Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC конфигурация до 550лв

Featured Replies

Чети повече преди да пишеш. Дори линк към ревю съм дал.

To че става малко по-добър от селерона след клок ок ама трябва a88x дъно, охлаждане

r7 360 е по добро от това в apu-to

пс. Между другото видеото може и малко по-добро да е но някой игри просто няма да му вървят заради малкото памет.

Та ако иска и видеокарта за 1 000 кинта да си сложи останалите части просто ще спъват цялата работа.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Чети повече преди да пишеш. Дори линк към ревю съм дал.

пс. Между другото видеото може и малко по-добро да е но някой игри просто няма да му вървят заради малкото памет.

Та ако иска и видеокарта за 1 000 кинта да си сложи останалите части просто ще спъват цялата работа.

След време ако иска и 1tb рам да слага, въпросът е производителноста.

• Автор

Сега вече наистина не знам, коя от двете да си взема... :D

пс. Карта под GTX750 или R7 360 ще е по-зле от вградената графика за това ти се предлага подобен вариант.

Доста по-слаба е вградената карта.

naruto, вграденото видео на което и да е APU е доста по-слабо от GTX750/R7 360. Вграденото е между 6670 и 7730, та ако щеш и 2x4 на 2400Mhz да му сложиш пак трудно ще достигне 7730. G1840+250X/260/X/360 ще смачкат всяко APU. 

Да не говорим, че AM2 платформата е морално остаряла и покупката на такава днес е безсмислена...

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Добре значи да си взема този, който е с intel-а ? А ако го взема как горе-долу ще ми вървят игрите на 720p?

Ще вървят. но не очаквайте чудеса. Все пак остава възможността след време да се сложи по - добър процесор.

• Автор

Значи разглеждах един сайт преди няколко дни: Ardes.bg и гледах, че има опцията да ти направят конфигурация и им изпратих,че бюджета ми е към 550 лева и днес ми я пратиха:

1 Процесори AMD Athlon II X2 250 (3.00GHz) 1 130,00 лв 130,00 лв
2 Дънни платки ASROCK FM2A78M-DG3+ 1 103,00 лв 103,00 лв
3 Памет 4GB DDR3 1333 Kingston HyperX FURY 1 55,00 лв 55,00 лв
4 Твърди дискове 500GB Toshiba DT01ACA050 1 98,00 лв 98,00 лв
5 Видео карти SAPPHIRE Radeon R5 230 2GB 1 114,00 лв 114,00 лв
6 Оптични устройства LG GH24NSC0 1 32,00 лв 32,00 лв
7 Компютърни кутии DELUX MV418/460W 1 88,00 лв 88,00 лв

Обща стойност: 620,00 лв
Отстъпка: 31,00 лв
ОБЩА СТОЙНОСТ С ВКЛ. ДДС 589,00 лв

Предполагам,че не си заслужава пред този с интел-а?

Човек предложили сме ти най-добрите варианти за интел и амд от най-евтините магазини (Никем и Скай) където и сглобяват безплатно. 

Та кажи ми защо гледаш в по-скъпи фирми кофти подбрани варианти на които и частите са несъвместими?

• Автор

Човек предложили сме ти най-добрите варианти за интел и амд от най-евтините магазини (Никем и Скай) където и сглобяват безплатно. 

Та кажи ми защо гледаш в по-скъпи кофти подбрани варианти на които частите са несъвместими?

Казах,че гледах преди няколко дни,още преди да съм пуснал тема тук, днес ми го пратиха и само питах...

• Автор

Пратили са ти несъвместими части?  :D Я си признай че ти си ги подбирал без много да ги гледаш...

Ако искаш мога да ти пратя pdf файл :D

Ако искаш мога да ти пратя pdf файл :D

68a5014c46a780aaddef5663e901b4d3.png

Ами това е още една причина да стоиш далеч от тия фирми. По-големите надценки са достатъчна причина но те явно нямат и елементарни познания.

пс. Дори да се смени дъното с подходящо за процесора той си остава по-слаб и от двата обсъждани в темата.

Видеото е по-слабо от вграденото на АМД-то и няма да се учудя ако е на нивото на Интелското (все едно по-слаб процесор от интела и без видеокартата) . 

Захранването е китайска бомбичка та е като игра на руска рулетка с компютъра.

Паметта е на по-ниски честоти а харда двойно по-малък и всичко това излиза на подобна цена...

Те май само оферта са му пратили? Това въобще не го взимай.

Значи разглеждах един сайт преди няколко дни: Ardes.bg и гледах, че има опцията да ти направят конфигурация и им изпратих,че бюджета ми е към 550 лева и днес ми я пратиха:

1 Процесори AMD Athlon II X2 250 (3.00GHz) 1 130,00 лв 130,00 лв

2 Дънни платки ASROCK FM2A78M-DG3+ 1 103,00 лв 103,00 лв

3 Памет 4GB DDR3 1333 Kingston HyperX FURY 1 55,00 лв 55,00 лв

4 Твърди дискове 500GB Toshiba DT01ACA050 1 98,00 лв 98,00 лв

5 Видео карти SAPPHIRE Radeon R5 230 2GB 1 114,00 лв 114,00 лв

6 Оптични устройства LG GH24NSC0 1 32,00 лв 32,00 лв

7 Компютърни кутии DELUX MV418/460W 1 88,00 лв 88,00 лв

Обща стойност: 620,00 лв

Отстъпка: 31,00 лв

ОБЩА СТОЙНОСТ С ВКЛ. ДДС 589,00 лв

Предполагам,че не си заслужава пред този с интел-а?

ПъЛеН БоКлУк.

• Автор

Те май само оферта са му пратили? Това въобще не го взимай.

ПъЛеН БоКлУк.

Ами това е още една причина да стоиш далеч от тия фирми. По-големите надценки са достатъчна причина но те явно нямат и елементарни познания.

пс. Дори да се смени дъното с подходящо за процесора той си остава по-слаб и от двата обсъждани в темата.

Видеото е по-слабо от вграденото на АМД-то и няма да се учудя ако е на нивото на Интелското (все едно по-слаб процесор от интела и без видеокартата) . 

Захранването е китайска бомбичка та е като игра на руска рулетка с компютъра.

Паметта е на по-ниски честоти а харда двойно по-малък и всичко това излиза на подобна цена...

Ясно значи ще се придържам към този с интела.

• Автор

Имам един въпрос относно видео картата, понеже гледах, преди да поръчам, че иска 500W минимум, а съм със захранване 400W, това няма ли да окаже някакъв проблем?

П.С и още един гледах, че дъното поддържа само PCIe 2.0 и PCIe x16, а видео картата иска 3.0 това ще е проблем ли?

Редактирано от TheDarKn1ght (преглед на промените)

Никой не предложи нещо такова:

Обща стойност - 531.75 лв. с ДДС
Като след това ще добавиш видео карта.Най-големият минус е кутията 

Никой не предложи нещо такова:

u...

Обща стойност - 531.75 лв. с ДДС
Като след това ще добавиш видео карта.Най-големият минус е кутията 

Кутията си идва със захранване(което е напълно достатъчно за машините, които се ще ползуват само с вграденото видео, или ще се добавя бюджетна, или от долната част на средният клас дискретна видеокарта, които са с с достатъчно ниско потребление на електричество) и е с  usb 2.0 портове. Последното вече е минус, предвид това че всички дънни платки имат usb 3.0 и дори повечето имат на предният фронт и позволяват да се вържат относително лесно за предната част на кутията. Така че, освен ако автора на темата не му пука от това и ще си ползва само usb 3.0, които са на гърба на дънната платка, или бюджета не го позволява, не препоръчвам такива кутии да се включват в предложенията. 

Колега поръча ли нещо в крайна сметка, че и аз търся подобна конфигурация(подобна предвид бюджета) и се чудя дали да пускам нова тема?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.