Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прегряване на бойлер

Featured Replies

Здравейте,

Днес (оказа се за втори път в рамките на месец) бойлер Теси 80л на близо година прегря и стрелката стигна до крайно положение дори след скалата за температурата. Не излизаше пара от никъде, но според мен стигна до опасни стойности, имайки в предвид налягането, което се образува. Веднага му спрях захранването от бойлерното табло и по интуиция пуснах топлия кран леко, за да спадне постепено температурата и от там налягането. В този момент забелязах, че, явно по невнимание, не е бил затегнат добре другия топъл кран (на душа - леко течеше). Сега бойлерът работи нормално, т.е. изключва си на нормални градуси, възвратния клапан капеше леко (предполагам това е желан ефект след прегряване). Въпросът ми е: тъй като майка ми каза, че това било станало преди месец и пак кранчето не било спряно добре, а след това 1 месец работи нормално, възможно ли е при силно капещ до тънка струя топъл кран да се "шашка" релето на бойлера и да не затваря, а всъщност той да си е технически изправен? Благодаря предварително :)

Натрупан варовик в бойлера. Отваря се, чисти се, не прегрява.

Нормално е да капе от възвратния клапан когато загрява или е загрят и изключил. Според мен е технически изправен. Ако толкова ви е страх сменете терморегулатора с нов.

Ако прегрее си има допълнителна защита фиксирана на около 80 градуса.

Това не пречи да му се направи профилактика. 

П.П. За да не стават мизерии, ако бойлера е още в гаранция и ако автора на темата, след като си прочете съответните условия, намери съотвествие на проблема с някое от тях, е добре да се възползува от гаранцията . Иначе самостоятелни действия по отварянето на продукта, ще нарушат със сигурност гаранцията.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

В този момент забелязах, че, явно по невнимание, не е бил затегнат добре другия топъл кран (на душа - леко течеше).

Ето това е причината - и друг път съм го виждал: Това е проблем на дизайна на бойлера, мисля повечето вертикални бойлери го имат. :D

Бойлера е направен така че топлата вода изтича отгоре, а студената влиза отдолу - така имаш повече време топла вода, при интензивна консумация, защото топлата вода стои горе. Същевременно, терморегулаторът е долу, а термометъра - обикновено горе. Като пуснеш топлата вода достатъчно слабо, отдолу студената не се размесва с топла. Това е достатъчно в един момент да задейства термостата и бойлерът си е включен нонстоп. Не се изключва, защото непрекъснато влиза нова студена вода, а топлата отива от реотана директно нагоре и от там разминаването между поведението на термостата и показанията на термометъра.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговорите! В момента работи нормално, в гаранция е, да, та може профилактично да го погледнат, макар че, последния отговор доста добре дава обяснение на нещата и вероятно всичко си е ок :)

След като продукта е гаранционен, то не намирам никаква логика да търсите помощ във форума. В такъв случай се търси помощ от оторизирания сервиз / техник! А, и четете внимателно инструкциите защото там е написано, че термометъра отчита приблизителни стойности!

Все пак - извикайте сервизния техник!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Имал съм проблеми с терморегулатор на нов бойлер - не изключваше и аварийната защита го спираше в половината случаи - от сервиза го смениха гаранционно и се оправи.

Ето това е причината - и друг път съм го виждал: Това е проблем на дизайна на бойлера, мисля повечето вертикални бойлери го имат. :D

Бойлера е направен така че топлата вода изтича отгоре, а студената влиза отдолу -

Колегата го е казал , само не ми е ясно защо трябва треморегулатора да е усилен до край - предполагам че нищо не лешите :) Намали го на 60 градуса и задължително си сменете кранчето на топлата вода . Не може да тече краннчето бе човек - кой ти плаща тока .

А това за гаранцията - празни приказки ......то май трябваше бойлера да е монтиран от сервиз и тн.

А това за гаранцията - празни приказки ......то май трябваше бойлера да е монтиран от сервиз и тн.

Не са празни приказки! Ползвал съм сервизните услуги. Техника не се поинтересува от това кой е извършил монтажа! Пристигна у нас в уречения час и си свърши работата!

• 4 месеца по-късно...

Не трябва да викате техник, а водопроводчик, който да ви смени крана. Това е главната причина да прегряват бойлерите, както колегата по-горе поясни, защото датчиците отчитат входната студена вода, докато топлата се качва нагоре и температурта не може да се изравни поради прекалено бързото подгряване от мощния нагревател. Това може да се реши като бойлера се включи на икономична степен главно за поддръжка на температурата. Това може да се направи с един диод 5-10A, свързан паралелно на ключа, като в изключено положение, бойлера ще работи в икономичен поддържащ режим и за бърз нагрев при включено положение, а бойлера да се изключва от външното табло.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.