Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефон около 500лв.

Featured Replies

Здравейте!Бих искал да ви питам за добър телефон около 500лв. Аз си харесах Lenovo P70 и само, дали батерията може да с сваля. Благодаря.

преди 10 минути, Александър Банов написа:

Здравейте!Бих искал да ви питам за добър телефон около 500лв. Аз си харесах Lenovo P70 и само, дали батерията може да с сваля. Благодаря.

Избягвай хендитата на Леново от ниския клас! За бюджетът ти аз виждам тези алтернативи: P8LiteA5(но леко над бюджета) и евентуално G3(с още малко над бюджета). 

Успех!

Lenovo K3 Note

Редактирано от COD (преглед на промените)

Xiaomi Redmi Note 3 с 3GB RAM и с доставка (DHL - Aliexpress - Top-One) ще ти излезе около 400лв. 

Чудно ми е защо всички се убиват да предлагат китайфони? За бюджет ,около 500лв. Sony Xperia Z1 много ясно!

преди 5 часа, Soviet Soldier написа:

Чудно ми е защо всички се убиват да предлагат китайфони? За бюджет ,около 500лв. Sony Xperia Z1 много ясно!

Съгласен!
И малко над "около 500 лева" също идва HTC One E9 (даже двусимовия е по-евтин), но ще изчакам автора да се индикира с отговор на питането ми от снощи и тогава ще му предлагам.

преди 5 часа, Soviet Soldier написа:

А с какво "китайфоните " са по-лоши от "оригиналните" за които смяташ че са такива? С цената, с качеството си или работата за която са предназначени?

О, не мисля, че някой е нарекъл апаратите "по-лоши" или "некачествени", като аз определено също съм фен.

Съгласих се с колегата, защото бюджета от 500 лева е в средния клас, където могат да се намерят също и доста модели извън т.нар. "китайчета".
Аз лично нищо друго нямах предвид, а и Сони-то е перфектен модел с поддръжка, издръжлива батерия и т.н.

Преди малко в емаг G3 струваше точно 499 лв, но сега гледам е разпродаден. Гледай там някакви оферти, аз лично си направих подарък iphone 6 за 899 лв. Успех!

преди 9 часа, Soviet Soldier написа:

OFF

Предлага ме ги защото за много по-малко пари предлагат в пъти повече от утвърдените на нашия пазар марки.

Кажи ми коя марка предлага седмичен ъпдейт на софтуера на Български език?

Изобщо няма място за сравнение между Sony Xperia Z1 представен септември 2013г. и Xiaomi Redmi Note 3  представен преди 3 дни.

Единствения минус е че Xiaomi официално не се предлагат на нашия пазар и реално няма гаранция. 

Xiaomi Redmi Note 3 версията с 2gb рам се предлага за 180 евро+ 20 евро доставка с DHL

версията с 3gb рам е 230 евро + 20 евро доставка с DHL

има вариант и за безплатна доставка но отнема около 15 дни. и има голяма вероятност да го спрат на митницата.

Най-важната функция на телефона за мен е GPS от апаратите който съм сменил през годините единствено Xiaomi при студен старт на gps успява да определи позицията в рамките на 30тина секунди. 

ОС MIUI е много функционална и с екстри който липсват при чистия андроид.

Повечето марки едва дочакват обновяване на софтуера а Xiaomi получава обновяване на Български, в което освен поправка на бъгове има и добавени много нови неща всеки петък.

Пък ако не ви е кеф да си обновявате софтуера просто инсталирате стабилна версия.

Какво значи китайфон!? ми то всичко се произвежда в Китай. 

Проблемът при китайфоните е ,че на цифри са много силни ,а на практика не е точно така. За съжаление съм виждал всевъзможни проблеми при тях ,и то доста нелепи ,като пожълтяване на дисплея точно над областта където е процесорът в следствие от топлината. Бързо разбиране на буксата (моя приятелка си взе това лято Леново за горе долу същите пари) не може спокойно да го включи да се зарежда ,защото има луфт и телефона постоянно индикира със сигнал включване и изключване от зарядното. Не на последно място камерите с поне 13мр (което няма много отношение към качеството на снимката) получават се снимки като от Лумиа нисък клас 5--на 600-на серия с 5мр ,само че под голяма резолюция. Последно при Elephone P-8000 ,който е близък до зададения бюджет ,камерата правеше видеата на реснички. 
За мен 500 са доволно голяма сума ,за която трябва да получа телефон без никаква забележка ,точно за това КАТЕГОРИЧНО бих взел Sony Xperia Z1 защото това все пак е бивш флагман и е изработен от първокласни материали и е обърнато огромно внимание към детайла ,псе пак става за подводни снимки. 

• Автор
преди 18 часа, algor написа:

Какво търсиш в един апарат, колко голям дисплей предпочиташ, за какво ще го ползваш основно и т.н.

Ами,не много голям дисплеи около 5" и с добра производителност и камера.Просто видях високите характеристики на леново П70 но вие казвате да ги избягвам.Но да ви кажа колкото и да е голям дисплея за мен няма много голямо значение просто търся най-доброто за цената.

Редактирано от Александър Банов (преглед на промените)

П.С. Извинявам се за 3-те поста по-горе ,просто изобщо не искаха да се публикуват ,и пробвах да презаредя страницата на браузера. В крайна сметка се получи това . . . 

преди 3 минути, Александър Банов написа:

Ами,не много голям дисплеи около 5" и с добра производителност и камера.Просто видях високите характеристики на леново П70 но вие казвате да ги избягвам.

Не ги избягвай! За тия пари имаш избор между три телефона:

Xiaomi Mi note 3, letv one Le 1s и meizu metal

Аз имам 2 телефона от HUAWEI - G6 и P7. Купени са 2013г. Оплаквания - никакви.С удоволствие бих си взел P8 от същата фирма. С удоволствие бих предпочел и HIAOMI  и  MEiZU. Никъде не е казано че ако е Sony, ще ги превъзхожда, освен в цената. Преди да ги взема имах точно този модел Sony Z1 компакт,  който на вторият месец почна да му загрява силно батерията. А и като чета, бил водо устойчив. Я погледни колко мнения има по този въпрос.  Важното е, телефонът с който разполагаш, да ти върши работа и да е надежден.

• Автор

Аз си харесах от всички най-много Xiaomi Redmi Note 3 но какво ще кажете за galaxy S6 защото го гледах в емаг за 899  той май редовната му цена е 1200

защото мога да дам още 400  и ще станат колкото за шестицата но се чудя дали си струва моля да ми отговорите бърза защото остават около 4 часа до края на черния петък.

преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

Проблемът при китайфоните е ,че на цифри са много силни ,а на практика не е точно така. 

Що не вземеш да се ограмотиш малко и да направиш разлика между разните безименни 20тина доларови буклуци и Xiaomi чиито  апарати предлагаме?

Мислиш ли че компания която е в топ 3 по продажби ще се задържи там ако надписва характеристиките на апаратите си!?

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

За съжаление съм виждал всевъзможни проблеми при тях ,и то доста нелепи ,като пожълтяване на дисплея точно над областта където е процесорът в следствие от топлината.

пожълтяване на дисплея ето прочети първите резултати в гугъл като напишеш пожълтяване/отлепяне на дисплея, а сега кажи колко точно са се оплакали от пожълтяване на дисплея при Xiaomi? 

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

Бързо разбиране на буксата (моя приятелка си взе това лято Леново за горе долу същите пари) не може спокойно да го включи да се зарежда ,защото има луфт и телефона постоянно индикира със сигнал включване и изключване от зарядното.

При "китайските" смартфони буксата за зареждане е на обратно, не знам защо така са решили, вероятно за да не нарушат нечии патент.

Виждал съм не една и две разбити букси от немарливи собственици който изобщо не поглеждат а напъват да вкарат зарядното.

преди 1 час, Александър Банов написа:

Аз си харесах от всички най-много Xiaomi Redmi Note 3 но какво ще кажете за galaxy S6 защото го гледах в емаг за 899  той май редовната му цена е 1200

защото мога да дам още 400  и ще станат колкото за шестицата но се чудя дали си струва моля да ми отговорите бърза защото остават около 4 часа до края на черния петък.

Принципно си струва, да.
Цената и аз я видях и това наистина е добро намаление - едно от малкото във въпросния магазин, което е реално и става за покупка.
Самсунга има една от най-добрите камери на пазара, софтуера (за момента поне) е ок и добре върви, като единственото проблемно звено (за мен поне) е може би по-слабата батерия.
От друга страна Самсунг направиха икономичния режим доста оптимизиран, което помага на батерията и увеличава времето, през което можеш да ползваш апарата пълноценно.

За мен лично си струва тази покупка и стига да те кефи апарата, скачай.

преди 5 часа, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Аз имам 2 телефона от HUAWEI - G6 и P7. Купени са 2013г. Оплаквания - никакви.С удоволствие бих си взел P8 от същата фирма. С удоволствие бих предпочел и HIAOMI  и  MEiZU. Никъде не е казано че ако е Sony, ще ги превъзхожда, освен в цената. Преди да ги взема имах точно този модел Sony Z1 компакт,  който на вторият месец почна да му загрява силно батерията. А и като чета, бил водо устойчив. Я погледни колко мнения има по този въпрос.  Важното е, телефонът с който разполагаш, да ти върши работа и да е надежден.

По тази логика ,смартфон от нисък клас ,примерно Lumia 500-на и 600-на серия серия за около 200лв го устройва. 

преди 2 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Що не вземеш да се ограмотиш малко и да направиш разлика между разните безименни 20тина доларови буклуци и Xiaomi чиито  апарати предлагаме?

Мислиш ли че компания която е в топ 3 по продажби ще се задържи там ако надписва характеристиките на апаратите си!?

пожълтяване на дисплея ето прочети първите резултати в гугъл като напишеш пожълтяване/отлепяне на дисплея, а сега кажи колко точно са се оплакали от пожълтяване на дисплея при Xiaomi? 

При "китайските" смартфони буксата за зареждане е на обратно, не знам защо така са решили, вероятно за да не нарушат нечии патент.

Виждал съм не една и две разбити букси от немарливи собственици който изобщо не поглеждат а напъват да вкарат зарядното.

Ограмотявай се ти ,на мен достатъчно телефони са ми минали през ръцете ,а това че примерно ползваш китайфон и си доволен от него ,не е мой проблем. И изобщо не визирам телефони за 20 долара. Неграмотен ли си ,или не можеш да четеш ,щото аз горе съм написал ясно? Май ти се спи и пропускаш редове? Гореспоменатото Леново е Vibe X2 взето за 600лв през лятото. 

Каквото и да ми говорите ,китайфоните и особено прехваленото Леново ,са много далеч от Сони, но за да го видиш ,трябва да имаш око за детайла. 

Аз си казах мнението ,и реално бих взел Sony в този ценови клас ,та и в по-висок. Дори елементарни неща ,като колонката и микрофона при китайфоните често са боклук ,въпреки че на характеристики изглеждат сериозни. Батериите също са трагедия при голяма част от китайфоните. Нали се сещате ,че за да могат да предложат по-ниска цена ,се ползват по-ниско качествени материали. 
Колкото до функционалност ,да и китайфон върши работа ,но в този ценови клас бих взел марков. За мен също камерата е много важна в един смартфон ,което още повече ме навежда към Lumia и Xperia. 

Реално погледнато хората взимат китайфони от липса на средства. В държавите ,където хората са добре финансово ,хората взимат купуват флагманите и най-вече Apple. 
А това ,коя фирма колко продажби реализира ,далеч не определя качествен ли е продуктът ,който предлага. Самсунг от години са лидер по продажби ,но не и по приходи ,както и по качество. 

П.С. Реално уплътненията на водоустойчивите телефони се износват доволно бързо ,пък и като знам какви хора имам ,и как не умеят да пазят ,могат да унищожат всеки телефон. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Логиката е твоя, а не моя!

Mнението ти е подвеждащо Soviet Soldier,
iPhone на Apple се произвежда от тайванска фирма Foxconn.
Lumia на Microsoft се произвежда от тайванска фирма Foxconn, като бюджетните модели се щамповат в индийския филиал на Foxconn. И това ако не е китайфон, явно си криогенно размразен.

iPhone се купува заради престиж, ценз, парадиране, показ на статус, начин да се отличиш от плебса, от духачите ако щеш. Това изобщо не е осъдително и само духовно осакатен човек би презрял. Акцентът там е индивидуализъм, който паства на състоятелните хора, но в никакъв случай някакъв екстра-ординарен апарат. Страда от същите болки на масовия телефон.

Sony са удавници, подобо HTC. Силата на Sony са камерите и батериите им собствено производство. Проблемът им е в чифутските цени и пазара им обяви червен картон. Това важи и за HTC, и все по-валидно ще бъде за корейските чукачки.

Lenovo изкендза зв всекиго по нещо, всякаш искаше да удави прохождащите кантори, после купи Motorola, но индикацията на пазара говори ясно за тях, че толкова си могат.
Внимателен поглед на топ-моделите на Huawei говори много. Изключителен дизайн (CNC фрезеровка), топово желязо, остава android да ти е трън, за да се мяташ толкова.

Помня че имаше някаква врътка със заводите на Нокия в Индия. Microsoft  май ги затвори или пък изобщо не ги купи. Но скоро четох статия че производственият им капацитет бил много малък и не можел да отговори на търсенето.

Миналата година по Коледа за около седмица се мъчих с една Лумия 630 или 635  не помня вече. Взех я за подарък на майка ми, но така и не стигна до нея. Ужасен софтуер, за да сменя мелодията на звънене се налагаше да ползвам външно приложение. Това беше първото което ме озадачи в последствие открих сума дреболии който ме подразниха.В крайна сметка я върнах, онлайн магазина си удържа на обещанието за 14 дневно връщане без въпроси.Трябваше да продължат да правят Нокии с фенерче, там им беше силата.

iPhone на Apple не се ли сглобява от заводите на Samsung !? или пък в един и същ завод. Нали постоянно имат някакви спорове за патенти.

преди 18 часа, Soviet Soldier написа:

Ограмотявай се ти ,на мен достатъчно телефони са ми минали през ръцете ,а това че примерно ползваш китайфон и си доволен от него ,не е мой проблем. И изобщо не визирам телефони за 20 долара. Неграмотен ли си ,или не можеш да четеш ,щото аз горе съм написал ясно? Май ти се спи и пропускаш редове? Гореспоменатото Леново е Vibe X2 взето за 600лв през лятото. 

Каквото и да ми говорите ,китайфоните и особено прехваленото Леново ,са много далеч от Сони, но за да го видиш ,трябва да имаш око за детайла.

Я сега се върни назад в темата и ми прочети един по един постовете и кажи в кой точно хваля или препоръчвам Леново. После може да се извиниш.

преди 54 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Помня че имаше някаква врътка със заводите на Нокия в Индия. Microsoft  май ги затвори или пък изобщо не ги купи. Но скоро четох статия че производственият им капацитет бил много малък и не можел да отговори на търсенето.

Миналата година по Коледа за около седмица се мъчих с една Лумия 630 или 635  не помня вече. Взех я за подарък на майка ми, но така и не стигна до нея. Ужасен софтуер, за да сменя мелодията на звънене се налагаше да ползвам външно приложение. Това беше първото което ме озадачи в последствие открих сума дреболии който ме подразниха.В крайна сметка я върнах, онлайн магазина си удържа на обещанието за 14 дневно връщане без въпроси.Трябваше да продължат да правят Нокии с фенерче, там им беше силата.

iPhone на Apple не се ли сглобява от заводите на Samsung !? или пък в един и същ завод. Нали постоянно имат някакви спорове за патенти.

Я сега се върни назад в темата и ми прочети един по един постовете и кажи в кой точно хваля или препоръчвам Леново. После може да се извиниш.

Не виждам ,какво общо има това дали си говорил за Леново. Аз просто споделих ,че имам лоши впечатления от дадените китайфони ,които не са " безименни 20тина доларови буклуци" ,както ти ги наричаш. 

Колкото до Windows phone ,8-цата ,с който най-вероятно си получил телефона си е боклук ,обаче 8.1 е съвсем друго нещо. Колкото до поставяне на тон за звънене ,то е елементарно и става както чрез USB през компютър ,защото повечето хора качват музика главно от РС. Има едно приложение наречено "Файлове" от него можеш да преместиш или копираш всяка налична в телефона песен и да я преместиш в папката за да я ползваш ,като тон за повиквания. 
И на мен ми беше супер неадекватно изглеждащ Windows phone 8 при положение ,че преди това съм ползвал андроид и Ios (още 8.1 не бе излязъл) ,но му свикнах. От 8-цата имах негативни впечатления ,но от 8.1 нямам забележка. Много надеждна и гладко работеща ОС. Сега ми е интересно да видя мобилната версия на win 10. Гледах разни клипове с тази ОС и видях внедрени доста интересни възможности. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.