Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в картите?

Featured Replies

Много хора се занимават със магии, проклятия, гледане на карти. Аз лично си гледам на карти, не винаги, но по някога познават. Вие какво мислите? Вярвате ли във картите? а някой от вас гледал ли е? Аз ги обричам и почвам да ги редя. Една възрастна жена също гледа на карти, от нея се научих, колкото пъти ми е гледала,  и ми е познавала, при мене не се получава така, или не ми се отдава или не го правя както трябва! Вие какво мислите?

А, вярвате ли, че броя и вида на капките вода в мивката може да предскаже съдбата Ви?

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

преди 26 минути, misho0105 написа:

...

Не,не вярвам,защото това е сатанинско дело,което може да обърка живота на всеки човек,който се доверява на това!

Ти християнин ли си?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 20 минути, Eternal Life написа:

Не,не вярвам,защото това е сатанинско дело,което може да обърка живота на всеки човек,който се доверява на това!

Ти християнин ли си?!

И как не вярваш, а твърдиш, че е дело на "Сатаната" :D

преди 34 минути, misho0105 написа:

Много хора се занимават със магии, проклятия, гледане на карти. Аз лично си гледам на карти, не винаги, но по някога познават. Вие какво мислите? Вярвате ли във картите? а някой от вас гледал ли е? Аз ги обричам и почвам да ги редя. Една възрастна жена също гледа на карти, от нея се научих, колкото пъти ми е гледала,  и ми е познавала, при мене не се получава така, или не ми се отдава или не го правя както трябва! Вие какво мислите?

Картите само подсилват интуицията на гледащия. Продължавай да се упражняваш и може би ще постигнеш по-добра познаваемост.

преди 36 минути, N1K17Y написа:

не вярваш, а твърдиш, че е дело на "Сатаната" :D

Чета и се информирам! За разлика от други,които не четат и се доверяват сляпо в безполезни неща! :D

• Автор
преди 34 минути, Eternal Life написа:

Чета и се информирам! За разлика от други,които не четат и се доверяват сляпо в безполезни неща! :D

Ако е така, как картите предсказаха на мен? Както казах има една жена на която и се отдава! Ще разкажа по подробно!

Когато ми гледаше на карти, тя каза че ще имам далечен път,  ще бъда със мъж и жена, аз хабер си нямах дали ще пътувам или не.

След около седмица, наистина пътувахме със моята кола, и с мен бяха мъж и жена! На следващото гледане, каза че ще имам проблеми, големи ядове, след няколко дни наистина имах малки проблеми. Когато пак ми гледаше, тя каза че има момиче което ме харесва, аз не знаех за нея, също така ми предсказа че ще науча скоро, наистина че скоро едно момиче ми призна. На следващото гледане тя каза  че ще се скараме, но после ще се сдобрим и пак ще се скараме, наистина стана така че се скарахме, после се сдобрихме и пак се скарахме!!! На следващото гледане ми предсказа че ще се запозная със момиче, наистина и така стана. Тази жена гледа пред мене като ги обрича. Няма как да е нагласено, нито познава приятелите ми нито има как тя да нагласи нещата. От начало и аз не вярвах, но сега вярвам, вярвам защото виждам как ми позна.  И за други работи ми е познавала, но сега толкова ще кажа. Аз като си гледам (поне се опитвам) нищо Не се получава!!!

Картите са много сериозен инструмент да погледнеш в бъдещето. То без да ги обречеш (каквото и да значи) няма как да се види бъдещето. Разбира се че картите трябва да се обричат за да показват правилно.

преди 45 минути, misho0105 написа:

Ако е така, как картите предсказаха на мен?

Аз като си гледам (поне се опитвам) нищо Не се получава!!!

Нямах предвид това,а друго! Безполезни са от гледна точка на това,че тези неща могат да объркат не само твоят живот,но и живота на другите хора около теб,и въобще на други хора,които вярват като теб! Сатанински работи са това! Знаеш ли колко лесно е за сатана да направи така че всичко това,което сподели,че ти е "предсказала" тая жена,да ти се случи до точката и запетайката.Това е лесно за него (за сатана)!

Виждам,че ти е интересно,но искаш ли да научиш нещо повече относно тези неща,защо са опасни?! Ако искаш мога да ти пратя едно две филмчета на ЛС. 

По - добре е така! Добре е това,че не ти се получават нещата с "гледането"!

Не ми каза вярваш ли в Бог,християнин ли си?!

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Картите са много сериозен инструмент да погледнеш в бъдещето. То без да ги обречеш (каквото и да значи) няма как да се види бъдещето. Разбира се че картите трябва да се обричат за да показват правилно.

Ти тва сериозно ли с обричането на картите?

• Автор
преди 1 час, Eternal Life написа:

Нямах предвид това,а друго! Безполезни са от гледна точка на това,че тези неща могат да объркат не само твоят живот,но и живота на другите хора около теб,и въобще на други хора,които вярват като теб! Сатанински работи са това! Знаеш ли колко лесно е за сатана да направи така че всичко това,което сподели,че ти е "предсказала" тая жена,да ти се случи до точката и запетайката.Това е лесно за него (за сатана)!

Виждам,че ти е интересно,но искаш ли да научиш нещо повече относно тези неща,защо са опасни?! Ако искаш мога да ти пратя едно две филмчета на ЛС. 

По - добре е така! Добре е това,че не ти се получават нещата с "гледането"!

Не ми каза вярваш ли в Бог,християнин ли си?!

Християнин съм, чист Българин!!! Вярвам във Бог!!! Може ли да те помоля да ми пратиш линка за филмчетата?

преди 11 минути, misho0105 написа:

Християнин съм!!! Вярвам във Бог!!! Може ли да те помоля да ми пратиш линка за филмчетата?

Разбира се ,ще ти ги изпратя ей сега на ЛС! А,през това време можеш ли да дефинираш думата християнин,какво означава?!

преди 1 час, мо_хи_ни написа:

Ти тва сериозно ли с обричането на картите?

В тоя раздел кое трябва да е сериозно дай да уточним!  Крайно време е да замине тоя раздел в празните приказки.

преди 36 минути, Seven_Hill написа:

И какво значи да ги обречеш картите?

Да им се побае!

• Автор
преди 30 минути, Eternal Life написа:

Разбира се ,ще ти ги изпратя ей сега на ЛС! А,през това време можеш ли да дефинираш думата християнин,какво означава?!

Християнин-Христос, вярващ съм! Защо искаш да обяснявам, не съм неграмотен! Благодаря за филмчетата!

преди 19 минути, misho0105 написа:

Християнин-Христос, вярващ съм! Защо искаш да обяснявам, не съм неграмотен! Благодаря за филмчетата!

Не съм казал,че си неграмотен,няма такова нещо! 

Просто те попитах с цел да разбера как възприемаш думата християнин.

По принцип всеки български гражданин реално се възприема като християнин и казва,че вярва в Бог,но на практика не е така! И най - големия мафиот да попиташ,дали е християнин и дали вярва в Бог и той ще ти каже същото! 

А,иначе думата християнин,както и ти спомена произлиза от Исус Христос,но буквално означава последовател на Христос!

П.П. 1

Надявам се филмите да ти помогнат да разбереш в дълбочина опасността от това,което сатана е запланувал и да успееш да се предпазиш!

П.П. 2

А в Библията се казва че  :

Източните народи, са били любители на чародейството, вълшебничеството, магията, сънотълкуванието, и на мнимите предвещания за бъдещето. Още от най-стари времена, тези суеверия са били общи в Египет и в околните му земи, и затова Мойсей в законите си забранил на израилтяните, под най-строго наказание, да се допитват до чародеите, вълшебниците, гадателите и други такива - Из. 22:18; Лев. 19:26,31, 20:27. На израилтяните е било заръчано да убиват с камъни чародеите, прокобителите, гадателите, омайвачите, запитвачите на зли духове, вълшебниците, и запитвачите на мъртвите - Вт. 18:9-12. Пророчествата са пълни с укори против онези евреи, които ходили да се съветват при лъжливи пророци - Ис. 8:19, 47:11-14; Ез. 13:6-9. Евреите са били приведени в тези суеверия още повече чрез сношението си с халдейците, през царуването на последните им царе и Вавилонския плен - 2Лет. 33:6.

Гледачите са гледали в огън, вода, земя и въздух; по хвърченето на птиците и по пеенето им; по жребие, сънища, стрели, облаци, черва на животни и др. - Ез. 21:21.

• Автор

Да, разбирам. Нека да ти кажа аз във какво вярвам точно!

Аз мисля, че наистина (и вярвам)  Исус Христос е съществувал. Наистина е имало такъв човек със надарени сили, единственото което не вярвам, това е историята по книгите или филма. Смисъл нещата не са точно такива каквито ги знаем, и съм сигурен че историята е по различен начин. Няма значение, никой не знае със точност, но иначе вярвам във Бог, ако ме разбираш! Бог съществува, наистина е  имало такъв човек, имал е дарба, помагал е, ,разпънат е на кръст, да всичко това го вярвам, но останалата част Не мисля че е такава каквато я знаем повечето хора, различна е! Никой не знае, поне аз така мисля, а вие?

преди 18 часа, misho0105 написа:

...

Значи един християнин не би следвало да вярва в каквото си поиска? Не може да вярваш и в сатана,и в Бог едновременно! Христос казва така в Лука 16 :13 :

"Никой служител не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и другия ще обикне, или ще се привърже към единия а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона."

Какво трябва да бъде нашето отношение към Твореца?! Можем ли да получим познание за този Творец?! Ние казваме Богопознание и Богопочитане,Бог е оставил два велики източника за Богопознание. Това са природата и Библията. В природата Бог е посочил своята мощ,а в Библията,Неговото писано откровение,Бог е посочил своята воля! Библията е Божие Слово изпратено до човечеството,до всеки човек - до нас,за да познаем Твореца.Ние го виждаме в творението,но ние по - добре можем да го опознаем в Неговото Слово. Когато Апостол Павел изнасяше своята реч в Атина на Ареопага този форум на древногръцката философия,в Деяния на Апостолите в 17 глава изтъкна точно тази истина в 24,25 и  27 стихове :

"Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове,нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко; за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;"

Павел казва Бог е създал този свят и ние живеем благодарение на неговата благодат. И когато наблюдаваме този свят,дано бихме потърсили,дано бихме напипали,дано бихме го намерили. Защо трябва да го търсим ,защо трябва да го познаваме,защо Библията апелира към към Богопознание,към търсене на Бога?! Има и други стихове в Библията,в които се казват : "Търсете Бога",защо трябва да го търсим,дали това е свързано с нещо в нашия живот?! Нашият спасител Господ Исус Христос в своята първосвещеническа молитва в Евангелието от Йоана 17 глава 3-я стих  произнесе и този израз :

А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.

Това е една знаменита мисъл на нашия Спасител,това е вечен живот,да познаят  Бога,Богопознанието е еквивалентно на вечен живот,а не познаването е еквивалентно на вечна смърт. Павел поставя знак на равенство между Богопознанието,познаването на Бога Исуса с вечността,това е казва вечен живот "да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил".Ние трябва да знаем,че има един Бог,който е създал света и го поддържа,ние трябва да знаем,че имаме един Небесен Баща,който се грижи за нас и който ни обича,ние трябва да знаеме,че имаме един Спасител - един Христос,който е дошъл на земята,за да ни спаси,да ни помогне,да ни изкупи,това трябва да знаем.Това познание,това дълбоко познание всъщност води към вечен живот,към осъществяване на най - съкровените мечти и въжделения на човечеството,към овековечаване на човечеството.Когато ние познаем нашия Творец,ние стигаме до уединение с Него и тогава ние получаваме Неговата Сила,Неговият Живот и този живот овековечава нашия живот.Без Богопознание,ние сме далеч от Него,ние сме лишени от Него - лишени сме от Неговата Светлина,от Неговия Живот,от Неговата Сила,ние сме изоставени,ние сме лишени от живота,ние загиваме,ние отиваме към вечна смърт.Затова Библията казва познай Бога,Библията апелира към Богопознание и към търсене на Бога,търсете,дано биха го потърсели и намерили е казал Апостол Павел,пред гръцките философи в Атина.От Богопознанието зависи нашия временен и вечен живот,нашата съдба!

Но обърнете внимание,почитането на Твореца,не означава само признаване на неговото съществуване.Много хора признават съществуването на някаква сила,без да знаят какво влагат в израза "някаква сила",но почитането на Твореца не означава само признаване на Неговото съществуване,да признаеш,че има един Бог,но истинското почитане на Твореца означава да се съобразяваш с Неговата Воля,с това,което той е разкрил в Своето Слово.

Христос изрази това чрез един подходящ  пример в Евангелието от Лука 6-та глава от 46 до 49 стихове :

И защо Ме зовете, Господи, Господи! и не вършите това, което казвам?Всеки, който дохожда при Мене, и слуша Моите думи, и ги изпълнява, ще ви покажа на кого прилича. Прилича на човек, който като построи къща, изкопа и задълбочи, и положи основа на канара; и когато стана наводнение, реката се устреми върху оная къща, но не можа да я поклати, защото беше здраво построена. А който слуша и не изпълнява, прилича на човек, който е построил къща на земята, без основа; върху която се устреми реката, и на часа рухна; и срутването на оная къща беше голямо.

Христос казва защо ме зовете Господи,Господи,обръщате се към мен,молите се,почитате ме,зовете ме,а не изпълнявате това,което ви казвам,не пазите това,което ви казвам?!

Тези думи на Исуса Христа показват,че истинското Богопочитание,истинското обръщение - обръщане към Него,истинската молитва,трябва да предполага и вече изпълняване на Неговата Воля.Не е достатъчно само да казваме  : "Господи,Господи" ,да повтаряме този израз,да се молим,да изразяваме тези прозби,нашите молби,нашите молитви,но ние трябва да изпълняваме и Неговата Воля. И когато Библията ни казва да почитаме великия Творец и да се поклоним,първата ангелска вест твърди,поклонете се на този,който е направил всичко,това Богопоклонение,включва и желание за съобразяване с волята на Твореца.

Всички наши разсъждения,човешката логика,съвременната космология и астрономия и Библията,ни водят към една Велика Първопричина,към Един Творец,създанието,доказва Своя Създател.От този фундаментален факт,произтича и религията! Що е религията?! Религията,това е отношението ми към Твореца,отношението на творението към Твореца,осъзнаване на това отношение,долавяне на това отношение към едно Велико Същество,едно Безкрайно Същество,от което аз завися,зависи живота ми - съдбата ми,това долавяне на отношението ми към едно Безкрайно Същество е религията,това фактически е религията! И този фундаментален факт,че ние приемаме една Велика Първопричина за всичко съществуващо,произтича и религията,тоест познаването и почитането на Твореца.Отношението ми като творение към Твореца създава моята религия,определя моята религия и това е религия на познаване и почитане на Твореца.

Но истинската религия не е само теология,не е само Богословие,истинската религия,истинското почитане на Твореца означава съобразяване на живота,постъпките,целите,идеалите,направлението в живота с Божиите изисквания,а това означава любов към истината,любов към доброто,любов към всички хора,да не говорим за любовта към Бога.Това означава вече един почтен морален и чист живот,това всъщност е съобразяване на творението с Волята на Твореца.В Библията Твореца е предал с пределна яснота Своята Воля,тук в тази Свята Книга,можем да намерим всичко,което ни интересува по отношение на този Творец.Ако приемем Твореца тогава живота ни ще бъде овековечен и завинаги свързан с Неговия живот,а Бог е Безкрайният Живот,както видяхме думите на Исуса "това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил",ако приемем Твореца живота ни ще бъде свързан с Него и овековечен,ако го отхвърлим,тогава съдбата ни ще бъде вечно отделена от Него,тоест вечно отделяне от живота,който е равностоен на вечна смърт,анихилация - несъществуване.Ние имаме право да изберем,ние сме разумни същества създадени със свободна воля и имаме право да изберем - или вечен живот свързан с живота на Твореца в един нов свят,или вечно несъществуване.

Чрез перото на Исая (45 глава 22 стих ),този Богооткровен пророк,Бог отправя един апел към всички хора :

"Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища; Защото Аз съм Бог, и няма друг."

Бог се обръща към цялото човечество,към всички земни краища :

"Към Мене погледнете и спасени бъдете",което означава Бог да ни помогне  с искрени сърца,с пълна вяра да се обърнем към този Творец,за да бъде животът ни свързан с Него и да бъде овековечен!

• 1 месец по-късно...

Ако става въпрос за картомантия (гадаене с карти), то тогава те са само инструмент. Известно е, че картите Таро, например, притежават и други свойства, отвъд просто поглед към бъдещето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.