Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Преди няколко месеца си направих интернет страница, но несложих footer. Днес го сложих и вижте:

8351032.jpg

Във CSS файла на bottom съм задал 0! Как да го направя за да иде в края на страницата?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега пък не ми излиза футера. А може ли да напиша друга интернет страница, да влезна в контрол панела да изтрия сегашния код и да добавя новия? Да си стане както трябва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега пък не ми излиза футера. А може ли да напиша друга интернет страница, да влезна в контрол панела да изтрия сегашния код и да добавя новия? Да си стане както трябва.

 

Може. Всичко може.

Макар, че ако пишеш нещо грешно, колкото и пъти да го пишеш наново все ще е грешно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
<div id="footer"></div>

Това съм написал в HTML файла

А това в CSS

#footer {

bacground-color:#000;
position:fixed;
bottom:0;
}

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Написах произволен текст, но ми излиза на снимката и не е черен цвят

 

А на снимката е черен.

Май си поомешал div-овете на страницата :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш id и class ли?

 

Не. Просто си наслагал div-овете един в друг и така футъра се е озовал в някакъв друг div.

Освен това писането на код не е като писането по форумите. С грешки, без грешки се разбирало, какво искаш да кажеш.

Там правописните грешки си имат цена.

Например :

 

bacground-color:#000;

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че разбрах :) Ще си подредя дивовете.

Сложи някакъв произволен цвят, за да видиш дали въобще се вижда този footer. Ако трябва му задай height. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
<div id="footer"></div>

Това съм написал в HTML файла

А това в CSS

#footer {

bacground-color:#000;
position:fixed;
bottom:0;
}

 

Задай параметър след нулата, примерно

 

bootom: 0px;

 

Освен това fixed предполага, че футера, няма да се скролва и ще стои винаги на едно и също място. Всъщност много зависи как е изграден сайта и са подредени div таговете. Принципно ако си ползвал система за relative подреждане, което според мен би било най-добре, таговете тогава са зависими един от друг ако може така да се каже. Имам предвид, че всеки div определя позицията от предходния или друг съседен div. Разбира се ако имаш специфичен div, който трябва да се намира в друг div на точнo определено място, може да се ползва absolute позициониране. Това са съвсем основни нещата и всичко е според зависи от сайта и спецификата му. Съощо така никак не би било лошо да зададеш и размер на този футер, само като пример съм посочил по-долу .... или твоя случай аз бих пробвал така, въпреки че пак не е гаранция че ще проработи, защото не знаем за структурата на сайта като цяло.

#footer {
width: 100%;
height: auto;
bacground-color: #000;
position: absolute;
bottom: 0px;
}
Редактирано от exwol (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.