Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с картината

Featured Replies

Здравейте. Първо се извинявам, ако темата не е в правилния раздел.

Та да минем по същество - в началото на лятото, един най-обикновен ден реших да си включа компютъра. Включвам го, лампите светят, всичко както трябва. Обаче идва момент, в който чакам около 10 минути компютърът да ми покаже картина, но това така и не става.

Ако може някой да обясни какво може да му е? Сменях частите една по една с тези на брат ми, но така и не се разбра дали нещо е изгоряло или не.

Моля за помощ. :)

Здравейте. Първо се извинявам, ако темата не е в правилния раздел.

Та да минем по същество - в началото на лятото, един най-обикновен ден реших да си включа компютъра. Включвам го, лампите светят, всичко както трябва. Обаче идва момент, в който чакам около 10 минути компютърът да ми покаже картина, но това така и не става.

Ако може някой да обясни какво може да му е? Сменях частите една по една с тези на брат ми, но така и не се разбра дали нещо е изгоряло или не.

Моля за помощ. :)

А сменихте ли монитора? Кабела за монитора?

• Автор

А сменихте ли монитора? Кабела за монитора?

Да. Брат ми донесе неговия, но и там не вадеше картина. Пробва също моя монитор на неговия компютър, там работеше.

Марка и модела на компютъра както и какво точно си сменял? Чува ли се някакъв "beep" звук когато се пусне компютъра?

Да. Брат ми донесе неговия, но и там не вадеше картина. Пробва също моя монитор на неговия компютър, там работеше.

Мониторите заедно с кабелите ли ги сменихте?

• Автор

Марка и модела на компютъра както и какво точно си сменял? Чува ли се някакъв "beep" звук когато се пусне компютъра?

Събрах го на части, тъй като когато го купих беше твърде слаб, за това му купувах всяка част от най-различни сайтове(Emag например).

Звукът се чува.

Мониторите заедно с кабелите ли ги сменихте?

Да

Събрах го на части, тъй като когато го купих беше твърде слаб, за това му купувах всяка част от най-различни сайтове(Emag например).

Звукът се чува.

Да

Пробвайте да смените гнездото (контакта) в което е включен монитора, също захранващия кабел

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

То добре си събирал частите, но марка и модел на хардуера трябва да кажеш. За "beep" звук имах в предвид това нещо 

• Автор

То добре си събирал частите, но марка и модел на хардуера трябва да кажеш. За "beep" звук имах в предвид това нещо 

Не помня името точно какво беше, процесорът само помня, че беше AMD Athlon LE-1620 2,4GHz, 1GB Ram

Новите части:

Motherboard - ELITEGROUP A780LM-M2

CPU - AMD Phenom ll X4 B40 3GHz

RAM - HyperX FURY 4GB 1600MHz

GPU - вградено

HDD - Seagate Barracuda 320GB (само това се сещам)

PSU - не помня, но беше 350W

Редактирано от night_hunter (преглед на промените)

Не помня името точно какво беше, процесорът само помня, че беше AMD Athlon LE-1620 2,4GHz.

Новите части:

Motherboard - ELITEGROUP A780LM-M2

CPU - AMD Phenom ll X4 B40 3GHz

RAM - HyperX FURY 4GB 1600MHz

GPU - вградено

HDD - Seagate Barracuda 320GB (само това се сещам)

PSU - не помня, но беше 350W

Добре, а някакъв звук от тези чуват ли се при пускане на компютъра?

1 Short Beep  Normal POST, computer is OK.

Това се чува

Е това трябваше да кажеш в началото, че да махнем това като проблеми. Кои части от тази конфигурация си имал възможност да тестваш на компютъра на брат ти?

• Автор

Е това трябваше да кажеш в началото, че да махнем това като проблеми. Кои части от тази конфигурация си имал възможност да тестваш на компютъра на брат ти?

Всичко

Пробвал ли си с ресет на БИОС-а? т.е. да извадиш батерията...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Как си тествал процесора и дъното?

Процесора го сложихме в на брат ми дъното, а моето дъно го тествахме с на брат ми частите.

А намира ли ти се някаква външна карта, да пробваш дали работи с нея...?

Имам 1 NVidia GeForce 9600, сложихме я, но и с нея не вади.

Тоест всеки един хардуер тестван на другия компютър работи, а като го сложиш на твоя и го сглобиш не тръгва така ли?

• Автор

Тоест всеки един хардуер тестван на другия компютър работи, а като го сложиш на твоя и го сглобиш не тръгва така ли?

Точно

• Автор

Остава резонния въпрос: С "новия" процесор изобщо тръгвало ли е РС-то, или само със стария?

Да, новия го купих в началото на годината, вървеше PC-то без проблем, държал съм го и по 2 часа включен.

Да, новия го купих в началото на годината, вървеше PC-то без проблем, държал съм го и по 2 часа включен.

Тогава, щом всички части работят на другото дъно, проблема остава в твоето дъно.....

• Автор

Тогава, щом всички части работят на другото дъно, проблема остава в твоето дъно.....

А какво може да му е станало?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.