Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP - флаш усб

Featured Replies

Здравейте искам да инсталирам windows xp защото лаптопа е стар но не мога да го заредя на флашката с много програми пробвах но ми изписва че не мога да добавя исо файла .. свалих и няколко windowsa xp но не става и не става ако може да помогнете Благодаре предварително :)

Здравейте искам да инсталирам windows xp защото лаптопа е стар но не мога да го заредя на флашката с много програми пробвах но ми изписва че не мога да добавя исо файла .. свалих и няколко windowsa xp но не става и не става ако може да помогнете Благодаре предварително :)

Така - разбрахме: имаш лаптоп (стар), флашка (някаква) и искаш WinXP (също някакъв). Уточни малко детайлите - колко е голяма флашката, какъв уиндоус  пробваш ...

Може да си сложиш (на флаш-памет или на диск) HBCD - има портабъл версия на WinXP.

Тук е дадено най доброто описание как да се направи на 100% работещ USB за инсталация на XP.

Процедурата е максимално точно описана. Просто  и да иска няма какво да сбърка.

Ако искаш файловете при инсталация да се копират максимално бързо най добре е флашчето да е форматирано под NTFS

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• Автор

Тук е дадено най доброто описание как да се направи на 100% работещ USB за инсталация на XP.

Процедурата е максимално точно описана. Просто  и да иска няма какво да сбърка.

Ако искаш файловете при инсталация да се копират максимално бързо най добре е флашчето да е форматирано под NTFS

бях пробвал вече с нея не става не отново ми изкарва че файла не е исо ... а всъщност е ..

Така - разбрахме: имаш лаптоп (стар), флашка (някаква) и искаш WinXP (също някакъв). Уточни малко детайлите - колко е голяма флашката, какъв уиндоус  пробваш ...

Може да си сложиш (на флаш-памет или на диск) HBCD - има портабъл версия на WinXP.

Флашката е 16 гб лаптопа е с 1 гб рам без значение къв ще е просто някав winXP трябва да се сложи но не мога да го кача на флашката докато всеки др win се качва без проблем ...

Изабел е скръндза ма ще му намеря момиче да му изпие акъла и ще хвърля долари по килима! :D

Като си почнал - карай наред. Не че имам долари за хвърляне, ама пък може за друго да послужи (момичето) - да сготви, да изглади някоя дреха ...

Като си почнал - карай наред. Не че имам долари за хвърляне, ама пък може за друго да послужи (момичето) - да сготви, да изглади някоя дреха ...

нещо май е станало объркване във форума ?

Илиане,пробва ли това,което ти препоръчах ?

нещо май е станало объркване във форума ?

Да - това беше за другата тема, ама се озова тук - съвсем не на място. Че не мога и да го изтрия.

в 90% от случаите xp не може да се boot-ne  от флашка и да се инсталира по стандартния начин (щото xp не зарежда драйвери за usb storage в началото на инсталацията, а чак като започне графичната част, затова резултатът обикновено е син екран в началото на инсталацията и дори не стигаш до там дето посочваш дяла). обаче варианта с winntsetup работи винаги на 100%

дърпаш програмата и си разархивираш исо-то в някоя папка по флашката, флашката трябва да има буут на mini pe (mini windows xp - има го на някои версии на hiren's, има я и winntsetup) и от там си пускаш програмата, посочваш къде е папката с инсталационния windows, посочваш дяла на който трябва да се инсталира и след като качи файловете рестартираш и вадиш флашката (щото тя след рестарта не трябва), инсталацията почва директно от втория етап след копирането на файловете

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз ползвам WinToFlash и никога не съм имал проблеми

Инсталиране на Windows XP/Vista/7 от флаш (flash) памет

Няма нужда да разархивираш ISO файла - всичко е просто и лесно.

Програмата я има и тук WinToFlash 1.1.0001 Final

в 90% от случаите xp не може да се boot-ne  от флашка и да се инсталира по стандартния начин (щото xp не зарежда драйвери за usb storage в началото на инсталацията, а чак като започне графичната част, затова резултатът обикновено е син екран в началото на инсталацията и дори не стигаш до там дето посочваш дяла). обаче варианта с winntsetup работи винаги на 100%

дърпаш програмата и си разархивираш исо-то в някоя папка по флашката, флашката трябва да има буут на mini pe (mini windows xp - има го на някои версии на hiren's, има я и winntsetup) и от там си пускаш програмата, посочваш къде е папката с инсталационния windows, посочваш дяла на който трябва да се инсталира и след като качи файловете рестартираш и вадиш флашката (щото тя след рестарта не трябва), инсталацията почва директно от втория етап след копирането на файловете

Това е решението!

Автора да обърне внимание на този пост. Блуждах 10 минути да се сетя как се казваше тази програмка, защото миналия месец преинсталирах един лаптоп с нея и ми свърши работа! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.