Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети при избор на нов монитор с бюджет 250-300лв.

Featured Replies

Добър ден на всички! Реших най-после да се взема в ръце и да си купя един хубав монитор, като максималната сума която мога да отделя е 300лв. Ако трябва да съм честен не бих отделил повече от 250лв, тъй като и в момента не разполагам в повече  но прочетох няколко мнения в този раздел и до колкото разбрах приличните монитори са някъде около горния таван на бюджета ми.

Та да караме по същество.

1. Мониторът ще се използва повече за игри от колкото филми и като резолюция се стремя към FullHD 1980x1080.
2. Бях прочел за разликата между 60Hz 120Hz при игрите и ако бюджета позволява ще е направо чудесно ако се намери някое 120Hz мониторче. Даже това ми е приоритет.
3.(ШИМ) Не съм сигурен какво точно е това, но доколкото знам вреди на очите и облъчва. Ако мониторът е БЕЗ такова нещо ще е страхотно! 
4. Нямам предпочитание за марка понеже аз опит с монитори освен LG Flatron L1918S нямам и всичко по-ново като технология ще е абсолютна новост за мен.
5. Надявам се да е поне 22 инча, за да мога да усетя някаква разлика с моя монитор в момента. Ако ли не, здраве да е, не държа на чак толкова на големината от колкото на резолюцията и херцовете :) 

Надявам се да се скалъпи нещо от моите капризи, което да е сносно за употреба и още веднъж благодаря на всички от екипа на калдата и на хората, които отделят от личното си време за да помагат на други в нужда :) Имам над 20 теми свързани с хардуер, който съм закупил благодарение на вас и нямам никакви забележки. Всичко върви перфектно, без грешки и ядове. Надявам се и на мониторчето живот и здраве да му се радвам, така както на всичко останало, което съм купил :) 

120hz без шим няма, е има някои рядкости ама не са 300 лева а са 630 :D Аз бих ти препоръчал http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/25um55-p-p244528513/

Човека иска монитор до максимум 300 лева, ти му даваш за 350... Ако аз питам за монитор с този бюджет ще искам до 150... Та предложенията да са до 300...

• Автор

120hz без шим няма, е има някои рядкости ама не са 300 лева а са 630 :D Аз бих ти препоръчал http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/25um55-p-p244528513/

Резолюцията не ми харесва. Да не говорим, че е 21:9 и надали ще се побере на бюрото ми. Ако пък не е възможно да се намери нищо сносно може и да пренебрегнем ШИВ-а :)

Редактирано от Captain Jack Sparrow (преглед на промените)

Резолюцията не ми харесва. Да не говорим, че е 21:9 и надали ще се побере на бюрото ми. Ако пък не е възможно да се намери нищо сносно може и да пренебрегнем ШИВ-а :)

Резолюцията е по-добра, е ако ти е малко бюрото друг въпрос де, иначе 1980x1080 няма

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

Резолюцията е по-добра, е ако ти е малко бюрото друг въпрос де, иначе 1980x1080 няма

Какво означава няма ? Определено държа на нормален монитор, а това ми изглежда изключително грозно с това aspect ratio 21:9.  И все пак ще изчакам мнението и на други съфорумници.

• Автор

Какво означава няма ? Определено държа на нормален монитор, а това ми изглежда изключително грозно с това aspect ratio 21:9.  И все пак ще изчакам мнението и на други съфорумници.

Спрях се на този:http://www.emag.bg/monitor-led-23-lg-23mp67vq-p-led-ah-ips-1920-x-1080-full-hd-vga-hdmi-68217/pd/DX6JVMBBM/ . Някакви мнения ?

Даже го намерих с 30 лева по-евтин, като не включваме доставката около 10-15 лева. 

http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/23mp67vq-p-p269206023/#

Спрях се на този:http://www.emag.bg/monitor-led-23-lg-23mp67vq-p-led-ah-ips-1920-x-1080-full-hd-vga-hdmi-68217/pd/DX6JVMBBM/ . Някакви мнения ?

Даже го намерих с 30 лева по-евтин, като не включваме доставката около 10-15 лева. 

http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/23mp67vq-p-p269206023/#

Ползвам малко "по-смотания" модел 23MP65HQ-P и съм адски доволен монитора си е beast за този ценови диапазон добра картина без ШИМ добри ъгли на видимост и безрамков единственото което може да те подразни са тъч бутоните но постепенно се свиква!Ползват панел с еднакви характеристики заради това го споменавам.Разлика има само във стойките и дизайна на "задницата" !

• Автор

Ползвам малко "по-смотания" модел 23MP65HQ-P и съм адски доволен монитора си е beast за този ценови диапазон добра картина без ШИМ добри ъгли на видимост и безрамков единственото което може да те подразни са тъч бутоните но постепенно се свиква!Ползват панел с еднакви характеристики заради това го споменавам.Разлика има само във стойките и дизайна на "задницата" !

Абсолютно ли си сигурен, че характеристиките са еднакви. Склонен съм да повярвам понеже много от марките печелят само от име. 

А този по-новия модел, който аз съм избрал за сега има ли ШИМ ?

Абсолютно ли си сигурен, че характеристиките са еднакви. Склонен съм да повярвам понеже много от марките печелят само от име. 

А този по-новия модел, който аз съм избрал за сега има ли ШИМ ?

Няма ШИМ.И да панелите са едни и същи разновидностите са този дето хареса, сегашния ми и един с стойка наподобяваща стъкло който струва ~320лв.И този който си избрал е най-добрия за парите си!

• Автор

Няма ШИМ.И да панелите са едни и същи разновидностите са този дето хареса, сегашния ми и един с стойка наподобяваща стъкло който струва ~320лв.И този който си избрал е най-добрия за парите си!

Ок благодаря много!  Единственото, което за момента не ми харесва в избраният от мен монитор е китайската му стойка. Гледах един unboxing на въпросния монитор в който само да го докоснеш с пръст и веднага започва да се клати. Както и да е. Отдавна вече не блъскам по бюрото и не мисля, че ще ми бъде някакъв проблем. 

Ако все пак излязат някой други предложения по-добри от това което съм избрал съгласно моите изисквания, ще ги изслушам внимателно и ще обмисля :)

Ок благодаря много! Единственото, което за момента не ми харесва в избраният от мен монитор е китайската му стойка. Гледах един unboxing на въпросния монитор в който само да го докоснеш с пръст и веднага започва да се клати. Както и да е. Отдавна вече не блъскам по бюрото и не мисля, че ще ми бъде някакъв проблем.

Ако все пак излязат някой други предложения по-добри от това което съм избрал съгласно моите изисквания, ще ги изслушам внимателно и ще обмисля :).

Ако не ти се чака може да вземеш монитора от подписа ми ще останеш очарован! :)
  • Автор

Ако не ти се чака може да вземеш монитора от подписа ми ще останеш очарован! :)

Аз така или иначе ще чакам още няколко месеца така, че 1 или 2 седмици забавяне не ме бърка. Да спестя около 20 лева при монитор за 300 няма голямо значение.  Все пак да попитам, когато си купихте мониторчето, дойде ли с HDMI кабел понеже явно такъв ще трябва да използвам за да си го вържа във PC-то.

Аз така или иначе ще чакам още няколко месеца така, че 1 или 2 седмици забавяне не ме бърка. Да спестя около 20 лева при монитор за 300 няма голямо значение. Все пак да попитам, когато си купихте мониторчето, дойде ли с HDMI кабел понеже явно такъв ще трябва да използвам за да си го вържа във PC-то.

В комплекта си има VGA (онуй синьото) кабел който ще ти свърши работа а един HDMI 2 метра струва към 10 лв.
  • Автор

В комплекта си има VGA (онуй синьото) кабел който ще ти свърши работа а един HDMI 2 метра струва към 10 лв.

VGA не е ли прекалено стар, че да ми прецака картината. Да не говорим, че видео картата ми не поддържа VGA и този монитор го оправям с преходник vga-dvi или нещо подобно.  Явно ще трябва да предвидя и някакъв hdmi кабел.

Вчера  разгледах в един сайт cable.bg обаче то има много hdmi кабели. Не знам, кой точно ми трябва на мен.

http://www.cable.bg/index.php?cPath=103_10317

VGA не е ли прекалено стар, че да ми прецака картината. Да не говорим, че видео картата ми не поддържа VGA и този монитор го оправям с преходник vga-dvi или нещо подобно.  Явно ще трябва да предвидя и някакъв hdmi кабел.

Вчера  разгледах в един сайт cable.bg обаче то има много hdmi кабели. Не знам, кой точно ми трябва на мен.

http://www.cable.bg/index.php?cPath=103_10317

Зависи колко метра ти трябва ако и недей купува ако е mini HDMI!

• Автор

Зависи колко метра ти трябва ако и недей купува ако е mini HDMI!

За мини-то е очевидно. Въпросът е има ли разлика между кабел с ферит и такъв без.

Тъй като и аз съм харесал горе посочения модел.

Как се разбира дали има ШИМ и дали няма?  

Това е списъка със мониторите, които нямат ШИМ.

• Автор

Знам за един шарлатански метод, но за него трябва да се свали яркостта на монитора до минимум и да се пусне на бял фон(wallpaper) след това размахваш химикалка или молив и ако виждаш насечен образ значи има шим! Разбира се трябва да имаш достъп до монитора. За този и аз не съм сигурен, че няма ШИМ..

Най-добре ще разбереш след като изгледаш този клип: 

Ако имаш възможност или разбереш дали има ШИМ пиши непременно :)

Някой който го притежава , може да каже с сигурност. :)

И аз съм доста затруднен в избора си на монитор. Тъй като искам да няма ШИМ.

До колкото съм чел има едни модели на "Benq" които ги хвалят по форумите че нямат шим. Но за съжаление са много скъпи.

Надявам се това LG да е добър избор.

• Автор

Някой който го притежава , може да каже с сигурност. :)

И аз съм доста затруднен в избора си на монитор. Тъй като искам да няма ШИМ.

До колкото съм чел има едни модели на "Benq" които ги хвалят по форумите че нямат шим. Но за съжаление са много скъпи.

Надявам се това LG да е добър избор.

И аз ! Ако искаш може да пуснеш тема специално по този въпрос за да разберем със сигурност. Все някой, който го има ще погледне. Аз живот и здраве до Коледа си го взимам :)

Не знам кой е наплашил автора на темата с този "адски" шим, че даже да го пише с главни букви. Особено при игра едва ли ще го забелязва, пък и при други обстоятелства, ако не си навре лицето в монитора и да внимава специално с тази цел. Десетки, че и стотици милиони юзери ползуват "зашимени" модели, пък никой не е скочил от петия етаж поради това. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички! В момента съм с новия монитор и нямам никакви проблеми.

Единственото дразнещо нещо е, че използвам ли мишка и клавиатура монитора започва да се клати и е доста неприятно. Стойката наистина е проблемна и сега остана въпросът как може да спра това досадно клатене ? 

Абе имал съм досег със всякакви ама тия оплаквания никога не съм ги разбирал?

Монитора няма как да се клати без значение каква му е стойката. За да се разклати трябва да разклатиш това върху което е поставен.

Демек клатиш бюрото-масата съответно и монитора та стойката няма никакво значение. 

За да не се клати монитора трябва да виси във въздуха разбирай да няма досег със клатещата се повърхност.

Например да го окачиш за стената така ще можеш да блъскаш и риташ по-бюрото колкото си искаш.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.