Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 не намира Internet Explorer

Featured Replies

Когато опитам да потърся браузъра, в резултатите не се показва Internet Explorer.

mKOCAqc.png

Опитах да деинсталирам браузъра от (turn windows features on or off) и после пак да го инсталирам от същото място, но не се получи нищо.
В (windows accessories) също не намирам браузъра.
При изпълнение на команда "iexplore.exe" от Run, браузъра се отваря.
Намирам браузъра и в C:\Program Files (x86)\Internet Explorer.
Според вас каква може да е причината?

п.п. Възможно е да съм направил някакви настройки и за това търсачката да не намира браузъра, но не си спомням за подробности.

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

преди 17 минути, Blue_Hulk написа:

Когато опитам да потърся браузъра, в резултатите не се показва Internet Explorer.

Опитах да деинсталирам браузъра от (turn windows features on or off) и после пак да го инсталирам от същото място, но не се получи нищо.

п.п. Възможно е да съм направил някакви настройки и за това търсачката да не намира браузъра, но не си спомням за подробности.

Преведохте ли си какво пише на снимката за Edge?

преди 9 минути, Blue_Hulk написа:

Браузърът ми по под-разбиране е Google Chrome.

Втори път:

преди 11 минути, capnemo написа:

Преведохте ли си какво пише на снимката за Edge?

• Автор

Аз не търся Microsoft Edge.
Когато пиша частично името на браузърът, например - inter... в резултатите на първия ред излиза Internet Options, тоест това са настройките на Internet Explorer.

преди 14 минути, Blue_Hulk написа:

Аз не търся Microsoft Edge.
Когато пиша частично името на браузърът, например - inter... в резултатите на първия ред излиза Internet Options, тоест това са настройките на Internet Explorer.

Internet Options означава настройки за интернет свързване и въобще не е задължително да са свързани с Internet Explorer. Да не говорим че примерно ако има вградено изображение в офис документ и вие го отворите с програмата то офис пакета ще ползва тези настройки (Internet Options) за да се свърже към интернет и да изтегли изображението!

И за трети път: преведете си какво пише под Microsoft Edge (и забравете за ИЕ или го ползвайте като го пускате на ръка)

П.П. Дай на човека риба и той ще е сит цял ден. Научи човека да лови риба и той ще е сит цял живот!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, capnemo написа:

Internet Options означава настройки за интернет свързване и въобще не е задължително да са свързани с Internet Explorer. Да не говорим че примерно ако има вградено изображение в офис документ и вие го отворите с програмата то офис пакета ще ползва тези настройки (Internet Options) за да се свърже към интернет и да изтегли изображението!

И за трети път: преведете си какво пише под Microsoft Edge (и забравете за ИЕ или го ползвайте като го пускате на ръка)

П.П. Дай на човека риба и той ще е сит цял ден. Научи човека да лови риба и той ще е сит цял живот!

Опитайте вие да напишеш само "internet..." и да видим, дали няма да ви се покаже Internet Explorer

Пример:
windows-10-internet-explorer-06.jpg
Също така ако можете да проверите в / Start menu -> All Apps -> (scroll all the way down to) Windows Accecessories -> Internet Explorer

• Автор
преди 23 минути, ExaFlop написа:

"%ProgramFiles%\Internet Explorer\iexplore.exe"

Явно няма специалисти дето да кажат нещо по темата.
По спомен си спомням, че направих нещо в Java от контролния панел. Не знам дали ще помогне с нещо, но за всеки случай.
Дано някои се сети какъв може да е проблемът.

преди 9 часа, Blue_Hulk написа:

Явно няма специалисти дето да кажат нещо по темата.
По спомен си спомням, че направих нещо в Java от контролния панел. Не знам дали ще помогне с нещо, но за всеки случай.
Дано някои се сети какъв може да е проблемът.

За какво ти е Интернет Експлорар? Новият браузър на Майкрософт, е Edge. Иначе, пробвай това

http://www.windowscentral.com/how-find-internet-explorer-windows-10-if-you-really-need-it

Или просто напиши iexplore в търсачката на Windows.

И аз си ползвам мн. добре IE11 instead Edge.

Другият вариант з бърз достъп до IE е в контролния панел да се отвори Default Programs->Set your default programs -> в левия панел е Internet Explorer, щраква се на него и в десния панел се щраква на линка Set this program as default и бутон ОК.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 12 часа, Blue_Hulk написа:

mKOCAqc.png

Човек влез в старт, всички приложения all apps и внимателно търси включително и в под папките Internet Explorer, закачи го на началния екран или в лентата на задачите.

• Автор
преди 2 часа, ExaFlop написа:

Или просто напиши iexplore в търсачката на Windows.

И аз си ползвам мн. добре IE11 instead Edge.

Другият вариант з бърз достъп до IE е в контролния панел да се отвори Default Programs->Set your default programs -> в левия панел е Internet Explorer, щраква се на него и в десния панел се щраква на линка Set this program as default и бутон ОК.

Явно никои не чете какво пиша.
При мен изобщо не намирам Internet Explorer, освен в  C:\Program Files (x86)\Internet Explorer и чрез командата iexplore.exe.

Zu0JAdo.png

преди 2 часа, vanci написа:

Човек влез в старт, всички приложения all apps и внимателно търси включително и в под папките Internet Explorer, закачи го на началния екран или в лентата на задачите.

Човек ти явно не четеш внимателно!

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

Ами, в такъв случай освен да пуснеш една проверка на системата - стартирай cmd като админ и :

sfc /scannow

Не се сърди на хората, бедна им е фантастиката защо изобщо някой ще търси интернет експлодера

Съвсем приличен браузър си е, :) 'що да не го търси?

• Автор
преди 54 минути, ExaFlop написа:

Ами, в такъв случай освен да пуснеш една проверка на системата - стартирай cmd като админ и :

sfc /scannow

След като завърши излезе това:
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some
of them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios.

Изтегли SFCFix на работния плот, щракни с десен бутон по иконата и избери Run as administrator.

Като завърши работа, качи файла SFCFix.txt или съдържанието му.

Забележка: По време на проверката SFCFix може да поиска да поставиш Window DVD. Ако имаш носител (DVD/USB), го постави или ако имаш iso  файл, го монтирай.

Айде, бе! Верно ли? И си сигурен в това, което пишеш?

8458627o.jpg

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Айде, бе! Верно ли? И си сигурен в това, което пишеш?

Ако на мен говориш да..

Да, на теб пиша. Неуверен не пиши неща, които подвеждат!

(Виж предната страница)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.