Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо след смяна на процесор не ми вървят филмите?

Featured Replies

Сложих Duron 1.8GHz na Elitegroup K7SEM компа "запали",но не разпозна процесора Unknow,възможно ли е поради тази причина да ми забива компа като пусна филм?? Забива само като пусна филм иначе няма други никакви проблеми. Видеокартата е на ред със сигурност,пробвах с 2 и пак същия проблем, след 4-5 мин. забива,не мога да разбера къде е причината???

Необходимо ли е Flash-ване на BIOSA????

Аз бих опитал преди да сменя биоса с NVRam Reset или ако нямаш такава функция опитай с CMOS Reset (да извадиш батерията или да преместиш джъмпера за 10 сек.)

Надявам се,че след като си сменил процесора,си преинсталирал Windows-a.Иначе е нормално да имаш проблеми

• Автор
Аз бих опитал преди да сменя биоса с NVRam Reset или ако нямаш такава функция опитай с CMOS Reset (да извадиш батерията или да преместиш джъмпера за 10 сек.)

Надявам се,че след като си сменил процесора,си преинсталирал Windows-a.Иначе е нормално да имаш проблеми

И Windowsa първо преинсталирах,но няма ефект,лошото е ,че не мога да намеря по-нова версия биос за мойто дъно:Elitegroup K7SEM 1.0

След справка със сайта на производителя на дъното ти, забелязах, че има две дъна с тази спецификация, необходимо е да видиш към коя от двете серии принадлежи твоето дъно: V3.0C или V3.0A, като и за двете дъна има биоси за сваляне:

BIOS Name BIOS for K7SEM(PCB:3.0C)

Version 37463

Release Date 2003/03/28

BIOS Name BIOS for K7SEM(PCB:3.0A)

Version 3.1a

Release Date 2005/03/14

Update Description Solve AMD DURON 1800/133 CPU that will show wrong CPU speed.

Ето ти връзки, провери параметрите и данните на своето дъно, бъди сигурен точно към коя от двете модификации принадлежи и едва тогава премини към флашване на биоса:

K7SEM (V3.0C)

K7SEM (V3.0A)

Препоръчвам ти още преди флашването, да оставиш настройките относно FSB на процесора, също Ratio и волтаж на автоматични нива, поне до успешното флашване и надявам се последващото правилно разпознаване на процесора.

П.П. Като се загледах в спецификациите на дъната, K7SEM (V3.0C) - Processor On board AMD® Duron CPU 200 / 100MHz, което означава, че дъното е окомплектовано с процесор и евентуално не би трябвало да дава възможност за смяна на процесора, следователно твоето дъно би трябвало да принадлежи към K7SEM (V3.0A). Въпреки всичко порови се в книжката на дъното и използвай диагностична програма, с която да извлечеш максимална информация относно дъното си (например Еверест).

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

ЕCS K7SEM?!?!?! Сигурен ли си че е такова дъното? Виждал съм няколко SEM и SOM, които са определено със запоен направо за дъното процесор. Без сокет и крачета, процесора е залепен директно за PCB-то. Ако наистина дъното ти е такова силно се изумявам как си сменил процесора, защото това на мен ми се вижда абсолютно НЕВЪЗМОЖНО!

Оставям все пак вариант за модифицирана ревизия на дъното, в която се ползва сокет и съответно процесора се сменя(но не ми се вярва). Дори при такъв случай предполагам, че вероятно биоса е написан за съответния процесор с поддържащите го стойности без опция за широка донастройка. От там е напълно вероятно биоса да не ти познава новия просесор и съответно да имаш много проблеми при натоварването му.

П.П. Ако имаш възможност снимай готова чудо и го постни тука, да видим как се сменя процесор на SОМ или SЕМ.

Редактирано от qip (преглед на промените)

• Автор
ЕCS K7SEM?!?!?! Сигурен ли си че е такова дъното? Виждал съм няколко SEM и SOM, които са определено със запоен направо за дъното процесор. Без сокет и крачета, процесора е залепен директно за PCB-то. Ако наистина дъното ти е такова силно се изумявам как си сменил процесора, защото това на мен ми се вижда абсолютно НЕВЪЗМОЖНО!

Оставям все пак вариант за модифицирана ревизия на дъното, в която се ползва сокет и съответно процесора се сменя(но не ми се вярва). Дори при такъв случай предполагам, че вероятно биоса е написан за съответния процесор с поддържащите го стойности без опция за широка донастройка. От там е напълно вероятно биоса да не ти познава новия просесор и съответно да имаш много проблеми при натоварването му.

П.П. Ако имаш възможност снимай готова чудо и го постни тука, да видим как се сменя процесор на SОМ или SЕМ.

Смених Биоса и вече разпознава процесора,но проблема със забиването си остава,явно от някъде другаде е причината

Значи нека да повторя,за да няма недоразумения- :) Сменил си Биос,сложил си нов Уин, и филмите продължават да забиват sad.gif Качил си всички драйвери по дъното нали(вероятно,но аз да питам)-както и всички останали драйвери.Качил си кодеци за филмите(между другото кои кодеци ползваш?)-

Пусни си някой филм и Таск Менаджера-и когато компа забие виж кой процес товари процесора на 100%. cool.gif

• Автор
Значи нека да повторя,за да няма недоразумения- ;) Сменил си Биос,сложил си нов Уин, и филмите продължават да забиват sad.gif Качил си всички драйвери по дъното нали(вероятно,но аз да питам)-както и всички останали драйвери.Качил си кодеци за филмите(между другото кои кодеци ползваш?)-

Пусни си някой филм и Таск Менаджера-и когато компа забие виж кой процес товари процесора на 100%. cool.gif

Това вече го направих,процесора е на 20-30% 35 градуса,и въпреки това си забива и край иначе съм с K-Lite Codec Pack v2.54 Full

Да не би да има някакъв конфликт дъното???

Привет laugh.gif

Не разбрах Таск Мениджъра какво показва(кой процес товари).Това,което ми и два наум е ,че avi файла прави мизерии итова се фиксваше с някой от ъпдейтите-като се сложил новия Уин,дали си го ъпдейтвал-ако не си -направи му пълен ъпдейт. :down:

Моето мнение е че може захранването да не успява да удържи при натоварване новия процесор, защото имах подобен случай на Gigabyte дъно с VIA KT 333 и 300watt Codegen и Palomino 1600+ нямаше никакви грижи. но с Duron 1800mhz компютъра замръзваше при филми, скрийнсейвъри и игри... Това продължи докато не му сложихме 350watt Delux.

Опитът ми показва, че в повечето случаи си представяме най-лошото, а проблема е дребен и често съвсем различен от очакваното. Почни да пробваш от елементарните неща, за да ги отхвърлиш като възможности. Пробвал ли си да стартираш филмите от различни места HDD/CD/DVD? Опитал ли си да ги пуснеш с различни плеъри? Другите ти програми имат ли същия проблем? Пусни примерно някоя игра за да провериш. Тествай всичко преди да сменяш части! УСПЕХ!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.