Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с software или hardware nVidia на лаптоп ASUS

Featured Replies

Здравейте, от доста време имам проблеми със видеокартата, или поне така мисля, windows ми изкарва грешки ще ги видите по долу. Тези грешки се получават в различни ситуации. Също така когато играя (liga) и изчаквам да заредят всички лаптопа ми просто забива и не мога да минимизирам нито да превключа таск мениджъра и трябва да изключа компа от копчето. Преинсталирах ОС вчера но тези проблеми отново се появиха и ме дразни. По форуми съм чел че доста хора имат проблеми с видеокартите на nVidia и хора с моя модел. Лаптопа ми е ASUS K550lb 8gb RAM, Intel i5, nVidia GeForce 740m 2gb, Windows 8.1 Pro (предната ос беше 8.1 Enterprise). Някой с идеи от какво може да е дали е проблем с hardware или със software и дали гаранцията ще поеме този проблем?

P_20151123_201517.jpg

P_20151125_204838.jpg

преди 2 часа, nikitoo написа:

Здравейте, от доста време имам проблеми със видеокартата, или поне така мисля, windows ми изкарва грешки ще ги видите по долу. Тези грешки се получават в различни ситуации. Също така когато играя (liga) и изчаквам да заредят всички лаптопа ми просто забива и не мога да минимизирам нито да превключа таск мениджъра и трябва да изключа компа от копчето. Преинсталирах ОС вчера но тези проблеми отново се появиха и ме дразни. По форуми съм чел че доста хора имат проблеми с видеокартите на nVidia и хора с моя модел. Лаптопа ми е ASUS K550lb 8gb RAM, Intel i5, nVidia GeForce 740m 2gb, Windows 8.1 Pro (предната ос беше 8.1 Enterprise). Някой с идеи от какво може да е дали е проблем с hardware или със software и дали гаранцията ще поеме този проблем?

P_20151123_201517.jpg

P_20151125_204838.jpg

Дръпни си WhoCrashed Home Edition оттук да видиш откъде ти идва проблема.

Програмата я има и тук - https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=91683

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Ами лаптопа не става за игри. Това е дискутирано многократно. Ако прегряваш видеокартата ще я съсипеш.Инсталира програмата AIDA или Speccy и покажи температурите в момента. 

• Автор
преди 15 минути, karadzha написа:

Дръпни си WhoCrashed Home Edition оттук да видиш откъде ти идва проблема.

Програмата я има и тук - https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=91683

Ето резултатите. 
Забравих да споделя, че използвам AutoCAD и точно при ползването му ми изкара този еррор.

12287102_10204892846473137_1041136557_o.jpg

12295676_10204892850593240_1500760732_o.jpg

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Ами лаптопа не става за игри. Това е дискутирано многократно. Ако прегряваш видеокартата ще я съсипеш.Инсталира програмата AIDA или Speccy и покажи температурите в момента. 

Ето и температурният резултат. Преди 10 минути правих бенч тест на видеокартата и се беше нагряла, но градусите са нормални според мен.

12290677_10204892856593390_2119503629_o.jpg

Целта е да се покажат температурите, когато си под товар. Тези ако са първоначалните са си високи.

• Автор
преди 55 минути, Емил Костов написа:

Целта е да се покажат температурите, когато си под товар. Тези ако са първоначалните са си високи.

Няма как да са първоначалните, не е спирал да работи близо 2 3 часа и правих тестове на видеото до преди малко. Сега ще го натоваря и ще споделя.

12297979_10204893059278457_903457014_o.jpg

Редактирано от nikitoo
Прикачен файл (преглед на промените)

• Автор
преди 14 часа, Емил Костов написа:

Инсталирай си и програмата HD Tunes и провери и хард диска за грешки.

Untitled.jpg

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Привет, днес забелязах нещо много интересно (долу на снимката), та въпроса ми е не трябва ли в adapter dedicated video memory да пише  паметта и на вградената и на nVidia картите, а не само на вградената? А и ми се струва че вградената трябва да е повече от 128мб. Възможно ли е да не работи изобщо нито една от картите ?

1234.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.