Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хард диск

Featured Replies

https://i.gyazo.com/...f9e512a6d2b.gif

В момента му правя Low level format с Low level format тоол 4.4 ,но за почти 3 часа е на 2% !?!

Диска е 2.5" samsung HN-M500MBB.

Victoria е за тестване на IDE хардове ( предимно) пробвай с по модерна програма Hard Disk Sentinel примерно.

Тя ще ти покаже подробно къде е проблема в харда или кабела.

Ако е в харда може да смениш платката само ако е в плочите и има развалени сектори тогава може да си запазиш платака а останалото е за хвърляне.

• Автор

И поради каква причина правите Low lever format на този хард диск?

Ами разпознава се понякога от уиндоус и искаше формат  като го свързах.Реших ,че low level би помогнал с нещо.Вече е на само 5% ,май ще му трябват няколко дни :). Да го спирам ли формата ?

Victoria е за тестване на IDE хардове ( предимно) пробвай с по модерна програма Hard Disk Sentinel примерно.

Тя ще ти покаже подробно къде е проблема в харда или кабела.

Ако е в харда може да смениш платката само ако е в плочите и има развалени сектори тогава може да си запазиш платака а останалото е за хвърляне.

Това форматиране на ниско ниво е безпредметно. Направи други тестове. Не каза дали диска /лаптопа/ е изтърван или удрян. 

Щом ОС или bios веднъж го виждат, а веднъж не, хард диска просто си е заминал. Търсете нов диск

• Автор

Това форматиране на ниско ниво е безпредметно. Направи други тестове. Не каза дали диска /лаптопа/ е изтърван или удрян. 

Нямам информация,попадна ми скоро .Имам друг диск,но ме вълнува дали този може да се ползва.

Щом ОС или bios веднъж го виждат, а веднъж не хард диска просто си е заминал. Търсете нов диск

9bf1c0d37df3c22ea16399193d7aa976.png37d1c543eb442c3e1a80a3d12dc8113d.png

99b77b8103e78eb26c0d1021cb6ab9e9.png

https://gyazo.com/99b77b8103e78eb26c0d1021cb6ab9e9

Редактирано от stradlin (преглед на промените)

Просто хард диска си заминава. Сменя се с нов. Не е задължително да е удрян, тръскан или нещо от този род. В момента така се правят хард дисковете. Да карат около гаранцията и да се купуват нови.

Ясно е, че не е задължително. Ясно е и защо попитах.

Ясно е, че не е задължително. Ясно е и защо попитах.

Коментара не е насочен към теб колега. Добре си попитал. Понякога леко тръскане на кутията или побутване, когато хард диска работи може да го повреди. Особено често се случва това при лаптопите.

За това питах да, един колега при пренасяне на чисто новия лаптоп и едни резки спирачки ... диска си отиде. Много кофти ... 

Диска ви е с лоши сектори. И по всичко личи че най вероятно са физически.

Ако толкова ви се занимава да си го "поправяте" с ремонти тип направи си сам можете да направите следното.

С victoria с която почнахте да го тествате в началото пускате линеен тест. Гледате къде са лошите сектори и прескачате напред с малка стъпка. Ако са концентрирани в началото или някъде на едно място повечето ще си направите дял който започва след тях.

"Поправяте" -тук въобще не става дума за поправка, а за заобикаляне на проблема.

П.п. Всичко описано по горе е на ваш страх и риск. Никой не може да бъде държан отговорен за бъдеща загуба на информация от ваша страна при евентуалното използване на това устройство.

• Автор

Да,знам че не може вече да се разчита на този диск.Няма да се ползва за нищо важно.Само за ми поясниш какво точно е линейния тест?

Той харда за нищо не може да се използва вече. Не знам защо още се мъчиш с него.

Това не са "лоши сектори" а развалени сектори ,физически а тях няма вариант да ги "изреже-изолира" за боклука е ,само да си запази платката тя поне може да се ползва.

? Какво е това? На 6 тата година и един месец от регистрацията си качил една снимка...

Да,знам че не може вече да се разчита на този диск.Няма да се ползва за нищо важно.Само за ми поясниш какво точно е линейния тест?

Линеен означава да сканираш последователно от '0' до '971 ххх ххх'. На една от предните прикачени снимки си пуснал рандом тест на четене.

Това не са "лоши сектори" а развалени сектори ,физически а тях няма вариант да ги "изреже-изолира" за боклука е ,само да си запази платката тя поне може да се ползва.

На английски термина е 'bad Block' което в директен превод е лош сектор. Използването на'развален' не е невярно, но не е точно. Относно това какви варианти има да се изрежат ще ви кажа само че при производството си всяка заготовка за плоча на твърд диск колкото и да е перфектна винаги има някакво минимално или не толкова минимално количество лоши сектори които се добавят в заводска листа или листи на базата на които се построява транслатора. Естествено всичките тези листи са скрити за потребителите, като обаче на тях им е предоставена опция посредством SMARТ да следят за статуса на дефект листата която се запълва евентуално в процеса на работа на устройството. Предвид по горното - съществува начин допълнително намерени или създадени лоши сектори да бъдат добавени в подходящите дефект листи, да бъде пресметнат наново транслатора и т.н. Всичкото това естествено се прави с подходящия софтуер и знания.

Що се отнася до платката ако се смъкне, най вероятно не би свършила никаква работа. Освен че са няколко ревизии за този диск платките имат записана уникална информация в тях. Слагайки я на друг диск няма да тръгне.

Иначе като за финал.

Диска си е дефектен и не е за ползване.

Но пък в прикачени снимки видях някои неща които ме накараха да мисля че лошите сектори може да са събрани на едно място. Което ме подтикна и да дам някаква насока за експерименти. Лично за мен ремонтиране на такива устройства е безпредметно и загуба на време.

Редактирано от Samo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.