Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо има цензура?

Featured Replies

Никаква "медия" не сте, ако това си въобразявате. Медиите дават право на хората да се изразяват. Вие пишете глупости + пр материали, бичите всевъзможни банери и триете коментари. Дришльовци!

Някой редовните потребители може ли да ми отговори какво му е на коментара "От днес искам да те е*а отзад. Нали ще свикнеш?"
Има звезда! Беше ми важен!

Коментарът ти е с груб сексуален подтекст, а тук подобни действия не се толелират. ;)

• Автор

И все пак виж първият коментар на тази статия - https://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/Windows-10-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-104296.html#comment138651

Не може да не му набиеш в тиквата на този, че не е прав. Та той сее примиренческо мислене и слабоволие! Защо така, бе, хора?

Освен това коментарът беше събрал почти 20 положителни гласа и 1 негативен. За "Светия" екип обаче мнението на хората няма значение. Както и за политиците.

Наистина харесвах този сайт. Сега ще се наложи да го спамя поне два месеца яко...

И не на последно място - мислех, че е възрастна аудиторията на този сайт. Явно обаче модераторите-дечковци се блашат от думи, пък дори и със звезда.

Редактирано от zlobarr (преглед на промените)

Ако се косиш от един изтрит коментар и вдигаш пушилка до Бога заради това, то представям си какво ще е, ако е за нещо наистина сериозно.

На мен също са ми трили коментари, защото хич не си поплювам и винаги казвам каквото ми е на сърцето, но никога не съм протестирал, защото дефакто съм нарушил правилата в този форум и заради това е било изтрито.

П.П. Казваш "възрастна аудитория" и "модератори-дечковци". Интересно ми е, ти на каква възраст си?

Уверявам те, че няма такива модератори тук!

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се, но просто ми писна. Писна ми да се кривят гледни точки, да се трият коментари, да се манипулира по този начин. Именно защото всеки си трае сме на тоя хал. Признавам, че беше малко груб коментара, ама айде малко по-сериозно - беше със звезда, а такива просто си просят някой да им го отпере (коментара!), за да започнат да мислят!

трият и линкове от фейсбук

и не казва и защо тая бе

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

• Автор

Ще го кажа без цинизми - Всеки отвсякъде ни притиска, за да ни истиска. Дойде ми прекалено да ми се изтрие коментара, защото просто не мога да понасям хора с такова пораженческо мислене и смятам, че с тях не трябва да е изобщо любезен човек.

Извинявам се на потребителите, показвам среден пръст на модераторите.

Лека нощ (и буквално, и метафорично).

Ще има винаги цензура. Защо ли се питате? Защото децата се повлияват от медията. Когато децата видят някой да прави нещо те го имитират.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Ще има винаги цензура. Защо ли се питате? Защото децата се повлияват от медията. Когато децата видят някой да прави нещо те го имитират.

като как да ползваш кутията от яйцата - хаха недей моля те

Ще го кажа без цинизми - Всеки отвсякъде ни притиска, за да ни истиска. Дойде ми прекалено да ми се изтрие коментара, защото просто не мога да понасям хора с такова пораженческо мислене и смятам, че с тях не трябва да е изобщо любезен човек.

Извинявам се на потребителите, показвам среден пръст на модераторите.

Лека нощ (и буквално, и метафорично).

Ти пък как за три часа разбра кой с какво мислене е, постави диагнози, нахрани няколко души, на други няколко им зави мерак да им го слагаш тук-там и накрая дойде да повърнеш тук?!?!

Аз не се извинявам на никой и не ти показвам никакви пръсти, защото не заслужаваш това усилие.

трият и линкове от фейсбук

и не казва и защо тая бе

Винаги ще се трие всичко, което е извън правилата.

За съжаление не мога да трия всеки твой интригантски пост, ама и не искам, защото ще останеш с 10-ина мнения и 20 лайка само.

Което пък за теб ще бъде трагедия, а никой тук не иска трагедии и не му се занимава с детинските ти интрижки.

Не се ли умори?

Не ти ли омръзна?

Никаква "медия" не сте, ако това си въобразявате. Медиите дават право на хората да се изразяват. Вие пишете глупости + пр материали, бичите всевъзможни банери и триете коментари. Дришльовци!

Някой редовните потребители може ли да ми отговори какво му е на коментара "От днес искам да те е*а отзад. Нали ще свикнеш?"

Има звезда! Беше ми важен!

Не може всеки да публикува, защото има хора, които публикуват пълни глупости без проучване, без никакво доказателство и хората се повлияват. Естествено ние потребителите преценяваме дали да се довяряваме на информацията, но едно малко дете, което тепърва учи за света не бива да бъде заблуждавано.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Ти пък как за три часа разбра кой с какво мислене е, постави диагнози, нахрани няколко души, на други няколко им зави мерак да им го слагаш тук-там и накрая дойде да повърнеш тук?!?!

Аз не се извинявам на никой и не ти показвам никакви пръсти, защото не заслужаваш това усилие.

Винаги ще се трие всичко, което е извън правилата.

За съжаление не мога да трия всеки твой интригантски пост, ама и не искам, защото ще останеш с 10-ина мнения и 20 лайка само.

Което пък за теб ще бъде трагедия, а никой тук не иска трагедии и не му се занимава с детинските ти интрижки.

Не се ли умори?

Не ти ли омръзна?

ти май не четеш добре а

Калин каза че не е извън правилата !!!

като как да ползваш кутията от яйцата - хаха недей моля те

Докажи, че не копират видяното в медията и тогава ще ти повярвам.

Докажи, че не копират видяното в медията и тогава ще ти повярвам.

говоря за линкове от фейсбук нещо не си в час па ти

Цензура винаги ще има. Няма какво да се прави. В интернет е доста по-слаба, заради степента на анонимност, която получаваме. Социалните норми и желанията на управляващите определят цензурата. Без такава може да си пишем на лични суобщения. Дразнещо е, но е факт. Ето малко информация за лошите думи:
https://www.youtube.com/watch?v=Dd7dQh8u4Hc

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Ако хората са културни и се въздържат от цинични думи няма да има нужда от цензура.

Ако хората са културни и се въздържат от цинични думи няма да има нужда от цензура.

Не са единственият случай, в който е необходима цензура.

За да не стане този сайт ,като повечето (анархичен бардак) и коментари ще се трият ,и хора ще се отстраняват. 

Преди да критикувате си задайте няколко въпроса ,като "каква е целта на въпросният форум?" Целта е много проста ,а именно в помощ на хората с полезна информация. Да вярно има хора ,които пишат глупости и не са прави ,но в такъв случай се обяснява веднъж и по мирен начин ,защо не са прави с подходящи аргументи. Като напсуваш някого или го обидиш ,дори не директно ,няма да си полезен с нищо. 

Разбира се и аз ,както всеки имам своите забележки ,на пример ,че ми се местят новооткрити теми в правилен раздел към някоя стара подобна ,в която никой не пише от много време ,или пък пишат още 10 потребителя за техни си работи ,чета 10 страници неща ,които не ме засягат и така и не получавам отговор.

Та идеята ми е ,че сме хора ,не винаги гледната ни точка съвпада с тази на екипът на този сайт ,или с останалите тук ,но това да се избива на агресия е излишно. 
В крайна сметка щом сме тук ,сме длъжни да се съгласяваме с правилата на този сайт ,пък ако не ни се нрави ,никой не ни е принудил да сме тук. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Та идеята ми е ,че сме хора ,не винаги гледната ни точка съвпада с тази на екипът на този сайт ,или с останалите тук ,но това да се избива на агресия е излишно. 

В крайна сметка щом сме тук ,сме длъжни да се съгласяваме с правилата на този сайт ,пък ако не ни се нрави ,никой не ни е принудил да сме тук. 

Правилата на сайта може да се променят ако е необходимо и ако мнозинството иска конкретна промяна да се направи. Създателите на конкретен продукт или услуга трябва да се съобразяват и с feedback-а на клиентите и да се подобрява, за да има успех.

• 2 седмици по-късно...

Задължително трябва да има цензура,диктатура.На българина му дай малко свобода и веднага се разпищолва.Вилата,от тези старите с двата рога,винаги трябва да му е на врата.Кале,намериха ти слабото място троловете и знаят как да те ядосат лесно бате.На всеки сулйо-пулйо тръгваш да даваш финансов отчет.Игнор и пълно затъмнение трябва да сложиш на въпросите за финансовите въпроси свързани с ЛИЧНО ТВОЯ СОБСТВЕН САЙТ.Калчо още веднъж-не се поддавай бате на тези нападки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.