Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със CD-ROM и DVD-ROM

Featured Replies

Здравейте имам следния проблем:

Записвачката не ми отчита празни dvd дискове, пробвах със cd отваря ги без проблем, пробвах и със вече записани dvd и cd дискове и тях ги прочита без проблем.

Така проблема ми е само със празни dvd дискове.

Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне със решението на този проблем, тъй като никъде в интернет не открих подобен проблем.

Марка и модел на записвачката, на колко години е, марка и точен модел на дисковете, които ползваш?

Без тази информация мога само да предположа, че записвачката е почнала да се разваля, да те упътя към най-близкия компютърен магазин за нова, където с удоволствие ще приемат благодарността ти за решаването на проблема, изразена в български левове :) .

А само при един/няколко диска ли се получава това или при всички празни DVD дискове? 

• Автор

Така на нея пише LG, но на хардуера пише hitachi hdt725025vla380, не знам точната година, но предполагам 2006-2007.

Дисковете които ми създават проблем са maxell dvd-r data/video, тъй като в момента нямам възможност да пробвам с други марки, съм пробвал с 10 различни диска на тази марка и проблема е един и същ - записвачката се опитва да прочете диска а не го отчита като празен, върти го в продължение на часове. Стана ми интересно и пробвах със вече записан абсолютно същият диск и без проблем и никакво забавяне го отваря, също пробвах и със празен cd и него на момента го отчита като празен.

И аз предположих, че е започнала да сдава багажа, но защо само празни dvd дискове

Малко нелогично наистина звучи да се получава поради празни DVD дискове, а не при всички дискове. Може да проверите и механичните части на записвачката дали са напълно изправни. Опитайте с други дискове. Но само не разбрах какво точно се има предвид под "не отчита празни дискове"? Във файловия мениджър не се появява диска или нещо друго? Защото обяснението не е особено подробно. 

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

Така на нея пише LG, но на хардуера пише hitachi hdt725025vla380, не знам точната година, но предполагам 2006-2007.

Дисковете които ми създават проблем са maxell dvd-r data/video, тъй като в момента нямам възможност да пробвам с други марки, съм пробвал с 10 различни диска на тази марка и проблема е един и същ - записвачката се опитва да прочете диска а не го отчита като празен, върти го в продължение на часове. Стана ми интересно и пробвах със вече записан абсолютно същият диск и без проблем и никакво забавяне го отваря, също пробвах и със празен cd и него на момента го отчита като празен.

И аз предположих, че е започнала да сдава багажа, но защо само празни dvd дискове

А това устройство записвало ли е някога?

• Автор

Малко нелогично наистина звучи да се получава поради празни DVD дискове, а не при всички дискове. Може да проверите и механичните части на записвачката дали са напълно изправни. Опитайте с други дискове. Но само не разбрах какво точно се има предвид под "не отчита празни дискове"? Във файловия мениджър не се появява диска или нещо друго? Защото обяснението не е особено подробно. 

По скоро докато записвачката го върти, компютъра засича за части от секундата че има диск и веднага след това изчезва и това се повтаря многократно

Да записвал съм всякакви дискове на него безброй пъти

Да не се окаже и софтуерен проблем... Защото все пак диска се открива, пък и се случва само с DVD дискове. Под коя операционна система се случва това? От кога се получи проблема? Под друга ОС има ли същия проблем?

• Автор

Да не се окаже и софтуерен проблем... Защото все пак диска се открива, пък и се случва само с DVD дискове. Под коя операционна система се случва това? От кога се получи проблема? Под друга ОС има ли същия проблем?

Случва се при windows xp, от вчера. Не съм пробвал със друга ОС и се надявам да не ми се налага да го преинсталирам.

След като опитате с други дискове и проблема го има единствения вариант е да търсите проблема или в оптичното устройство, като естествено единия вариант и най-адекватния е смяна, или да търсите дали проблема не е софтуерен.

Ваш отговор от кога я ползвате:  "не знам точната година, но предполагам 2006-2007."
Въпрос от carnemo:  ""А това устройство записвало ли е някога?""
Ваш отговор: "Да записвал съм всякакви дискове на него безброй пъти"
Моята препоръка: Да я смените с нова.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Би ли пояснил? Според Google "hitachi hdt725025vla380" е означение за харддиск, не за записвачка.

И пробвай с някакви качествени дискове, Verbatim например. Maxell са боклуци.

Колко много постове, а решението е едно - нава записвачка! За съжаление качеството дори на скъпите оптични устройства, напоследък е под всякаква критика! Живота им е изключително кратък. Вашата записвачка си е "тръгнала" и с течение на времето ще създава все повече и нови проблеми докато най - накрая ще спре напълно!

Все пак - преди да си купите ново устройство, то добре би било да пробвате с дискове на друг производител, закупени от друг магазини или друг тип т.е. +/_

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Би ли пояснил? Според Google "hitachi hdt725025vla380" е означение за харддиск, не за записвачка.

И пробвай с някакви качествени дискове, Verbatim например. Maxell са боклуци.

Моя грешка ето това е записвачката: http://www.vstoki.com/product_details.php?id_product=489411&product_name=Записвачка LG GH22NS40 DVD RW SATA BLACK

Колко много постове, а решението е едно - нава записвачка! За съжаление качеството дори на скъпите оптични устройства, напоследък е под всякаква критика! Живота им е изключително кратък. Вашата записвачка си е "тръгнала" и с течение на времето ще създава все повече и нови проблеми докато най - накрая ще спре напълно!

Все пак - преди да си купите ново устройство, то добре би било да пробвате с дискове на друг производител, закупени от друг магазини или друг тип т.е. +/_

Умишлено се правят така колега. И не са само новите записвачки. А и все повече изисквания има към тези устройства.

• Автор

Проблема е решен, днес пробвах с други марки съответно: sony, verbatim и emtec никакви затруднения с четенето.

Явно проблема е в дисковете!

Благодаря за съветите на всички, но за сега не мисля да сменям нещо което си работи идеално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.