Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Размазан текст след смяна на резлюцията

Featured Replies

Здравейте! С Windows 10 съм. Пробвах да сменя резолюцията от 1366x768 на 1920х1080 и като я върнах обратно на 1366x768 графиката се размаза. Преди да я сменя всичко си беше както трябва. Като инсталирах вчера 10-ката текста пак беше размазан, но след като ъпдейтнах драйвера на вид. картата за Windows 10 всичко се оправи и сега ме е много яд, че пак се размаза. За какво ми беше да я пипам. Пробвах да преинсталирам драйверите и нищо. Даже като ги махна се оправя ама пък почват да насичат ефектите на старт менюто и др. такива минимизиране и пр. Ще съм много благодарен, ако някой ми каже как да я оправя, че наистина е гадно с тоя размазана графика. 

Споко, аз два дена се мъча да оправям бакиите на кого ли не и пак съм си с размазан текст когато и където си поиска. Правилно казаха някои хора - като излезе SP1  тогава. Сега нямам време, но утре се връщам на Win 7. Писна ми с тая помия windows 10. Нито визията визия, нито е направена да работи стабилно. Пълна с бъгове. На мен дори ми изчезна по едно време отбелязването на папките и файловете с по-тъмен цвят, като  поставя мишката на тях. Само ресарта оправи нещата. Обаче монитора ми неще и неще да се разбере с Windows 10. Кофтито е, че от Филипс, какъвто е монитора ми, не правят нищо по въпроса. Затова утре на Windows 7  докато оправят нещата. И без това не видях някаква полза от windows 10. 

• Автор

Абе и аз не остнах с голямо впечатление от 10-ката. Преди да ъпдейтна бях с W8.1 и май ми харесваше повече. Обаче при мен проблема е, че като ъпдейтнах драйвера всичко си дойде да мястото, а след като пробвах да сменя резолюцията, тогава направи проблема и не знам защо. Въпроса ми е дали има накакъв начин за автомаично калибриране или нещо такова, че да се оправи това размазвае. От настройките всичко ми е както трябва.

П.П - Оправих се! Промених резолюцията от nVidia Control Panel и всичко ди дойде на мястото! :yanim:

Редактирано от sanyo22 (преглед на промените)

Абе и аз не остнах с голямо впечатление от 10-ката. Преди да ъпдейтна бях с W8.1 и май ми харесваше повече. Обаче при мен проблема е, че като ъпдейтнах драйвера всичко си дойде да мястото, а след като пробвах да сменя резолюцията, тогава направи проблема и не знам защо. Въпроса ми е дали има накакъв начин за автомаично калибриране или нещо такова, че да се оправи това размазвае. От настройките всичко ми е както трябва.

П.П - Оправих се! Промених резолюцията от nVidia Control Panel и всичко ди дойде на мястото! :yanim:

Ами то резолюцията е виновна за тия проблеми с размазаните букви. Само че при мен проблемът идва и от това, че поставяйки шрифта на 125% за да са по-големи буквите на иконите, се променя големината и на прозорците на някои птограми. От там шрифта им се размазва, защото се увеличава площта на буквите. Слагам на 100% шрифта и няма размазване, само че буквичките едва ги чета. При win 7  нямаше тия неща. Може би и аз да бъркам някъде с настройките, сега ще се разтършувам пак. Но определено по-ниската резолюция е проблем за всички размазвания, както и несъвместимостта на монитора ми с win 10  към тоя етап от време. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Имам същия проблем поставяки шрифта на 125%. Опитвам се да открия решение, но неуспявам. Ако някой е намерил, моля нека сподели.

• 2 години по-късно...

не мисля че има универсално решение
би трябвало да се инсталира драйвър за дисплея/монитора
за лаптопите се предлага графичен драйвър, оптимален за съответния дисплей
но при последния ъпдейт на "джама", картината на екрана стана рязка, отчетлива, но иконите и текста се смалиха, без да е сменяна резолюцията

преди 56 минути, дръндю написа:

не мисля че има универсално решение
би трябвало да се инсталира драйвър за дисплея/монитора
за лаптопите се предлага графичен драйвър, оптимален за съответния дисплей
но при последния ъпдейт на "джама", картината на екрана стана рязка, отчетлива, но иконите и текста се смалиха, без да е сменяна резолюцията

Да не е станала 100%? Драйверите не ми помогнаха. 

Беше си на 100, а сега проверих и няма промяна и не смятам да променям
но пък, странна работа, при проба за смяна на резолюцията на по-малка, екрана не се изпълва като при седмицата, а остават черни ленти отстрани

пп

ОС Вин10

Редактирано от Гост (преглед на промените)

не виждам особена разлика, но да като че ли наистина има нещо такова, но почти не се забелязва при 125
по точно,  картината стои някак си в мъгла 

преди 1 минута, дръндю написа:

не виждам особена разлика, но да като че ли наистина има нещо такова, но почти не се забелязва при 125
по точно,  картината стои някак си в мъгла 

За туй е думата де

преди 1 минута, П.Петров написа:

За туй е думата де

оня, от "тъмния ъгъл" @DarkEdge, в темата за " джам 10" беше дал линк към програмка за промяна  размера текста, ама не ми се търси

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.