Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Recovery - съмнение за вирус

Featured Replies

Здравейте,

Проблема е, че не мога да си направя точка на възстановяване следвайки следните стъпки.

След като дам Properties на My Computer на надрасканото* място би трябвало да излиза Create, което при мен го няма. Като отворя Restore от Control Panel там пише, че няма точки на възстановяване.

Снимка: 8316406O.jpg

Прикачих желаните от вас текстови документи, благодаря предварително!

Addition.txt

FRST.txt

Изтеглете KKdS6sj.pngfixlist.txt и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

След това пишете как е положението.

Премахнах лог файла, защото се оказа, че има лична информация в txt файла от десктопа. Спокойно аз няма да се възползвам от нея, но ако не вярвате можете да смените паролите си, които са в този файл...

Според лога обаче вече имаме успешно създадена точка на възстановяване...поне услугата работи:

Restore point was successfully created.

Бихте ли проверели дали е така?

За останалите проблеми трябва малко да помисля.

Имате ли инсталационен диск с Windows 7? Целта е да стигнем до Recovery Encironment за да използваме една команда на FRST с която да възстановим старо копие на регистрите...това може и да помогне (особено ако копието е преди заразяването и преди използването на оптимизаторите)...та проверете за инсталационен диск и пишете.

• Автор

Няма проблем за лог файла, дори не го ползвам, благодаря за реакцията все пак!

Точка за възстановяване няма.

Имам инсталационен диск, днес пробвах да му направя Windows Repair, но тъй като харда ми е малък, не ми позволи да продължа, защото не ми достигат няколко гигабайта пространство в C://.

Място винаги можете да си освободите....но преди Repair Install-a да направим следното:

Ще ви е необходима USB флашка (за предпочитане - празна)...

• Моля изтеглете Farbar Recovery Scan Tool от друг компютър (то се подразбира) (според това колко битова е вашата Операционна Система трябва да изтеглите 32-битовата или 64-битовата версия) и запазете инструмента на вашата флашка.
  • Изтеглете и следния файл и го запазете на флашката в папката, където сте запазили и FRST.exe
  • Сложете вашата флашка в заразения компютър.
  • Рестартирайте компютъра натискайки F8 и изберете Repair Your Computer.
  • Изберете английски език и натиснете Next.
  • Изберете потребителския си акаунт и въведете администраторската си парола ако имате такава и натиснете ОK.
  • Изберете Command Prompt категорията.
    Windows_7_startup_repair.jpg
  • Когато се появи графата за команди въведете командата notepad и натиснете Enter
  • В notepad от менютo File => изберете Open => посочете My Computer => и намерете и посочете буквата на вашата флашка и затворете notepad-a.
  • От менюто за команди напишете e:\frst.exe (заменете буквата на e:\ с тази на вашата флашка) или e:\frst64.exe (за 64-битовата версия на програмата).
  • Програмата ще се стартира. Натиснете YES за да се съгласите с лицензионното споразумение.
  • Натиснете бутона fix веднъж и изчакайте!
  • Ще се създаде лог файл с името - fixlog.txt на флашката.
  • Извадете флашката и рестартирайте системата в нормален режим и след това копирайте лог файла в следващия си пост.
  • Автор

След тази стъпка, Windows-a въобще не иска да зареди!

Тъй като нещата бяха в папката, а като напиша f:frst64.exe не ги намира, ги сложих отделно, сами на флашката, като я форматирах преди това.

Всичко направих по стъпките. Сега пускам лаптопа с извадена флашка и ме пита дали да пусна Windows Repair (Recommended) или Windows 7. Кликам на Windows 7, излиза чертичката, че зарежда файлове и ме препраща към Windows Repair, от там сканира за нещо си, след което иска Restart, давам му рестарта и пак отива там, ако го оставя ще го прави до утре.

В момента пиша от друг PC, тъй като не мога изобщо да вляза под Windows.

Я първо покажете лог файла...определено командата за първи път прави проблеми на когото и да е било за последните няколко години...извода е, че или не сте направили нещо като хората или просто яко е бил омазан Windows-a...

Ок, сега оставете да влезне в редим на Startup Repair още 2-3 пъти и да рестартира. Спомням си, че на 3-4-тия път в повечето случаи "запалва" успешно зареждането на ОС.

• Автор

Сега ще пробвам, флашката не е нужна нали? И някой път се рестартира, някой път се изключва, в повечето случаи - второто.

А какво съобщение дава след като приключи поправката - успешно или неуспешно изписва, че е приключила?

Достра странно...всичко което направихме бе да върнем копие на регистрите от преди месец, когато се предполага, че не се използвали оптимизатори и не сте имали зловреден софтуер. След този период правени ли са промени по хардуерната конфигурация?

Ок, пробвайте да рестартирате с F8 и изберете Last Good Know Configuration този път и пишете за резултата.

• Автор

Не са правени никакви промени по хардуера. Когато опитам "Last good..." отива пак в Repair, като ми казва, както и преди, че не може да поправи този компютър автоматично.

Мисля, че имам копие на регистъра от миналата седмица,би и помогнало, или да преинсталирам?

Заредете до System Recovery Options, само че вместо Startup Repair изберете System Restore. Ако има точка (а така трябва да има) пробвайте да се върнете с нея към по-задна дата и пишете за резултатите.

• Автор

За съжаление, преди опциите бяха 5-6, сега е само Repair.

• Автор

Реших да преинсталирам, защото това ми се видя най-бързия и сигурен начин! Да, ама не.

Преинсталирането приключи. Стигнах до извода, че нещо уиндоуса е бъгнат. Не е орязван, Win 7 Professional си е, замунденските тракери. Погледнах на настолния компютър - той със същия уин - няма рестор. В първия момент си помислих, че може би и там са се "скашкали" работите от този WinTools.net, но... Зарежда, чисто новия Windows на лаптопа, същия Professional - след преинсталация - няма изобщо опция за създаване на точка.

Дотук мисля, че темата се изчерпва, тъй като най-вероятно версията на Professional е Бъгава.

Благодарности към B-boy[styLe] за изчерпателните и точни обяснения.

Поздрави!

Редактирано от Sc0user (преглед на промените)

Привет...

Ами не мисля, че Pro е бъгава версия...аз съм я ползвал и колкото и да е орязана спрямо Ultimate, чак толкова не си спомням да е била орязана. Някои неща като Group Policy и т.н. липсват в Home версията, но не и в Pro. Може би просто релийза е бил някаква самоделка. Най-читав е този на MSDN.

А иначе как преинсталирахте? Само с поправителна преинсталация или с формат на дяла преди това?

Като цяло обаче определено при вас положението беше странно...всичките ходове бяха греда. Поне се разбра, че не е заради оптимизаторите (и все пак ги избягвайте, защото след тях при подобен проблем troubleshooting-а ще е още по-труден за диагностициране). Иначе имахте още зловредни файлове (повечето ги почистихме още с първия скрипт, но останаха още няколко реда за премахване), но не мисля, че те бяха причината за проблема (повечето бяха адуер остатъци). Можехме и тях да изтрием, но аз взех решението, че щеше да е по-лесно да върнем регистрите от преди месец с идеята, че това ще върне работещо състояние на системата преди заразяването с адуера и преди използването на оптимизаторите, но странно защо при вас положението само се влоши. Като цяло преинсталацията наистина бе най-бързото и адекватно решение във вашия случай, но можехте да изчакате още малко да го помъчим заради самия спорт. Щеше да е learning experience и за мен, но както и да е. Аз нямаше как да пиша по-бързо одеве, защото бях на работа и по едно време колегите решиха да човъркат сървъра, та нямах интернет за 30-тина минути и като се появи вие вече бяхте пуснали процеса на преинсталацията. Аз разбирам, че не е приятно да се стои с незареждаща система и сте действали инстиктивно и може би леко припряно, но нищо здраве да е. Като цяло съветите ми са да стоите далеч от всякакви почистващи програми и да си намерите читав релийз на Windows 7 или ако имате възможност си закупете такъв. А и можете да пробвате и Windows 8.1 10 засега не е от най-препоръчителните, но 8.1 си заслужава да се опита.

Поздрави и лека вечер! Извинявам се, че така се развиха нещата при вас, но просто понякога като се закучи и става интересно. Техника...и не, няма да се оправдавам...имах още идейки, но не винаги може да се печели...но само който не работи само той не си цапа ръцете.

Успех! ;)

• Автор

Не ме е яд за преинсталацията и за инсталирането на програми отново, хубавото е, че се добива опит и се попиват и извличат ползи от всеки подобен проблем, благодаря още веднъж!

Затова вече е добра идея да си правите системен image с външна програма като Macrium Reflect Free.

Можете да видите и тази тема

След това връщането на работещото положение на Windows става детска игра без да се занимавате с преинсталация и настройване на всички програми от нулата.

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.