Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lenovo p70 или Sony Xperia M4 Aqua

Featured Replies

Здравейте пичове! До 1 седмица ще си сменям телефона, и ме мъчи една дилема-между двата телефона в темата (Lenovo p70 и Sony Xperia M4 Aqua). Първоначално бях решен да е сонито, но след това попаднах и на леновото. По клипове и по характеристики се съди трудно, затова ако можете ми помогнете. Общо взето съм се спрял на леновото, заради парите които струва и заради това, че бие доста телефони по производителност и батерия от доста по-високи класове, но все още не съм избрал тъй като водоустойчивостта и прахоустойчивостта на сонито са плюсове, но идва с малкото свободна 2-3гб памет за потребителя. Та малко повече се разписах - моля ако някой притежава един от телефоните или знае нещо да ме посъветва (относно кой е по-добър за мултитаскинг, гейминг, откъм батерия и като цяло кой ще бачка по-плавно). Благодаря предварително! ;)

За какво ти е тая водоустойчивост? Сервизите са пълни с "изкъпани" сонита, уж водоустойчиви, но всъщност не чак толкова. Аз бих взел леновото.

Проблема със свободната памет се решава елементарно за Сони-то - взимате двусимовата версия, която е с 16ГБ памет и воала.

Относно водоустойчивостта на Сони в моделите след Z2 аз бих бил по-внимателен, защото при търговците е пълно с рекламационни продукти, пропуснали вода и в невъзможност за ползване.

Самите Сони знаят за проблемите и принципно се подменят апаратите, но има момент, в който клиента си стои месец-два и повече без апарат, което е най-неприятния момент.

За игри определено Сонито не е най-добрия вариант и откъм батерия и откъм греене, но пък като удобство в ръката и дисплей няма никакъв проблем.

Някой ползващ Леново-то да се произнесе и за него, но ако с еспрете на него препоръчвам да го купите от официалния магазин на Леново, а не от мобилни оператори и други търговци.

Lenovo са пълни боклуци :) не случайно цената им е ниска, всяка една част на тези телефони е ЗАПОЕНА за платката, после сервиз на такъв телефон не ти трябва да знаеш как се прави, да не говорим колко са бавни, дисплеите им не струват, бавно хващат на допир са сякаш пипаш шкурка. Изобщо не се занимавай да си купуваш такъв телефон в твоя случай марката има огромно значение.

• Автор

Lenovo са пълни боклуци :) не случайно цената им е ниска, всяка една част на тези телефони е ЗАПОЕНА за платката, после сервиз на такъв телефон не ти трябва да знаеш как се прави, да не говорим колко са бавни, дисплеите им не струват, бавно хващат на допир са сякаш пипаш шкурка. Изобщо не се занимавай да си купуваш такъв телефон в твоя случай марката има огромно значение.

Пичага за това за платката не знаех, но леново в никакъв случай не са боклуци. Например майка ми си взе някакво леново, доста бюджетно за 300-350 лева. Устройството нито има лаг където и да е, батерията му е на ниво и дори по-мощнички приложения и игри без лаг подкарва. Явно си попаднал на някакви леновота дефектни, всички марки имат такива, а да не говорим и че леновото са нова фирма откъм телефоните. Благодаря за информацията за платката все пак!

Кое му е бавно на леновото? Всеки телефон за 150 лв е бавен. А6000 примерно е среден клас със snapdragon 400 или 410, ще те излъжа, и грам забавяне няма никъде по менюто въпреки, че е с 1 рам. За дисплея пък да не говорим.. IPS LCD, и цветопредаване и реакция са си перфектни. Тъча е далеч от шкурка. И тва е телефон за 300 лв с две сим карти и повече от доволен живот на батерията. Да не говорим за високия йм клас.. Бе ти колко леновота си пипал..

• Автор

Кое му е бавно на леновото? Всеки телефон за 150 лв е бавен. А6000 примерно е среден клас със snapdragon 400 или 410, ще те излъжа, и грам забавяне няма никъде по менюто въпреки, че е с 1 рам. За дисплея пък да не говорим.. IPS LCD, и цветопредаване и реакция са си перфектни. Тъча е далеч от шкурка. И тва е телефон за 300 лв с две сим карти и повече от доволен живот на батерията. Да не говорим за високия йм клас.. Бе ти колко леновота си пипал..

Пичага леновото п70 е между 480-500 лв, някой друг телефон гледаш

От година и малко ползвам Xperia Z2,мокрил съм го много пъти и за щастие не е пропускал.Последното мокрене беше в един басейн преди седмица.Много съм доволен от този телефон(това ми е трето Сони).Честно казано,аз бих взел леновото само и единствено заради батерията,която е 4000mah.На моята Xperia е 3200mah и съм супер доволен от живота и,а на това леново би трябвало да е още по-добре.Водоустойчивостта е хубава екстра,предпазва от заливане с вода,кафе,алкохол,падане в тоалетната(има всякакви невнимателни хора) и т.н.Тази водоустойчивост е с тази цел,а не да влизаш по басейни или всеки ден да се къпеш с телефона както правят много хора имащи подобен телефон.На 2 пъти съм се прибирал пеша и съм имал късмета да ме хване як дъжд,ами поне за телефона не съм мислил :D .Ако толкова държиш да е водоустойчив си вземи сонито,но не се потапяй на всякъде с него :D .Пак казвам,аз бих взел леновото заради батерията.

M4 aqua ти го препоръчвам!  Имам го от няма и месец , потапял съм го във басейн (Aqua Park - Plovdiv) , мил съм го под чешмата ... няма грешка.

Може и темата да ми видиш ако искаш! 

Махни ги тея леновота , много бързо се скапват , а за батерията им.. да не говоря ...

п.п Ако искаш пиши на ЛС , ше ти пратя клипчета по вода.

Eто , на темата пише : Мнения за m2 aqua , но от толкова мислене ... взех m4 aqua .. има и снимки !

https://www.kaldata.com/forums/topic/243726-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-sony-xperia-m2-aqua/#entry3158893

прахо и водо устойчивостта са много , ама много голям плюс.. Телефона си върви перфектно .. дизайнът му е същия , като на z3 ..

Ако се колебаеш заради паметта ...  Аз си всех тази :  http://www.emag.bg/samsung-microsdhc-16gb-evo-uhs-i-memory-card-microsdhc-pamet-s-sd-adapter-za-samsung-ustrojstva-klas-10-microsdhc-evo-uhs-i/pd/D3LSSMBBM/  и всичко заспа ! :)

За какво ти е тая водоустойчивост? Сервизите са пълни с "изкъпани" сонита, уж водоустойчиви, но всъщност не чак толкова. Аз бих взел леновото.

Водоустойчивостта е много хубаво и полезно нещо. При нормално ползване на телефона, именно водоустойчивостта ще спаси потребител от сервиз, а не обратното. Логично, нали?...

Според моите наблюдения на водоустойчивите телефони, за да се озове телефона в сервиз в повечето случаи си е виновен самия потребител. Например, мокрене с морска вода, не добре затворени капачета и т.н. И тъй като и мой телефон попадна в сервиз, ще кажа, че и в този случай аз си бях виновен - миналата година след няколко дена топене в морска вода. Телефона пак си работеше, но имаше конденз на камерата. Смениха ми го без проблем (Z1 Compact). Според мен, логично е всички телефони да са водоустойчиви, и все повече производители предлагат такива модели.

А и да вметна , при м4 аквата е спестено капачето за усб порта  и за сметка на това е направена вътрешна изолация!  Това е много голям плюс , защото от много отваряне и затваряне на капачето се късе / губи и така ...  Много по-спокойно е без него !   

И представи си при z3 на всякъде има капачета ... освен на буксата за слушалки... но все пак той е стар модел .. 

• Автор

Благодаря на всички за мненията! От днес съм с сони м4 аква, първите ми впечатления са, че камерата е доста добра и предната и задната, телефона уляга перфектно, батерията пада сравнително бавно, устройството върви без лаг дори с няколко отворени приложения. Паметта е 3 гб свободна, има място за карта с памет. Телефона грее доста около камерата, но не е толкова страшно и докато държите телефона не се усеща. Благодаря отново на всички ;)

Ей тук е дадено всичко . 

http://www.digital.bg/tv/водоустойчив-смартфон-sony-xperia-m4-aqua-tv2285.html

п.п Задалжително му сложи screen protector , но да е стъклен !

Здравейте,

Първо честито за новата придобивка.

Да вметна нещо и от професионално изкривяване.работя в моб.оператор.lenovo p70 НЕ 2 сим карти без 2 модула за работа едновременно,батерия не толкова добре от колкото изглежда.1 ден при 3G моб.нет."4000mah" отзив от клиент който ползва тел активно.

SONY-ТО е ок вградената памет е малко" 16gb 2306 за бг не се предлага ако намер е супер късмет ще е удър в десятката",но ако го взимаш за някоя друга игра през свободното време и главно за работа е супер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.