Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC конфигурация до 550лв

Featured Replies

Здравейте, искам да си купя компютър до 500-550лв.Ще ползвам, за да играя леки игри, да гледам филми и да разглеждам неща в интернет.Трябва ми само компютъра имам монитор, мишка, клавиатура и слушалки. Затова въпроса ми е някой дали ще може ли да ми препоръча кофигурация за околко 550 лева?

P.S:Относно игрите не държа да мога да ги играя на максимални графики, но ако може средни ще бъде добре.

Трудно се постига това, което искаш за 550 лева. SSD или оптично устройство да има ли? Ще използваш ли стари части от сегашния си компютър?

Трябва да вдигнеш малко бюджета

Обща стойност - 616.87 лв. с ДДС
  • Автор

Трудно се постига това, което искаш за 550 лева. SSD или оптично устройство да има ли? Ще използваш ли стари части от сегашния си компютър?

Ами от SSD нямам нужда , а и е прекалено скъпо...Оптично устройство ще ми трябва само за windows-а, а него мога и през флашка да го инсталирам, така че не не ми трябва.Не искам всичко да е ново от стария компютър частите ми са на над 6-7 години...

• Автор

Трябва да вдигнеш малко бюджета

Обща стойност - 616.87 лв. с ДДС

А има ли начин да бъде с отделна видео карта, а не тази от процесора?

Това ти е най-изгодния вариант за АПУ с прилично дъно нямащо нужда от обновяване на биоса (това се отнася за всички с A68H чипсет).
Клока е елементарен а графиката е същата като на по-скъпия 7700K и по-добра от старите като горния 6800К като всичко излиза по-евтино.

пс. Карта под GTX750 или R7 360 ще е по-зле от вградената графика за това ти се предлага подобен вариант.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Това ти е най-изгодния вариант за АПУ с прилично дъно нямащо нужда от обновяване на биоса (това се отнася за всички с A68H чипсет).
Клока е елементарен а графиката е същата като на по-скъпия 7700K и по-добра от старите като горния 6600К като всичко излиза по-евтино.

Ясно, и ми остават околко 200 лева за всичко друго.Може да ми препоръчаш захранване, хард диск,рам и кутия?

Редактирано от TheDarKn1ght (преглед на промените)

Като цяло с тази ще имаш най-висока производителност в игрите:

Обща стойност - 570.73 лв. с ДДС

APU-то като процесорна мощ е на ниво Celeron/Pentium, а вграденото му видео е нещо от сорта на HD6670, а 250X (a.k.a. 7770) е доста по-добра. Харда от стария компютър, ако е SATA и е в добро състояние, спокойно може да си го ползваш. За видео по принцип може да помислиш за втора ръка (HD7790/7850, GTX650/TI и т.н. някоя до 100-150 лв. 

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Ясно, и ми остават околко 200 лева за всичко друго.Може да ми препоръчаш захранване, хард диск,рам и кутия?

В случай че имаш стара кутия. Ако нямаш взимаш само 4ГБ рам и няква евтина кутия -   DEEPCOOL SMARTER, mATX, Black, USB3.0 

• Автор

В случай че имаш стара кутия. Ако нямаш взимаш само 4ГБ рам и няква евтина кутия -   DEEPCOOL SMARTER, mATX, Black, USB3.0 

1866mhz не е ли малко overkill?

Не по-високи честоти по-добра графика. Най-добре да е на 2133MHz.

• Автор

Не по-високи честоти по-добра графика. Най-добре да е на 2133MHz.

Ясно...А относно процесора говореше, че  клока бил елементарен? Тоест трябва да го overclock-на ? Понеже не разбирам нищо от това и не знам как става.

Не че трябва но е препоръчително предвид че имаш отключен процесор и със заводския охладител минава номера.

Прочети ревюто ако ти е интересно.

По принцип A8-7650K работи на номиналната си честота от 3.3 GHz при 1.344V, но това реално се случваше рядко, а под товар чипа гонеше бууст от 3.6 GHz, но вече при 1.404V. Положителното тук бе факта, че на номиналните си 1.344V този процесор работеше напълно стабилно на 4.2 GHz, с което реализира почти 1 GHz “безплатен овърклок”. И то с BOX охладител от процесор AMD FX. На 4.3 GHz се забеляза лека нестабилност, поради което избрахме 4.2 GHz за постигнат стабилен овърклок. По-интересното бе температурите при нормални настройки (бууст до 3.6 GHz) и при овърклок – заради по-ниското Vcore, след потребителският овърклок този A8-7650K реално работеше на по-ниска температура.

• Автор

Не че трябва но е препоръчително предвид че имаш отключен процесор и със заводския охладител минава номера.

Прочети ревюто ако ти е интересно.

По принцип A8-7650K работи на номиналната си честота от 3.3 GHz при 1.344V, но това реално се случваше рядко, а под товар чипа гонеше бууст от 3.6 GHz, но вече при 1.404V. Положителното тук бе факта, че на номиналните си 1.344V този процесор работеше напълно стабилно на 4.2 GHz, с което реализира почти 1 GHz “безплатен овърклок”. И то с BOX охладител от процесор AMD FX. На 4.3 GHz се забеляза лека нестабилност, поради което избрахме 4.2 GHz за постигнат стабилен овърклок. По-интересното бе температурите при нормални настройки (бууст до 3.6 GHz) и при овърклок – заради по-ниското Vcore, след потребителският овърклок този A8-7650K реално работеше на по-ниска температура.

Значи:

CPU:AMD A8-7650K X4 Quad Core, Radeon R7, 3.30GHz, BOX, FM2+

Motherboard:ASUS A68HM-K, AMD A68H, DDR3 2400(O.C.)/2133/1866/1600/1333 MHz, VGA, DVI, SATA III, USB 3.0, RAID, FM2+

RAM:KINGSTON 8GB DDR III 1866 HyperX FURY

HDD:TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA100

PSU: FORTRON FSP350-60APN, 350W

Case: DEEPCOOL SMARTER, mATX, Black, USB3.0

Общо: ~600лв. :\

Нещо друго ще ми трябва ли? И дали ще мога да намаля нещо с 50тина лева?

APU-то като процесорна мощ е на ниво Celeron/Pentium, а вграденото му видео е нещо от сорта на HD6670, а 250X (a.k.a. 7770) е доста по-добра. Харда от стария компютър, ако е SATA и е в добро състояние, спокойно може да си го ползваш. За видео по принцип може да помислиш за втора ръка (HD7790/7850, GTX650/TI и т.н. някоя до 100-150 лв. 

За съжаление стария хард няма как да го ползвам ...За видео картата - попринцип  не обичам много много да кувам 2ра ръка и не ми се рискува..

А има ли начин да бъде с отделна видео карта, а не тази от процесора?

Тази вградена е на нивото на r7 250/x та си представи че използвaш нея, иначе процесора е слаб ама за тези пари толкоз, става и 4460 с вградено ама е над-бюджета.

Аз бих взел това, изобщо не ми хрумна celeron+r7250x

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

Тази вградена е на нивото на r7 250/x та си представи че използвaш нея, иначе процесора е слаб ама за тези пари толкоз, става и 4460 с вградено ама е над-бюджета.

Аз бих взел това, изобщо не ми хрумна celeron+r7250x

А добре реално между това и това:

CPU:AMD A8-7650K X4 Quad Core, Radeon R7, 3.30GHz, BOX, FM2+

Motherboard:ASUS A68HM-K, AMD A68H, DDR3 2400(O.C.)/2133/1866/1600/1333 MHz, VGA, DVI, SATA III, USB 3.0, RAID, FM2+

RAM:KINGSTON 8GB DDR III 1866 HyperX FURY

HDD:TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA100

PSU: FORTRON FSP350-60APN, 350W

Case: DEEPCOOL SMARTER, mATX, Black, USB3.0

Кое е по-доброто?

Най-доброто е това на нико . Обаче с r7 360

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

• Автор

Най-доброто е това на нико . Обаче с r7 360

Така обаче отива към 650лв... :\

Така обаче отива към 650лв... :\

Обща стойност - 602.47 лв. с ДДС
  • Автор

Ясно мерси :) А с тази конфигурация горе-долу как ще ми вървят игрите? Ще вдигат ли градуси процесора и/или видео картата?

Ясно мерси :) А с тази конфигурация горе-долу как ще ми вървят игрите? Ще вдигат ли градуси процесора и/или видео картата?

Нищо няма да загравя, иначе всичко ще ти върви добре, е ако пуснеш gta 5 на макс с всички настройки ще лаги и още как о това е конфигурация от 600 лева.

АМД-то особено след клок е по-добро от Селерона по-важното обаче е по-малкото рам при Интелската та въпроса не е как а дали ще вървят някой игри...

За да се постигне подобен резултат с Интел трябва да се сложат 8ГБ рам но цената ще е по-висока въпреки още по-скопената кутия.

АМД-то особено след клок е по-добро от Селерона по-важното обаче е по-малкото рам при Интелската та въпроса не е как а дали ще вървят някой игри...

За да се постигне подобен резултат с Интел трябва да се сложат 8ГБ рам но цената ще е по-висока въпреки още по-скопената кутия.

To че става малко по-добър от селерона след клок ок ама трябва a88x дъно, охлаждане а и r7 360 е по добро от това в apu-to

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.