Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бойлер

Featured Replies

Мнения за фирмата "Матев" ?

• Автор

Мнения за фирмата "Матев" ?

Бая четох по форумите относно избор на бойлери и да ви кажа за съвременните български прочетох предимно отрицателни отзиви ,освен за "Елпром" произведени по соц. времената. 

Ето какво намерих за "Матев": "6 години работих тая работа(ВИК)и марката ако имаш пари е една Стибел Елтрон е няма такива боилери върхът но и цената е също върхът от бг производството супер недоволен съм от Матев Хасков от 12 монтирани боилера 10 се цепнаха по шевовете просто незнам защо се получи но факт,"

"Вчера ни падна бойлера и е*а мамата на тъкмо приключилият ремонт на банята. Бойлера е на Матев, 80 литра, хоризонтален. Една от планките, на които е окачен бойлера се изкривява, отскубва се от болта и се сгромолясва на пода. По пътя надолу чупи огледалото на шкафчето над мивката, изкъртва лампата на горното шкафче, разбива шкафчето под мивката, чупи плочката зад тоалетната чиния (която е конзолна с вградено казанче) и изкривява долната релса на душ-кабината. Бойлерът вече става само за резервни части. 

Вече поръчахме ново долно шкафче и се обадихме на стъклар да възстанови огледалото. Чакам да ми се обадят за цената на долната релса на душкабината (като резервна част). 

Чудим се какво да правим. Все пак не сме виновни ние, че производителят е сложил планки, които не могат да носят тежестта на пълен бойлер."

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Колкото и да ги одумвате е като игра на руска рулетка. Виждал ли си как плосък Аристон Велис почва да придобива цилиндрична форма?
След демонтаж задната му страна беше раздута а лицевата имаше издутина на педя от дисплея. :)

Ако смятате да купувате такъв и да му правите скрит монтаж в някъв шкаф примерно може след година-две да бъдете кофти изненадани. 

пс. Сменил съм ги няколко и винаги са имали многократни проблеми които почват още от първата година.

Ако някой ден купя бойлер който не му се развали нищо за 5 години ще съм видял чудо дори след това да се скапе.

Всъщност май искам прекалено много нека са три години.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Колкото и да ги одумвате е като игра на руска рулетка. Виждал ли си как плосък Аристон Велис почва да придобива цилиндрична форма?

След демонтаж задната му страна беше раздута а лицевата имаше издутина на педя от дисплея. :)

Ако смятате да купувате такъв и да му правите скрит монтаж в някъв шкаф примерно може след година-две да бъдете кофти изненадани. 

пс. Сменил съм ги няколко и винаги са имали многократни проблеми които почват още от първата година.

Ако някой ден купя бойлер който не му се развали нищо за 5 години ще съм видял чудо дори след това да се скапе.

Всъщност май искам прекалено много нека са три години.

Да и аз бая подобни отзиви съм чел за деформации при неръждаеми бойлери. Икономисват от материал за по-ниска крайна цена за сметка на качеството. Четох и ,че при неръждаемите заварките не били добри и корозирали. А най-честите оплаквания са от често горящи нагреватели. При неръждаемите се получавали разни химически реакции и съсипвали нагревателите много бързо. От начало ми се стори несериозно ,но доста хора се оплакват от това и явно има истина в тази теория. 

Явно не случайно "Светлю Шишков" дават само 1г гаранция за ел-компонентите. 

Явно преди всичко е важна прецизността на изработката. Попаднах на лиши отзиви за бойлери на "Светлю Шишков" от рода на огромни луфтове по корпуса ,върху бойлер струваш към 500лв ,та до гръмнал поради замръзване заради некачествена термоизолация. Разбира се от "Светлю Шишков" сменили проблемния продукт ,на е факт че това е можело да коства здравето и живота на някого. 

Аз като доразнебитих стария ми "Елдом" останах потресен! Заради кривия монтаж на водосъдържателят ,полиуретановата пяна в предната част на бойлера липсваше към две педи пространство ,а в долната част липсваше на 100% Едно че се губи енергия и експлоатацията се оскъпява 3х ,защото сутрин го включвам ,водата вътре направо ври ,сутринта вече е студена при "елдом" ,докато при аристона загрява до 70 градуса ,изключвам го къпя се вечерта ,и пътувам 2 дни ,на третия се прибирам и все още има доста топла вода поне 35-40 градуса!

И чак като се информирах се замислям ,както съм отсъствал с дни зимата и изобщо в къщата не е ползвано отопление , тоя смотан "Елдом" ,като по чудо не е замръзнал и издумкал с такава огромна липса на изолация. 

Просто е плашещо в днешно време ,каква липса на контрол по качеството и безопасността има не само в производството ,а и в ремонтните дейности. И после се чудят защо гърмели бойлери . . . предпоставки ,колкото искате има! И това не само в всеобщо критикуваната България ,тази продукти отговарят на европейските стандарти и се изнасят както из ЕС така и в редица бивши съветски републики и кой знае къде още. Живеем в 21-ви век и за мен всичко това е недопустимо и престъпно! 

Колкото и странно да звучи най-хубави отзиви намерих спрямо бойлерите "Елпром" произвеждани през соц-а. За нито един друг световен бренд не намерих отзив да е издържал 30г ,както "Елпром". Най-странното е ,че и до днес има реално функциониращи и пуснати за продан в нета. Обичайно хората ги сменят защото не изглеждат добре и не им се вписват след хубав ремонт. 

Разбира се не е разумно да се вземе продукт произведен преди 1989г ,най-малкото ,защото е изчерпал ресурса си ,но е факт ,че все още има работещи от тях ,което мен ме впечатлява! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.