Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на лиценз Windows 7/8 2 компютъра?

Featured Replies

Притеснява ме точно съвместимостта с програмите. Възможно е да ми се наложи работа с Photoshop, GIMP и софтуер за фактуриране и складов софтуер (Microinvest invoice pro) и Inflow Inventory например. Гледах клипове, че пак има някакъв Compatible mode (предполагам с него работят нещата?). Също така ме притеснява и драйверите (компютърът ми е на 2 години, но все пак..)

Другото, което ми изниква в съзнанието е следното:

1) Ако закупя Windows 8.1 с намерение да го ъпгрейдна след примерно 6 месеца, при евентуална проверка как седят нещата с това, че имам документи за 8.1 (не зная стикера има ли логото на Windows 8 или е просто Windows стикер с ключа?)

2) Другото, което ми идва на ум е: Взимам Retail/ FPP Windows 8.1 (тоест преносим лиценз), след като го ъпгрейдна до 10 ще си остане ли преносим лиценза или ще се заключи за компютъра? Защото, ако е така по - добре направо да си взема 10ка Retail/FPP (тъй като имам намерение все някога да се ъпгрейдна до 10).

Поздрави! :)

С Photoshop не работя и не мога да ти кажа дали е съвместим все още с Windows 10. Ползвам GIMP и гаранция няма да имаш ядове с него. Специално за Microinvest, можеш да се обърнеш към тях, да ги попиташ дали ще имаш ядове. За драйвърите, можеш да провериш в сайта на производителя на компютъра ти.

относно 1) и 2), тука не знам как седят нещата, но нищо непречи да звъннеш на Майкрософт България и да ги питаш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Tokу що говорих с кол центъра на Майкрософт..

Казаха ми някой работи, които потвърдиха някои неща, но и други, които ме хвърлиха в дълбокото..

1) Дори и след този 1 месец пак било възможно да се върнеш към предишната версия, но нямало да бъде толкова лесно (да разбирам, че може би трябвало чиста инсталация отново с продуктовия ключ).

2) Windows 8.1 можел да бъде използван за нормална и за бизнес употреба, но при Windows 10 било "препоръчително" да се използва Professional версията, ако ставало дума за бизнес употреба? На въпросът ми какво означава "препоръчително" тя каза, да разгледам по - потробно условията за ползване на продуктите.. Тук също ще съм благодарен на разяснение и от вас, въпреки че ще погледна и условията за ползване.

3) От онлайн магазинът издавали само фактура и съответно не дават стикер , който да се залепи на машината? До колкото разбрах това е проблем при проверка, но дамата, с която разговарях ме увери, че нямало да има проблем тъй като бил закупен от официалния магазин на Майкрософт (което обаче не зная дали да ме успокоява?)

Поздрави!:)

Tokу що говорих с кол центъра на Майкрософт..

Казаха ми някой работи, които потвърдиха някои неща, но и други, които ме хвърлиха в дълбокото..

1) Дори и след този 1 месец пак било възможно да се върнеш към предишната версия, но нямало да бъде толкова лесно (да разбирам, че може би трябвало чиста инсталация отново с продуктовия ключ).

2) Windows 8.1 можел да бъде използван за нормална и за бизнес употреба, но при Windows 10 било "препоръчително" да се използва Professional версията, ако ставало дума за бизнес употреба? На въпросът ми какво означава "препоръчително" тя каза, да разгледам по - потробно условията за ползване на продуктите.. Тук също ще съм благодарен на разяснение и от вас, въпреки че ще погледна и условията за ползване.

3) От онлайн магазинът издавали само фактура и съответно не дават стикер , който да се залепи на машината? До колкото разбрах това е проблем при проверка, но дамата, с която разговарях ме увери, че нямало да има проблем тъй като бил закупен от официалния магазин на Майкрософт (което обаче не зная дали да ме успокоява?)

Поздрави! :)

Това за връщането не го знаех, но щом са ти казали значи може.

Не се притеснявай за стикера. При проверка важна е фактурата. Особено щом е издадена и от Майкрософт. До колкото съм чул (но не го твърдя), е задължителен за OEM версиите.

За бизнес, специално за windows 10, е задължително да се ползва професионалната версия. Нямате право да ползвате други версии, според условията на Майкрософт, защото windows 10 (не pro.), е предназначена, само и единствено за домашни потребители. Докато при windows 8/8.1 нещата седят по друг начин. Windows 8/8.1 може да се ползва от домашни потребители и от малкия бизнес. Под малък бизнес разбирай, в офиса да имаш, не повече от 4 компютъра.

Така че ти си реши, кое е най-добро за теб. Windows 8/8.1 за 260лв. или windows 10 pro за 360лв.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ще ме насочиш ли към цените, които визира?
Рових се къде ли не и не можах да намеря Windows 10 Pro retail/fpp за под 480-500 ..

Windows 8 и 8.1 видях във вали 220 fpp/retail.

Същото важи и за Windows 8.1 Pro, ще съм благодарен, ако ме насочиш към най - добрата цена ( от Microsoft излиза 8.1 Pro - но без носител за 380лв с ДДС).

При теб как мина на 10 Pro (с ъпгрейд от windows 8.1 Pro на 10 Pro ? )

Поздрави и благодаря за отделеното време!:)

Ще ме насочиш ли към цените, които визира?

Рових се къде ли не и не можах да намеря Windows 10 Pro retail/fpp за под 480-500 ..

Windows 8 и 8.1 видях във вали 220 fpp/retail.

Същото важи и за Windows 8.1 Pro, ще съм благодарен, ако ме насочиш към най - добрата цена ( от Microsoft излиза 8.1 Pro - но без носител за 380лв с ДДС).

При теб как мина на 10 Pro (с ъпгрейд от windows 8.1 Pro на 10 Pro ? )

Поздрави и благодаря за отделеното време! :)

Аз минах от windows 7 про на 10. Тъй като компютрите в офиса, не са ми първа младост вече. 

Опа... извинявам се за цените, аз не съм видял правилно. 360лв. е ОЕМ лиценз за 8.1 професионалната версия. Иначе прав си, около 500лв. е FPP лиценза за 10.

• Автор

Ясно. Благодаря!:)
Не че съм параноик, но дали и някой друг има наблюдение/е купувал от официалния онлайн магазин на Microsoft, за да потвърди за типа на лиценз (че е преносим). Попринцип вярвам на дамата, с която разговарях, но все пак при евентуално мазало и невалиден лиценз след смяна на компютъра ми се иска да имам някакво доказателство за това, че са ми казали, че е преносим (за което и обмислях да пратя един мейл и да искам и писмен отговор на всички въпроси, които зададох (за да си вържа гащите един вид?).

Поздрави!:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.