Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с поставянето на смесител.

Featured Replies

Здравейте! Незнам дали този форум би могъл да ми отговори, но моля ми кажете дали някой разбира от поставяне на смесител за баня, за да задам точен въпрос. Благодаря!

Да ,този форум е правилно място. У нас аз съм монтирал всичко в банята ,и мисля че бих могъл да ви помогна. Разкажете подробно ,с какво не се справяте? 

• Автор

Здравейте! Имам проблем с поставянето на смесител за баня. След откачване на стария смесител с врътки, в стената останаха онези части на които се окачва смесителя. Едни такива криви като гайки. Изобщо не мога да ги махна, за да сложа новите, защото тези старите при тях има разминаване с сантиметри в дължината спрямо новия смесител. Въпроса ми е как , с какъв инструмент да ги махна тези гайки, забити в ствната, да не би да трябва да се кърти? Благодаря!

• Автор

От никъде не мърда

А са дадени нови с новия смесител. Значи старите трябва да се махнат, а незнам как.

Аз нещо май не схващам. Ако става дума за корозирали резби ,пръснете с WD-40 и оставете да попие ,след това пробвайте да развиете. Ако пък са ненужни ,просто с флекс ги срежете. Ако можете прикачете някоя снимка да може да се придобие по-ясна представа какво трябва да се отстрани. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

• Автор

Опитвам се да кача снимка, но не иска да я качи. Може да се изпрати чрез поща. Ако някой има да даде поща да му я изпратя.Натискам на още опции,после качи файл и не отваря файловете.

Опитвам се да кача снимка, но не иска да я качи. Може да се изпрати чрез поща. Ако някой има да даде поща да му я изпратя.Натискам на още опции,после качи файл и не отваря файловете.

http://prikachi.com/Качете я в този сайт и ни пратете линк от снимката. 

• Автор

Ето това е

Ето

Дано да се вижда ясно, ако не ще снимам пак.

post-301359-0-02453100-1439131673_thumb.

Здравейте! Имам проблем с поставянето на смесител за баня. След откачване на стария смесител с врътки, в стената останаха онези части на които се окачва смесителя. Едни такива криви като гайки. Изобщо не мога да ги махна, за да сложа новите, защото тези старите при тях има разминаване с сантиметри в дължината спрямо новия смесител. Въпроса ми е как , с какъв инструмент да ги махна тези гайки, забити в ствната, да не би да трябва да се кърти? Благодаря!

На тези "гайки" именно това им е предназначението. Да се регулира ширината точно между двата крана при положение, че подменяте старата "батерия" Последните се развиват или завъртат, като проверяваш дали са си съвпаднали отворите с батерията, с помоща на "френски ключ" Не е необходимо даже да ги сменяте, щом до сега не са протекли. Ако слагате новите, то обезателно ще протекат по простата причина, че всичко това го виждате за пръв път.Ексцентричните нипели са направени от бронз и трябва по внимателно да се борави с тях, защото ако са много притегнати, може да ги скъсате когато се развъртат и тогава наистина ви се налага сериозно къртене. Успех в начинанието. Работата е много проста за човек, който го е правил 2-3 пъти. При вас от първият път ...ще протече вода покрай "батерията" .Ако нямате "френски ключ", ползвате стандартен с нужния размер ( мисля че беше 17)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Точно с такъв ключ работя, с него махнах стария смесител, и ми остана само това леко да помръдне, за да го наглася, но не мърда. Най вероятно ще се наложи да купя WD-40, само че дали е сигурно, че че има ефект?

Ексцентрикът ако се хваща само в средата ,а френския ключ е прекалено дебел ,може да се захване с обикновен гаечен ключ в подходящ размер. 

• Автор

В крайна сметка къде точно трябва да се захване, за да бъде развъртян - по средата на гладкото, или на назъбеното?

Горният пост прочете ли го или само размахваш ключа? Ако ги смениш с нови, ще протече вода. Трябва ти леко завъртане и на двата, така че да получиш размера на батерията и последната да стои ХОРИЗОНТАЛНА! Може и с обикновен гаечен ключ.Работата е за 5 минути. Разбира се че посредата. Затова и профилът там е направен за гаечен ключ. Нима не се сещаш, че ще развалиш резбата. И отново прочети същественото. Сменяш ги с нови и водата шурва отстрани на батерията. Имаш ли силиконово тиксо или кълчища за да направиш няколко врътки около резбата? Ти май не си в час!

Точно с такъв ключ работя, с него махнах стария смесител, и ми остана само това леко да помръдне, за да го наглася, но не мърда. Най вероятно ще се наложи да купя WD-40, само че дали е сигурно, че че има ефект?

WD-40 е ефективно ,и е доста по-добър вариант от къртене. Просто пръснете обилно ,и оставете известно време да попие ,ако след това пак не става ,пръснете отново. Би трябвало на края да се развие. Хубавото е ,че ексцентриците са месингови и на дали корозията ги е споила здраво. Само по-внимателно с натягането да не се счупи ,че тогава лошо. 

Хайде и аз да се намеся! Това нещо ако е монтирано отдавна т.е. уплътнено с кълчища и боя - няма да се развие лесно. Всеки опит за прилагане на сила може да доведе до отчупването им и предизвикване на - по голем проблем.

В такъв случай се нагрява с мини газова горелка. По добре извикайте водопроводчик. Ако монтажа е със силиконова лента или паста, то не би трябвало да има никакъв проблем. Сменете обаче силиконовата лента или паста преди да нагодите на необходимият ви размер. Така няма да берете  ядове!

Инак за демонтаж използвайте походящ водопроводен ключ или удобен друг такъв!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

В крайна сметка къде точно трябва да се захване, за да бъде развъртян - по средата на гладкото, или на назъбеното?

При някои ексцентрици има само улей в средата ,за това го казвам. Иначе захванете го където можете (където е най-удобно и стабилно) ,стига да е хванато здраво и да не издълбае месингът.

• Автор

Soldier, благодаря за съвета, още утре ще купя от препарата.

• Автор

За съжаление трябва да отбележа, че ползата от wd-40 беше нулева,само където останах без ръце от натискане. Сигурно е забит този ексцентрик в стената, та не мърда.

За съжаление трябва да отбележа, че ползата от wd-40 беше нулева,само където останах без ръце от натискане. Сигурно е забит този ексцентрик в стената, та не мърда.

Ми, нещо съм написал по - горе, но ти май четеш избирателно! Твоя си работа!

Този ексцентрик не може да е забит, а е ЗАВИТ в метално коляно намиращо се на края на тръба и са циментирани в стената. За какво са резбите от двете страни на ексцентрика тогава? След като виждаш, че сам не можеш да се справиш си има за тази цел водопроводчик. Неговата работа е това, а твоята - да му платиш.

• Автор

Така и стана, извиках майстор и гледах внимателно какво прави. Направи абсолютно същото, което и аз правех, но с тази разлика, че ключа който извади беше дълъг един метър, много голям. С този, който аз имам не става, слаб е. И каза, че са завити много на вътре. Това е. Платих му и така.

Горният пост прочете ли го или само размахваш ключа? Ако ги смениш с нови, ще протече вода. Трябва ти леко завъртане и на двата, така че да получиш размера на батерията и последната да стои ХОРИЗОНТАЛНА!

Ей туй е голям дявол!

За развиването. На твоя отговорност, удари тръбата няколко пъти. Освен нагряването, това е другото, което помага, стига да не я счупиш! Ако удариш прекалено леко, полза няма да има. Намери си дълъг водопроводен ключ!

Имай в предвид, че новите екцентрици може да са по-къси от старите, както и че едната тръба може да е по-навътре от другата. Тоест ще трябва да съобразиш колко врътки да направиш и ако пак имаразлика да сложиш няколко уплътнителя на смесителя. Ако използваш тефлонова лента, трябва само да затягаш. Не може да отвиваш или ще протече. Проиграй го един-два пъти, преброй навивките, смени лентите и тогава го направи както трябва.

Този ексцентрик не може да е забит, а е ЗАВИТ в метално коляно намиращо се на края на тръба и са циментирани в стената. За какво са резбите от двете страни на ексцентрика тогава? След като виждаш, че сам не можеш да се справиш си има за тази цел водопроводчик. Неговата работа е това, а твоята - да му платиш.

И най-вече ще има кой да набие, ако стане криво! :D

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Така и стана, извиках майстор и гледах внимателно какво прави. Направи абсолютно същото, което и аз правех, но с тази разлика, че ключа който извади беше дълъг един метър, много голям. С този, който аз имам не става, слаб е. И каза, че са завити много на вътре. Това е. Платих му и така.

Споменах ви ,че трябва да се захване с нещо стабилно ,било то гаечен ключ по-масивен ,или френски. WF-40 помага много когато има корозия ,но и аз имах подобен проблем ,обаче с развиване на стара мека връзка от полимерна тръба. Понеже сложих кълчища и ги намазах със силикон за по-добро уплътняване ,ама какъв зор видях с развиването ,защото бе завито в коляно полимерно дето започна да поддава и трябваше да държа контра същевременно ,но все пак стана с гаечен и френски ключ. Просто под силикона WD-40 няма как да проникне ,но под ръжда прониква отлично. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.