разклонения като едното влиза в HD приемник и оттам към PC монитора. Съответно двата телевизора ползват аналоговият сигнал. Когато свържат модема ще има ли пак аналогов сигнал? Ако няма - излиза, че ще трябва да взимам още два цифрови приемника?

Пропуснах още нещо. Казаха ми, че заради промените по мрежата се очаква по-нататък да вдигнат тарифите и затова да не чакам последният момент. Предполагам не е обосновано да очаквам падане на цените така или иначе...

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Ако мислиш да си сменяш доставчика, не допускай да ти инсталират нова техника. Като нищо може да има някоя обвързваща клауза в пълният вариант на договора, или в общите условия, които най-вероятно не са в пълният си вид приложени към договора и да се счита все едно преподписване.

Като цяло съм доволен от тях. Най-вероятно ще подновя пак за 18 месеца(има различни цени на даден пакет за 1, 1,5 и 2 години). Другите варианти за мен са Виваком и Булсатком, но последните мисля, че още нямат интернет в моят район.

Като цяло съм доволен от тях. Най-вероятно ще подновя пак за 18 месеца(има различни цени на даден пакет за 1, 1,5 и 2 години). Другите варианти за мен са Виваком и Булсатком, но последните мисля, че още нямат интернет в моят район.

Вместо просто подновяване, виж първо дали няма някоя промоция и допълнителни аванти за лоялни клиенти. 

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам специално клиенти на Близу(или които са наясно) - има ли разлика дали ще подновя договора, или ще изчакам да свърши и тогава да подпиша нов?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.