Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на CPU след почистване със сгъстен въздух

Featured Replies

Здравейте ,

преди да започна да обяснявам , да кажа , че се касае за лаптоп HP Pavilion G7 . Купуван е лятото на миналата година и от тогава не е отварян . Тъй като не съм особено запознат с отварянето му , реших да го почистя със сгъстен въздух , какъвто се продава във всеки един магазин за техника . Снабдих се с въпросното шишенце и започнах да обдухвам клавиатурата и перката . До тук добре , но при пускането на лаптопа след процедурата ми изписа грешка , по спомен , че е засечено неправилно движение на перката на охлаждането и лаптопа угасна .

Тук идва обаче следващия момент . Впръсках въздух още един път и при повторен опит за пускане на лаптопа , тръгна без никакъв проблем . Моментално изтеглих програма за проверка на температурата на дъното и температурата му варира от 35 до 45 градуса в най-натоварените моменти(браузър , клип , музика и прочее) .

Наясно съм , че температурата е напълно приемлива , но искам да попитам дали има някаква възможност да съм направил нещо на перката , за да знам , ако е така , да го занеса да го погледнат , макар и в момента да работи бих казал перфектно ? При слагане на ръката на вентилатора се усеща хладна струя въздух .

Благодаря ви :)

При положение че работи, не е нужно да го носиш никъде.

Най-добре го занеси на сервиз, те там ще го отворят ще го почистят и ще му сменят термопастата. Това се прави на всеки 6 мес. Почети малко така се удължава живота на лаптопа...

• Автор

Със сигурност ще го занеса , просто в момента нямам това време . Благодаря ви за бързите отговори ☺

Аз да питам че не ми се прави нова тема със Lenovo Y50 съм и онази имитация на охлаждане се счупи, може ли да се купи и да се смени някъде, също гаранцията ми отишла ли е вече?

• Автор

Аз да питам че не ми се прави нова тема със Lenovo Y50 съм и онази имитация на охлаждане се счупи, може ли да се купи и да се смени някъде, също гаранцията ми отишла ли е вече?

Не съм 100% сигурен , но тъй като работя в магазин за техника , знам , че сервизните бази на големите производители поддържат склад за резервни части , артикули , от който си се продават като аксесоар . Ако имаш време , разходи се до някой сервиз на Lenovo и поразпитай . Дори да ти е изтекла гаранционната карта , на нея би трябвало да имаш национален телефон на сервиза , който ги поддържа в България . Звънни им и ги попитай къде е най-близкия до теб и дали поддържат база за резервни части . Мисля , че ще си намериш :)

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

Със сигурност ще го занеса , просто в момента нямам това време . Благодаря ви за бързите отговори ☺

Със сигурност намери време, защото ще си повредиш лаптопа. Лаптоп НЕ се чисти с флакон със сгъстен въздух. Отваря се, почиства се от мръсотия и прах. Сменя се термопаста на процесор, проверява се охладителя, ако се налага се сменя или смазва вентилатора на охладителя.

• Автор

Със сигурност намери време, защото ще си повредиш лаптопа. Лаптоп НЕ се чисти с флакон със сгъстен въздух. Отваря се, почиства се от мръсотия и прах. Сменя се термопаста на процесор, проверява се охладителя, ако се налага се сменя или смазва вентилатора на охладителя.

Ще го направя възможно най-скоро . А имате ли представа горе долу каква е цената на въпросното почистване и евентуално място , което е проверено и доказано ?

Ще го направя възможно най-скоро . А имате ли представа горе долу каква е цената на въпросното почистване и евентуално място , което е проверено и доказано ?

Цените са различни в различните сервизи. За Плевен мога да ти кажа цена и да ти препоръчам сервиз, където ще направят обстойна проверка. Зависи от кой град си. Там вече колега от самия град може да даде мнение или препоръка.

• Автор

Цените са различни в различните сервизи. За Плевен мога да ти кажа цена и да ти препоръчам сервиз, където ще направят обстойна проверка. Зависи от кой град си. Там вече колега от самия град може да даде мнение или препоръка.

От София съм , затова те попитах , тъй като не искам да си занеса лаптопа на място , където ще ми го върнат съсипан . Купуван е от САЩ преди около година и тъй като нямам сервизно обслужване в България , много го пазя .

От София съм , затова те попитах , тъй като не искам да си занеса лаптопа на място , където ще ми го върнат съсипан . Купуван е от САЩ преди около година и тъй като нямам сервизно обслужване в България , много го пазя .

Нека колеги от София да предложат свестен сервиз.

Аз бих му препоръчал  Vali computers ,ако имат сервиз в София , аз от Добрич и съм доволен от тяхното обслужване както по телефона така и на място купувам си винаги мастило от тях и са на изгодни цени е да на центъра е но си заслужава :)

ул. „Доктор Марин Русев“ 6A, 1164 София

02 962 8440

http://www.vali.bg/?action=service

Редактирано от adersa (преглед на промените)

• Автор

Аз бих му препоръчал  Vali computers ,ако имат сервиз в София , аз от Добрич и съм доволен от тяхното обслужване както по телефона така и на място купувам си винаги мастило от тях и са на изгодни цени е да на центъра е но си заслужава :)

ул. „Доктор Марин Русев“ 6A, 1164 София

02 962 8440

http://www.vali.bg/?action=service

Ехее , че то даже ми е и на 15 минути . Много благодаря :)

Още една препоръка за много добър сервиз IskamPC до хотел Хемус е.

• Автор

Пиши след ремонта как са се представили :)

Никакъв проблем . Още тези дни ще мина от там да го оставя :)

Андронс - благодаря ти . този ми е още по-близо даже .

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.