Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Активиране на инсталация извън BIOS

Featured Replies

А защо не пробваш със стартиране на setup.exe под сегашния Windows и да направиш Upgrade. (трябва да имаш свободно място, колкото е заетото).

• Отговори 53
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
Току що, ExaFlop написа:

А защо не пробваш със стартиране на setup.exe под сегашния Windows и да направиш Upgrade. (трябва да имаш свободно място, колкото е заетото).

Ако направя това, какво ще се случи ?

Ще имаш обновена инсталация.

'ма така и не искА да намериш нужното копче на лаптопа.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, Blue_Hulk написа:

Няма нужда да настроиш флашката от биоса.

Ти,четеш ли въобще,или просто ей тъй си говориш?! Я пак ,прочети по - добре всичко и тогава давай съвети! ;)

преди 2 часа, karadzha написа:

В такъв случай не е ли логично да се поправи БИОС-ът, та да се появява?

Мене това ме учудва, как ще кара без БИОС?

Караджа, ще влезеш в бисерите! Как да кара без BIOS? Как изобщо си представяш зареждането на базовата функционалност на машината без Base In/Out System?

преди 34 минути, Blue_Hulk написа:

Абе какво му e сложното...

преди 3 часа, M.Stoychev написа:

Lenovo има малко копче различно от Power бутона което те вкарва директно в биос

При твоя модел трябва да е точно до Power бутона

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Z580 Bios key ?
To start the BIOS setup utility:
1 Shut down the computer.
2 Press the Novo button and then select BIOS Setup.

http://forums.lenovo.com/t5/image/serverpage/image-id/16383i81F3B764024366A5/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1

Хълк-чо прочете ли мненията на M.Stotychev и ExaFlop,сега стана ли ти ясно,или още не разбра за какво става дума?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Аз прочетох, обаче говоря за boot менюто, а не за BIOS. В Boot менюто би трябвало да има достъп там, ако не, то значи биоса му се е прецакал. Да му сложи по стара версия или да го закара на сервиз.

преди 2 часа, Stilian Hadzhiev написа:

Па, аз до сега да бях си сложил Plop..

Къде го сложи и как го достъпваш като няма от къде да се превключи от HDD на друго зареждащо устройство?

Или си пишеш просто така?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Плопа минава преди уин буут лоадера. А от там може да избере кое да е 1вото боотващо устройство. И ще може да направи преинстал.

• Автор

След Recovery-то, всички драйвъри ми се прецакаха, уж се инсталираха на ново, ама са сг*мнясани. 

Почудих се за идеята  със стартиране на setup.exe под сегашния Windows  да направия Upgrade. Само че, не зная какъв ще да е този процес. Като вид преинсталация ли е ?

преди 1 час, Stilian Hadzhiev написа:

Плопа минава преди уин буут лоадера. А от там може да избере кое да е 1вото боотващо устройство. И ще може да направи преинстал.

И на кой носител е Plop? И как указа този носител?

• Автор

В този момент, коя стъпка да избера и какво се случва по-нататък ? 

12278882_10205230005297044_7263110229469843582_n.jpg

Той може да се инсталира и от уин среда (може би ? поне аз така си спомням един път бях направил ?)

Имай в предвид, че трябва да я включиш в USB порта на самото дъно а не допълнителните и по възможност да не е синият (usb 3.0)

• Автор
Току що, M.Stoychev написа:

Имай в предвид, че трябва да я включиш в USB порта на самото дъно а не допълнителните и по възможност да не е синият (usb 3.0)

Какъв е този порт и къде се намира ? И, не мога ли да маунтна с Daemon Tools и да стартирам Setup ? 

преди 3 часа, Blue_Hulk написа:

Аз прочетох, обаче говоря за boot менюто, а не за BIOS. В Boot менюто би трябвало да има достъп там, ако не, то значи биоса му се е прецакал. Да му сложи по стара версия или да го закара на сервиз.

Прочел си,ама не си дочел,някои неща! Знам за какво говориш,но не е така както ти си мислиш! Аз съм попадал на такива модели лаптопи,този "novo" бутон е поставен с цел защита,не всеки "всезнайко" да пипа и да ровичка дето не му е работата! И именно чрез него се пуска биоса и се нагласят опциите за буутване. Биосът му е здрав и няма абсолютно никаква нужда да слага стара версия,или да го носи на сервиз!

преди 1 час, Shpionche написа:

Какъв е този порт и къде се намира ?

Не знаеш какво е usb порт ли?! Погледни :

3bLRcb2.jpg

• Автор

Имах в предвид да си го инсталирам от флашката, в работещ режим на ОС, да маутна изото и да стартирам сетъпа и да ъпгрейтна, или да започна чиста инсталация, или да го подкарам през биос ?

Специално при Lenovo в биоса не се влиза по стандартния начин с клавиаурата, а чрез отделен микробутон "Novo" под малка дупчица, разположена отстрани около портовете, който се натиска чрез тънка клечка за зъби или с върха на молив. При твоя модел този бутон е отгоре до бутона за включване, все пак прочете книжката, но изтеглете второто издание, че превода в първото е недодялан и този който го е превеждал си е мислил за неговия компютър как се настройва. Затова първо търсете оригиналният документ на английски език. Хубаво е че си подновил биоса, но в някои случаи след подновяването се изисква и нова инсталация на Уиндоуса, затова най-напред трябва да се обнови биоса и след това да се инсталира и не е трябвало да го разнасяте по сервизи, те няма да ви го преинсталират без ваше разрешение.и то безплатно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

@Шпионски, не стават така работите.

Първо приготвяш една флашка 8ГБ( може и 4ГБ, ама малко вероятно), която ще бъде изтрита. После с помощта на YUMI или RUFUS правиш инсталационна флашка с Осмица примерно. Цветът на USB порта е без значение при Осмица и Десятка. При UEFI за да избереш стартиращо устройство (в случая USB) или за да влезеш в БИОС вижте в този клип Windows 8 How to go to advanced boot options.

преди 1 час, Shpionche написа:

В крайна сметка какво да правя  ? :D

Това,което те съветва Miteto!

преди 5 минути, Miteto написа:

@Шпионски, не стават така работите.

Първо приготвяш една флашка 8ГБ( може и 4ГБ, ама малко вероятно), която ще бъде изтрита. После с помощта на YUMI или RUFUS правиш инсталационна флашка с Осмица примерно. Цветът на USB порта е без значение при Осмица и Десятка. При UEFI за да избереш стартиращо устройство (в случая USB) или за да влезеш в БИОС вижте в този клип Windows 8 How to go to advanced boot options.

преди 10 часа, Shpionche написа:

Ама, то би-трябвало да си е настроен още от преди ? Страх ме е да се занимавам с биос-а, затова питах, дали мога да започна преинсталацията през стартовия екран ?

Като те е страх от мечки, недей ходи в гората. Тогава върни лаптопа обратно в сервиза, където смели техници ще ти го преинсталират по нормалния начин, а не с бъгясали драйвери и програми. Поиска помощ и поне 3-ма човека ти отговорихме какво да правиш, но тебе те е шубе. Няма как настройките в биоса да са се запазили след като си го подновил, а в началото си го инсталирал успешно защото харддиска е бил празен и биоса автоматично е избрал CD-устройството като бутващо, но след като веднъж е инсталиран трябва да се настрои Бут менюто ръчно.

Аз си знаех и предупредих веднъж, че много жертви ще има във форума заради модераторските забрани за ъпдейтване на биоси.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.