Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Активиране на инсталация извън BIOS

Featured Replies

Здравейте, хора. 

ИСкам да попитам, мога ли да активирам преинсталация през флашка или daemon tools, извън BIOS. Защото скоро свалих от сайта на производителя някакъв ъпдейт за BIOS и след като го стартирах всичко изгасна. В сервиза едва го спасиха. Но, от тогава, когато включа лаптопа, директно се старита ОС-то без никакви BIOS надписи и съотвено не мога да заредя преинсталация през него.

• Отговори 53
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Със сигурност има такава програма.

Бях чел за нея я в "Софтуер § хардуер", я в друго списание, но програмата липсваше в диска към списанието.

Дано някой ѝ знае името, аз не го помня:mad:

• Автор
Току що, karadzha написа:

Със сигурност има такава програма.

Бях чел за нея я в "Софтуер § хардуер", я в друго списание, но програмата липсваше в диска към списанието.

Дано някой ѝ знае името, аз не го помня:mad:

Не, не става въпрос за програма. Нали, като вкараш диск или фалшка с ОС се активира прозорче с опции за преинсталация, или поправка на грешки, докато е активна настоящата ОС. Въпросът ми беше, дали мога да започна преинсталацията в този момент.

Опитай да влезеш чрез някой от бутоните "F" или изпълни "Рисет на BIOS" (писано е за това тук във форума)!

HP например имат софтуер за управление и настройка на BIOS от Windows. За коя марка става дума? Най-вероятно става дума за UEFI boot. Може да се пробва с клавишите за достъп до BIOS - Del; Esc; F2; F10; F12; Shift+F12 - веднага при включването на компютъра да се "помпят".

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
Току що, Black Power написа:

Опитай да влезеш чрез някой от бутоните "F" или изпълни "Рисет на BIOS" (писано е за това тук във форума)!

Като включа лаптопа, директно излиза логото на Windows 8 и няма никакви опции да натисна каквото и да било.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

HP например имат софтуер за управление и настройка на BIOS от Windows. За коя марка става дума? Най-вероятно става дума за UEFI boot. Може да се пробва с клавишите за достъп до BIOS - Del; Esc; F2; F10; F12; Shift+F12 - веднага при включването на компютъра да се "помпят".

С Lenovo Z580 съм.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

Може да се пробва с клавишите за достъп до BIOS - Del; Esc; F2; F10; F12; Shift+F12 - веднага при включването на компютъра да се "помпят".

Виж какво ти е написал колегата т.е. с пускането на машината, веднага започваш да "помпаш" на един от изброените клавиши. За начало пробвай с F 12

преди 15 минути, Shpionche написа:

Не, не става въпрос за програма. Нали, като вкараш диск или фалшка с ОС се активира прозорче с опции за преинсталация, или поправка на грешки, докато е активна настоящата ОС. Въпросът ми беше, дали мога да започна преинсталацията в този момент.

Програмата, доколкото разбрах, поправя БИОС-и и се зарежда преди ОС-а.

Нали точно това Ви трябва.

Не, не става дума за инструмент за ремонт на BIOS. Авторът иска да може да избере от кое устройство да се зареди системата.

Да добавя - може да се пробва с извикване на менюто за избор на зареждащо устройство -  Esc; F10; Shift+F10; F12; Shift+F12

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Не, не става дума за инструмент за ремонт на BIOS. Авторът иска да моиже да избере от кое устройство да се заредои системата.

Да добавя - може да се пробва с извикване на менюто за избор на зареждащо устройство Esc; F10; Shift+F10; F12; Shift+F12

Това го разбрах, но не разбирам как ще бутне от флашка, ако не зададе от БИОС-а тя да е първо зареждащо у-во?

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Lenovo има малко копче различно от Power бутона което те вкарва директно в биос

При твоя модел трябва да е точно до Power бутона

преди 13 минути, karadzha написа:

Това го разбрах, но не разбирам как ще бутне от флашка, ако не зададе от БИОС-а тя да е първо зареждащо у-во?

Нали там му е проблемът на човека - няма биос старт скрийн. Директно се изобразява зареждането на ОС!

• Автор

Очертава се по-дейтайлно да опиша проблема и да изляза малко извън рамките на темата ми, но естеството на проблема го изисква. 

Преди време, както ви казах, направих грешката да сваля от сайта на Леново от страницата с драйвърите, някакъв ъпдейт на БИОС. Свалих го, активирах инсталацията и изведнъж взе да сканира някакви работи и лаптопа се изключи. Включих го и ми излизаше някакъв нов вид БИОС и ми изкочиха някакви опции за system restore. Лаптопа мина и във Save mode, уж се възтанови, но започна само да гасне. Включвам го и след 10 секунди гасне. Оказа се, че знанията ми са безсилни и се насочих към сервиз. Момчетата, казаха, че са го оправили и не се е наложи да пренаписват БИОС-а. Да, ама не. Като го включих вкъщи, си седеше във  Save mode. Имах опция пак да го възтановя и го направих. И тръгна. Обаче всичко стана бозаво. Драйвърите са се прецакали, махах ги, слагах ги наново. Но постоянно ми се показват съобщения за грешки, ршаване на проблеми с компютъра. Най-редовно ми искача и съобщение за грешка с видео паметта 0x000000ff не знам си каква грешка. И ме е страх да предприема каквото и да било.Но, като цяло всичко си е бозаво, само изкачат съобщения за грешки, някои от програмите, които инсталирам изобщо не тръгват. Някои от клипчетата, които гледам онлайн са със зелена картина. Кофтито, което установих е, че Windows 8.1, което инсталирах, не инсталира драйвърите през Windows update , както примерно ми се случваше със Windows 7, с който никога не съм свалял никаква драйвъри от производителя, защото ъпдейта намираше най-новите версии и рзпознаваше хардуера сам.

А пробва ли да влезеш в BIOS  по описаните по-горе начини. Модел на лаптопа не даваш.. 

• Автор
Току що, ExaFlop написа:

А пробва ли да влезеш в BIOS  по описаните по-горе начини. Модел на лаптопа не даваш.. 

По-нагоре бях вметнал, че е Lenovo Z580.

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Нали там му е проблемът на човека - няма биос старт скрийн. Директно се изобразява зареждането на ОС!

В такъв случай не е ли логично да се поправи БИОС-ът, та да се появява?

Мене това ме учудва, как ще кара без БИОС?

преди 2 минути, Shpionche написа:

По-нагоре бях вметнал, че е Lenovo Z580.

преди 11 минути, M.Stoychev написа:

Lenovo има малко копче различно от Power бутона което те вкарва директно в биос

При твоя модел трябва да е точно до Power бутона

Z580 Bios key ?
To start the BIOS setup utility:
1 Shut down the computer.
2 Press the Novo button and then select BIOS Setup.

[img=http://forums.lenovo.com/t5/image/serverpage/image-id/16383i81F3B764024366A5/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1]

• Автор
Току що, ExaFlop написа:

Z580 Bios key ?
To start the BIOS setup utility:
1 Shut down the computer.
2 Press the Novo button and then select BIOS Setup.

Ще помоля само погледне по-дългият ми пост малко по-отгоре, в който описах точно какво се случи.

"Като го включих..."

А аз някъде са съм написал включи компютъра?

При изключен компютър натисни Novo  бутона и тогава избери BIOS Setup.

• Автор

След всичката простотия, която се случи, вече ме е страх да натисна каквото и да било :D

Да, малкото бутонче, като го натисна, какво да правя след това ?

Нали искаш достъп до биос за да си настроиш от къде да Boot-ва за да инсталираш OS

• Автор

Ама, то би-трябвало да си е настроен още от преди ? Страх ме е да се занимавам с биос-а, затова питах, дали мога да започна преинсталацията през стартовия екран ?

преди 1 минута, Shpionche написа:

Ама, то би-трябвало да си е настроен още от преди ? Страх ме е да се занимавам с биос-а, затова питах, дали мога да започна преинсталацията през стартовия екран ?

Не е желателно,възможно е да възникнат някои грешки по време на инсталацията!

По - добре влез в Биоса и го настрой да буутва от USB-то (флашката)!

Няма нужда да настроиш флашката от биоса.

Има и друг начин, то става като се стартира компютъра да се натиснат клавишите както каза колегата ExaFlop F10; Shift+F10; F12; Shift+F12  и би трябвало да ти излезе Boot Menu с достъпните устройства, ако операционната система е сложена правилно на флашката, самата флашка би трябвало да ти се покаже на Boot Menu. И вижте лаптопа дали е за 64бита или 32 бита, ако сте вкарвали на флашката операционна система 64 битова, но лаптопа не става за 64 битова, флашката няма да се показва на Boot Menu, както и няма да се зарежда.

Ако не ви се показва boot менюто, значи то е изключено от биоса.

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.