Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хард диск

Featured Replies

На стария компютър ми се прецака хард диск и взех втора ръка хард  от продавалник обаче  дава някакъв error още при стартирането на компютъра.Прикачил съм снимка на errora.

Харда е Seagate Barracuda 500 GB

CPU:intel pentium D 2.4 Ghz

Ram: 1 GB

post-339572-0-58139300-1442053773_thumb.

Закачи хард диска към работещ компютър и го тествай с програмата HD tunes. Така най-лесно ще си проличи дали диска е здрав или не? 

Тази грешка показва, че няма драйвър за контролера на дисковете. В BIOS вижда ли се ново закаченият диск?

Пробвай и друго - в BIOS превключи режима от AHCI(native) на IDE и рестартирай.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Тази грешка показва, че няма драйвър за контролера на дисковете. В BIOS вижда ли се ново закаченият диск?

Да  вижда се...

Закачи хард диска към работещ компютър и го тествай с програмата HD tunes. Така най-лесно ще си проличи дали диска е здрав или не? 

Като втори хард ли да го закача?

На стария компютър ми се прецака хард диск и взех втора ръка хард  от продавалник обаче  дава някакъв error още при стартирането на компютъра.Прикачил съм снимка на errora.

Харда е Seagate Barracuda 500 GB

CPU:intel pentium D 2.4 Ghz

Ram: 1 GB

ми нормално ти какво си мислиш че winows-a от диска ще тръгне без преинсталация ли? много рядко win инсталиран на 1 дъно тръгва на друго. тоест трябва да си инсталираш нов win, вместо да се мъчиш да подкараш тоя на продавача..

п.с. ако компа ти е с 2 диска ти дава синия екраш щото явно компа не буутва от твоя диск а от тоя на продавача - тоест трябва да го затриеш и да създадеш дялове на новоили в биос да настроиш да буутва от твоя диск...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Да  вижда се...

Като втори хард ли да го закача?

Закачаш този хард диск на работещ компютър с ОС като втори. След това инсталираш програмата HD Tunes и тя ще покаже дали хард диска е здрав или е проблемен.

• Автор

Добре ще пробвам мерси за бързите отговори.

• Автор

Ето го резултата всичко изглежда нормално?

post-339572-0-14823000-1442057077_thumb.

post-339572-0-11176100-1442057082_thumb.

post-339572-0-21086300-1442057087_thumb.

post-339572-0-13304400-1442057090_thumb.

Като втори хард диск ( за съхраняване на някаква информация) може да се използва, но като Boot-ващ диск за ОС просто няма да работи. Windows ще започне да зарежда бавно и приложенията ще блокират или насичат.

Купил си хард диск, който е тръгнал да си заминава.

• Автор

Да второто е каза че си работи нормално... 

Зависи! Аз в разстояние на половин година съм купил 7/седем/ различни харда втора употреба и само един се оказа с проблеми, като съм ги копувал от разни хора по обява. Пак повтарям - всичко зависи от Човека, не от диска!

Привет!

За да не пиша нова тема , ще пиша тук ако е възможно.

Тествам твърдия диск на един познат ( прикачам снимки на състоянието му , направени с HD Tune)

Не успях да инсталирам Win XP на него , тъй като диска не успя да качи всички драйвери.

Има ли според Вас изобщо някаква възможност да се ползва като boot-ващ диск или човека да си 

търси друг и този да го ползва като втори , тъй като BIOS-a го засича нормално?

post-151984-0-34275600-1442158226_thumb.

post-151984-0-18359000-1442158235_thumb.

post-151984-0-20948000-1442158247_thumb.

post-151984-0-69949300-1442158255_thumb.

Не, няма възможност да се използва като Boot диск. Има лоши сектори. Може да се използва като втори диск и не е желателно на него да има ценна информация или информация, която не може да си набавите ако се налага.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.