Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посъветвайте ме за конфигурация

Featured Replies

Здравейте,

разполагам с 2500 лв.

останалото оставям на вас да предложите какво компче да си купя

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Обичайния въпрос,за какво ще го използваш и дали става въпрос само за компютър или за монитор и др?

• Автор

игри,програмиране,уеб дизайн.............................

-Бих сменил дуалката на 4200+ с дуалка на 3800+. Просто няма ефект от тея + 400мхз.

-Super T макар и с CL2, бих заложил на Kingston (и съм заложил). Просто стабилността е по-важна отколкото производителността, поне в повечето случаи.

-Небих заложил точно на тази серия дискове на Maxtor. Имат ядове. Работят когато си поискат и на каквото дъно си поискат. От три броя 250Gb с 16буфер и с трите имах ядове. Насочи се към Самсунг, Хитачи, Сиигейт.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Имайте в предвид, че цените от горепосочената конфигурация не са крайни, а са без ДДС част от което по принцип може да се избегне, но все пак крайната цена се звишава с между 5 до 10% в зависимост от компонентите. Също така и конфигурацията не е добре балансирана - много мощен процесор, на фона на който видеокартата е малко слабичка. А на игрите пък изобщо не им пука че процесора е двуядрен. Ето една конфигурация от мен, не ще е добре да изчакаш малко, че по някой магазини вече се появаяват АМ2 дъна и процесори.

МB:Epox 9NPA+Ultra - 111$ или например MSI K9N Ultra AM2

CPU:A64 3500+BOX - 240$ или някой там АМ2 процесор

RAM:2x1GB DDR400 Corsair - 220$(2х110) или 2х1GB DDR2 ако изчакаш АМ2

HDD: Seagate 250GB SATA II 7200.10 16MB-115$ - това е новият модел с перпендикулярен запис и е доооста бърз.

VGA:XFX GeForce 7800GT PCI-E 256MB DUAL DVI VIVO/HDTV, Extreme - 290$

OD:LiteOn 16H5S-15C -53$

Case+PSU - Kутия по избор+Enermax FMA EG465AX-VE(G), 460W - към 110$

Клавиатура+мишка - към 30$

Остават около 450$ за монитор, като ти препоръчвам ViewSonic 19" VX924 4ms, 550:1, H160/V160

Цените тук са крайни и с малко обикаляне по фирмите може дори и по-евтино да вземеш нещата.

@morfei1

Ще ме извинш, но Kingston особено Value паметите според мен са си пръчка отвсякъде. SuperT са много стабилни и бързи памет, работещи безпроблемно с всякакви чипсети и ги предпочитам пред Кингстън -лични впечетления. whatever - вече е лесно да се намерят истински памети и на българския пазар. Corsair, OCZ, Apacer има на много места - само препоръчвам без значение от производителя, по възможност чиповете на модулите да са Samsung UCCC. За харда съм съгласен- не и Mаxtor. Не ми гледайте подписа - така се случи че нямаше как да взема друг :) но ще се отърва от него възможно най-скоро. По-тракащ хард никога не съм имал и наистина трудно се разбра с дъното ми. Едва го "уговорих" да тръгне с много нерви и "вълшебни" думички(роднини нек'ви споменавах) :)

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Ей така за идеята да предложа и аз една конфигурация на Интел(за баланс)-

Дъно-Asus-P5WD2, LGA775, Intel 955X + ICH7R-160 $

Прoцесор- P-D 820 2.8GHz/800 2*1MB TRAY, LGA775, DUAL CORE-250$ + Box

Ram- 512MB DDR II 800 A-DATA x2 - 62$x2

Видеокарта-GeCube Radeon X850PRO PCI Express X16 ATI Radeon X800 Pro 256MB/256bit GDDR3 SDR, 450MHz(core)/1000MHz(mem), DVI,Video-OUT,VGA Cooler- 220$ (По принцип съм съгласен с Lyudmil за видеото,но това го давам като алтернатива на GF)

Хард-Същия,предложен от Lyudmil -115$

Кутия,захранване ,оптични устройства,мишка,клавиатура- същите като при Lyudmil

Монитор -Sony-HS95PRS, 19” TFT, 8ms, 420 cd/m2, 580:1, 160°:160°, X-Black, DVI-D, HD15-471$

или Philips-190P6ES, 19", 300 cd/m2; 700:1; 8 ms; H160/V160; 16.2 M; PERFECT PANEL***; Light Frame DR; DVI-D, D-Sub с DVI-D кабел; USB 2.0 хъб 1 вход/4 изхода; Speakers 2 x 3 W с изход за слушалки; сребрист фронт и гръб, черна стойка; движение на екрана по височина, наляво и надясно; наклон, портретно завъртане; TCO'03-431 $ ohmy.gif

Това е (много неща станаха,дано не съм объркал нещо :wors: )

Поздрави :)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Lyudmil ти e препоръчал хард,но да са 2 вързани на RAID 0.

ПП: Аз лично бих взел същите, но 320GB защото при тях не може да стане грешка при закупуването/нямат аналог при старите модели/ и разликата в цената е само 7$.

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

кой е по добър от сокет 939 и 755 за амд?

много ми е интересно какво ви е мнението за :asus a8n32 sli deluxe?

във всичко което сте ми препоръчали не видях нито едно сли дъно

кое е по добро за геймърите сли или обикновенното ?Предпочитам картите на ати .

За хардовете няма проблем имам повече от 1 тб дисково пространство на машината.

даите си мнението за следното :

asus a8n32 sli deluxe

amd atlon 3500+

asus eax 1600 xt x2

kingstom k ddr 400 2x 512

знам че рама е слобичък за това дъно но това ползвам сега и мисля да си го запазя пък и се клоква добре

захранване zalman za460aps

radiator cnps9500led

a8n32 sli deluxe - излишно скъпо с функиции (sli) които надали някога ще ползваш. Ако толкова държиш на Асус вземи модела без sli. Иначе казах вече за Епокса -много добра цена за въможностите които предлага.

755 е за Интел а не АМД :)

asus eax 1600 xt - за толкоз пари(180$) е доста слаба карта. Горе-долу като производителност е на нивото на 6600GT. За тези пари щом си фен на Ати - Sapphire X850XT или X800GTO2 с червено РCB, което фабрично си е с 16 отключени пайпа.

• Автор

а какво ще кажете за 2 ASUS EAX700-X/TD/128M PCI-E 92.00 вързани в сли режим?

Lyudmil предпочитам сли дъно

щом това според теб е много скъпо предложи ми аналог

и ако не са подходящи картите предлогете ми 2 които работят добре в сли режим

• Автор
a8n32 sli deluxe - излишно скъпо с функиции (sli) които надали някога ще ползваш. Ако толкова държиш на Асус вземи модела без sli. Иначе казах вече за Епокса -много добра цена за въможностите които предлага.

755 е за Интел а не АМД :)

asus eax 1600 xt - за толкоз пари(180$) е доста слаба карта. Горе-долу като производителност е на нивото на 6600GT. За тези пари щом си фен на Ати - Sapphire X850XT или X800GTO2 с червено РCB, което фабрично си е с 16 отключени пайпа.

AMD SEMPRON 2500+/64BIT/S754 67.00 69.50 72.00

AMD SEMPRON 2600+/64BIT/S754 68.00 70.50 73.00

AMD SEMPRON 2800+/64BIT/S754 75.50 78.00 81.00

AMD SEMPRON 3000+/64BIT/S754 78.50 81.50 84.50

AMD SEMPRON 3100+/S754 77.00 80.00 83.00

AMD SEMPRON 3100+/64B/S754 85.00 88.00 91.00

AMD SEMPRON 2800+/64B/S754/BOX 7

Грешката за сокета е моя 754 не 755

Нeщо недовиждам вече. Имах впредвид 775, а не 755. :)

Както и да е - 754 е с едноканален контролер на паметта, а 939 е с двуканален - това е разликата. Не можеш да сложиш 2 Ati видеокарти в SLi режим - това си е технология на nVidia(всъщност е на 3DFX, но това е друга тема) - SLi и се подържа от видеокарти от 6600 нагоре. На Ати технологията се казва Crossfire и не е съвместима със SLi. Не разбирам защо толкова държиш на дъно със SLi, при положение че общата производителност на 2 по-слабички карти ще е като цяло по-ниска отколкото на 1 High End карта, а цената ще дойде доста високо.

Бих ти препоръчал още един вариант- CROSSFIRE-като ето ти подходящо дъно и съответната видеокарта за това дъно :yanim: Дъното е за с.939(както забелязваш),така че можеш да си вземеш и първоначалният ти Атлон,останалите компоненти са същите,които сме ги коментирали cool.gif

Успех :bye1:

П.С. Людмил ти подсказа вече за CROSSFIRE :)

• Автор

кокомил каква е цената на картата ?

офф съвсем се обърках

изкам много добро дъно с въможност за свъзване на мого сата дискове и и въсможност за колк

добра видео карта която да не ми се "мъчи" на каквито и да е игри

Слушай сега,вземи си Gigabyte с Intel Chipset,тъй като Nforce 4 за Intel грее много.С cpu PENTIUM D 805-процесорът струва около $ 170 крайна цена,ако не се лъжа.Изостава мъничко от AMD 3800+ X2,а струва почти двойно по-евтино,и също е двуядрен.Аз съм огромен маниак на тема АМД,имам ATHLON 64 X2 4200+,но ми е нужен за видео-обработка,затова дадох толкова пари за него...Въпросният процесор може да се overclock много сериозно,като да бие дори и моят процесор...http://www.tomshardware.com/2006/05/10/dual_41_ghz_cores/ -убедете се сами.Много важен момент е захранването ти-задължително да е на FORTRON,другото не е захранване,има си тестове и за това,не желая да започва спор.RAM си вземи DDR II задължително,иначе много сериозно ще спънеш производителността на процесора.Оптично устройство-NEC ND-4551A LABELFLASH-размазва всички други,тъй като има най-качествената оптика до момента,и е с 2г гаранция.Хард-задължително Seagate SATA II 300GB 16 MB CACHE с 5г гаранция,другото не е хард!Видео си вземи Radeon x1600XT с Pshader 3.Монитор-задължително Samsung P-серия-по-скъпа е,но е най-великият монитор в историята,и само те имат PVA PANEL.

P.S- МОГА ДА ДАМ ЛИНКОВЕ НА ТЕСТОВЕ ЗА ОНИЯ,КОИТО СЕ СЪМНЯВАТ.ЦЕЛИМ ДА УПЪТИМ МОМЧЕТО,А НЕ ДА ГО ОБЪРКАМЕ.

кокомил каква е цената на картата ?

офф съвсем се обърках

изкам много добро дъно с въможност за свъзване на мого сата дискове и и въсможност за колк

добра видео карта която да не ми се "мъчи" на каквито и да е игри

Цената на видеокартата в България е около 160$ без ДДС(в Италия нямам представа).С тази карта едва ли ще има игра,която да ти се опре.Що се отнася до дъното,предполагам си му разгледал подробно характеристиките :)

• Автор

Fixt00l,

слушай сега както някой от моите колеги се изрази и аз съм"алергичен" към дъната на гигабайт.

Вече съм се спрял на процесор на амд така че твоето предложение за дъно и проц не ми харесват

Явно не си чел цялата тема .За ахранването няма да спорим .аз съм на мнение че захраванията на залман са по добри от тези на фортрон .а до колкото савета ти отнова за дъно гигабайт не мисля че се клоква процесор лесно и с голям успех на дъно ха гигадръв.

сега проблема е каква видео карта-и да си избера

все още съм твърдо решен да остане асуското дъно а8н32сли делукс

при което за да ползвам пълните възможности на платката трябва да си взема 2 картина нвидия колкото и да не ми харесват

варианта с дъното кросфайар отпадна защото за сега няма толкова добри дъна за тези карти .не като производителност а като компоненти

в смисъл желанието ми да ползвам повечко сата устройства.

сега сведох въпроса да ми препорчате някаква видео ката или карти .....

Цената на видеокартата в България е около 160$ без ДДС(в Италия нямам представа).С тази карта едва ли ще има игра,която да ти се опре.Що се отнася до дъното,предполагам си му разгледал подробно характеристиките :)

Не се притесняваи пц то ще го вземам от бг .

пак се разколебах за дъното

не ми харесва това с чипсета на ати

малко е орязано

да направим така кажете ми марак дъна които са идеални за клокване

аз ще си избера дъното което ми хареса и ще продългим по нататък

П.С. знам че съм ного къпризен извинете ме за това

Fixt00l,

слушай сега както някой от моите колеги се изрази и аз съм"алергичен" към дъната на гигабайт.

Вече съм се спрял на процесор на амд така че твоето предложение за дъно и проц не ми харесват

Явно не си чел цялата тема

сега проблема е каква видео карта-и да си избера

все още съм твърдо решен да остане асуското дъно а8н32сли делукс

при което за да ползвам пълните възможности на платката трябва да си взема 2 картина нвидия колкото и да не ми харесват

варианта с дъното кросфайар отпадна защото за сега няма толкова добри дъна за тези карти .не като производителност а като компоненти

в смисъл желанието ми да ползвам повечко сата устройства.

сега сведох въпроса да ми препорчате някаква видео ката или карти .....

Не се притесняваи пц то ще го вземам от бг .

пак се разколебах за дъното

не ми харесва това с чипсета на ати

малко е орязано

да направим така кажете ми марак дъна които са идеални за клокване

аз ще си избера дъното което ми хареса и ще продългим по нататък

П.С. знам че съм ного къпризен извинете ме за това

Ами добри за клок са дъната на Epox(Людмил мисля ти беше предложил още в началото такова)

• Автор

dfi LANPARTY UT NF4 SLI-DR Expert

epox EP-9NPA3 SLI

asus A8N32-SLI Deluxe

това са ми трите избора

останах на дъно с сли технология което ще рече че и видео картите ще са две на нвидиа

картите са зверове

остават тези

какво ще кажеш за другото дъно на епокс?

и каква му е цената

Вземи Epox-a, че DFI не е за всеки - да не ревеш после по форума че имаш проблем с новото дъно. :)

epox EP-9NPA3 SLI:

Two PCI Express VGA slot configured as [x8] + [x8] for Single VGA mode and SLi technology mode.

S-ATA RAID:

Four S-ATA II ports from nForce4 SLi with nV RAID and up to 3Gbps bandwidth, HDD Alert

Epox EP-9NPA+ SLI :

Two PCI Express (x16) connectors compliant with PCI Express 1.0a to support SLI technology

S-ATA

PCIe SATA II RAID by Silicon Image Sil3132 using 1x PCIe lane internally for RAID 0 or RAID 1 in SATA II mode with Native Command Queuing and 3Gbps. Supports upto 2 SATA devices

Four S-ATA2 ports from nForce CK8-04 up to 300MBps bandwidth (and NCQ) with RAID 0,1 0+1, JBOD support

Toва което ти си посочи е с крайна цена около 115$, но то май вече не се внася и е заменено с EP-9NPAJ SLi

• Автор
Epox EP-9NPA+ SLI - 140$

И 2х XFX 7600GS - (2x164$)-328$ щом държиш на SLi.

остава това като избор с проца на амд атлон 3500+

рам на кингстом и хдд на сигейт 320 гб

благодаря на всички които взеха участие в темата :) и се извинявам на людмил за лошият ми отговор angry.gifangry.gifangry.gif

като взема пц то ще ви се похваля cool.gif:):wors::wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.