Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с отчитането на RAM паметта

Featured Replies

Имам проблем с отчитането на рам памента в My Computer като цъкна свойства и ми покава 8GB Рам и в скоби  3.95 използваема.В биоса ми показва рам-та че е 8 GB...

Дъното е Gigabyte 970A-DS3P, а рамта 2x4GB Kingston Dual Chanel 1600 Mhz,ОС:WIndows 8.1 64 bits.

Пробвах с това : Друг вариант е да стартираш от Run - msconfig, после търсиш горе Boot, и натискаш advanced option. Там има едно поленце, на което пише Maximum memory. Там избираш 8 и ако има чафка, трябва да е махнеш. Рестартираш и би трябвало да се промени използваемата памет. Но не се оправи.....

post-339572-0-05850400-1439564616_thumb.

post-339572-0-05562600-1439564698_thumb.

И кво като ти даде снимка на биоса?!

Добре ти е рама и я отчита,нищо ѝ няма.

Не съм го карал да дава снимка от BIOS. Чети по-внимателно.

• Автор

А за

И кво като ти даде снимка на биоса?!

Добре ти е рама и я отчита,нищо ѝ няма.

А защот тогава пише че е използваема само 4гб ?

...

post-339572-0-47130800-1439566209_thumb.

Изключи компютъра, извади едната плочка, включи компютъра да зареди Windows и го изключи. Сложи втората плочка.

Пали.

Резултат?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Имам проблем с отчитането на рам памента в My Computer като цъкна свойства и ми покава 8GB Рам и в скоби  3.95 използваема.В биоса ми показва рам-та че е 8 GB...

Дъното е Gigabyte 970A-DS3P, а рамта 2x4GB Kingston Dual Chanel 1600 Mhz,ОС:WIndows 8.1 64 bits.

Пробвах с това : Друг вариант е да стартираш от Run - msconfig, после търсиш горе Boot, и натискаш advanced option. Там има едно поленце, на което пише Maximum memory. Там избираш 8 и ако има чафка, трябва да е махнеш. Рестартираш и би трябвало да се промени използваемата памет. Но не се оправи....

пробвай като сложиш чафка.

• Автор

пробвай като сложиш чафка.

Пак не става....

Варианта предложен от ExaFlop ми се струва най-удачен. Размести паметите на други слотове, ако не стане ги тествай по отделно.

Варианта предложен от ExaFlop ми се струва най-удачен. Размести паметите на други слотове, ако не стане ги тествай по отделно.

В допълнение, да почистиш слотовете, защото понякога една прашинка катурва нещата...

• Автор

В допълнение, да почистиш слотовете, защото понякога една прашинка катурва нещата...

А с какво да ги почиста ?

С гумичка за молиФ, леко протриваш златните пера на модулите памет - и от двете страни и внимаваш да не навлезеш в площта, където са компонентите, да не отнесеш някой SMD чарк.

Те, дефакто, се познават двата модула. Но най-вероятно в hal е записано нещо друго и идеята на пост №9 е да се реинициализира базата на Windows  за хардуера. .

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

В един форум прочетох, че в списъка с поддържаните Рам памети за това дъно, Kingston предлагат само такива с 1333 MHz. Това не е задължително да е ограничение, но вариант е да се пуснат на тази честота, а не на 1600.

• Автор

Сложих Паметите на слот 1 и 3 и се оправи :)

Слотове 1 и 3 едноцветни ли са? Номерацията от тази изписана на дъното ли я вземаш, или ги броиш при отдалечаване от сокета на процесора? Защото и в двата варианта не е нормално да се получава споменатия от теб проблем. Ако паметите бяха в разноцветни слотове, пак трябва да ти ползва и 8-те ГБ памет, само, че в едноканален режим, иначе просто единият слот не ти работи, или е зацапан.

некадърно написан биос, лош контакт на паметта... повреден контролер на паметта (намира се в процесора) при интел се случва при лош контакт на процесора, но на AMD процесора е с крачета, а не с контактни точки... ама ако са омазани крачетата на процесора и слота може да се случи и на AMD

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Слотове 1 и 3 едноцветни ли са? Номерацията от тази изписана на дъното ли я вземаш, или ги броиш при отдалечаване от сокета на процесора? Защото и в двата варианта не е нормално да се получава споменатия от теб проблем. Ако паметите бяха в разноцветни слотове, пак трябва да ти ползва и 8-те ГБ памет, само, че в едноканален режим, иначе просто единият слот не ти работи, или е зацапан.

Да 1 и 3 са  сиви а 2 и 4 са черни...

Еми хубаво, подкарал си я в двуканален режим, но пробвай и другите два слота, за да се убедиш, че дъното ти работи изрядно. Ако има зацапани с прах или окислени контакти на слотовете, можеш да ги почистиш със сгънат лист бяла (чиста) хартия, може да се удивиш колко мръсотия излиза понякога оттам.

Сложих Паметите на слот 1 и 3 и се оправи :)

Вземи си почистваш спрей. След това си направи почистване на компютъра от прах и напръскай слотовете на РАМ паметите, за да може да се махнат всички прашинки или налепи. Това трябва да ти оправи проблема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.