Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на зарядно и батерии.

Featured Replies

Здравейте, 

купих си фотоапарат SONY DSC H100, който работи с 4 АА батерии по 1,5 волта . Някой може ли да ми даде съвет какво зарядно да си купя, което да зарежда примерно за 3-4 часа 4бр. батерии. Купих няколко вида, но бързо се изтощават (5-6 минути), а ми трябват такива, които да издържат примерно 2-3 дни. Благодаря предварително! :)

Хм, не би трябвало толкова бързо да се изтощават батериите. Презареждаеми ли са? Апарата чисто нов ли е?

• Автор

Хм, не би трябвало толкова бързо да се изтощават батериите. Презареждаеми ли са? Апарата чисто нов ли е?

да, но са слаби....апарата е нов да 

нещо такова би било идеално, а кото по евтино това. Може да ги има и в други магазини по-евтино. 
презареждаемите са на 1.2, всичките. 
Инфо за апарата: "По принцип, батерия с капацитет от 2800 мАч е достатъчна за създаването на 300 снимки, така че с автономията на DSC-H100 всичко е наред."
Подробен тест на батерии: цък

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Здравейте, 

купих си фотоапарат SONY DSC H100, който работи с 4 АА батерии по 1,5 волта . Някой може ли да ми даде съвет какво зарядно да си купя, което да зарежда примерно за 3-4 часа 4бр. батерии. Купих няколко вида, но бързо се изтощават (5-6 минути), а ми трябват такива, които да издържат примерно 2-3 дни. Благодаря предварително! :)

Батериите, които сте ползвали на фотоапарата са си съвсем обикновени - АА - 1,5 волта. Тези батерии в никакъв случай не се зареждат, а се изхвърлят. Колегите са ви посочили акумулаторни батерии, които , забележете са 1,2 волта, а не 1,5 волта. Това е разликата, само че тези вече се зареждат. Гледайте да са от 2000 милиампера нагоре. Обикновено в магазина за акумулаторни батерии има и зарядни. Вие си купете такова, което ще ви зарежда и четирите едновременно. Най -добре е да си имате 2 комплекта. Когато се изтощи единият, слагате ги да се зареждат, а вие ползвате вторият комплект. Успех!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Има и литиеви акумулатори за 1.5V АА размер - но са скъпички и тука не съм виждал да ги продават. В АА корпус

са събрали 3.7V литиев акумулатор и преобразувател 3.7V -> 1.5V за да може да се ползва като обикновенна батерия.

http://www.ebay.co.uk/itm/4pcs-KENTLI-1-5v-2800mWh-rechargeable-Lithium-AA-battery-4-slots-USB-Charger-/271606368879?hash=item3f3d004a6f

Редактирано от ined (преглед на промените)

интересно зарядно , жалко че нашите търговци не са го видели  :)

Всъщност виждал съм го в сайта на български търговец преди година и нещо на цена около 100 лв.

Всъщност виждал съм го в сайта на български търговец преди година и нещо на цена около 100 лв.

хм , добра цена , тия наще търговци имат по три тумбака та цената е тройна  :)

Има и литиеви акумулатори за 1.5V АА размер - но са скъпички и тука не съм виждал да ги продават. В АА корпус

са събрали 3.7V литиев акумулатор и преобразувател 3.7V -> 1.5V за да може да се ползва като обикновенна батерия.

http://www.ebay.co.uk/itm/4pcs-KENTLI-1-5v-2800mWh-rechargeable-Lithium-AA-battery-4-slots-USB-Charger-/271606368879?hash=item3f3d004a6f

Не са 3.7 а 4.2 волта. Другото е точно.

А батериите имат невероятно нисък саморазряд и висок капацитет, ако попаднете на добри бройки.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Не са 3.7 а 4.2 волта. Другото е точно.

А батериите имат невероятно нисък саморазряд и висок капацитет, ако попаднете на добри бройки.

То си го пише - акумулатора е 3.7V 760 mA/h, а зарядното му подава 4.2V 

Измереното напрежение на батериите е 4.2в след пълно зареждане.

Имам такива.

Имам зарядно TechoLinе BC-250 от което съм доволен. Има малък проблем с връзката от адаптера към зарядното, но не е болка за умиране.

А съм хвърлил око на това

Soshine H4 1.5" LCD 4-Slot Universal Charger for Li-ion / LiFePO4 / 26650 / 18650 / AA / AAA

Имам батерии на същата марка от които, също съм доволен.

Здравейте, 

Аз имам тези:

И мога да кажа, че до сега на фотоапаратът ми никога не са се изхабявали, колкото и снимки да направя, било то със светкавица или не. Изхабявали са се само от саморазряд, ако не ги използвам дълго време.

Но главният недостатък на тези батерии- цената.

Правил съм около 100 снимки със светкавица да видя кога ще се изхабят, но не са се изхабявали, а не ми се е занимавало да снимам като луд, за да видя до къде ще стигнат.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.