Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са най-добрите микро SD карти

Featured Replies

Здравейте!

Искам да попитам кои са според Вас най-добрите "Микро SD карти", т. е. картите които създават най-малко проблеми. Интересуват ме марката и производителя им. Дано имате компетентно мнение и да ми помогнете в избора ми.Благодаря Ви предварително!

Доколкото знам, най-добрите по технически параметри са SanDisk.

Естествено всички марки варират, но тази най-често се представя отлично или поне много добре.

Някои на Samsung са доста добри, като Evo-то.

SONY не са лоши, но зависи на какво случиш. Изглежда само ги ребрандират.

Ориентировъчно по-бързите се оказват и по-качествени. И по-скъпи. Това е достатъчно да се ориентираш, има много тестове в мрежата.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Преди години се случи така, че снимах с различни фотоапарати. Много. От Sony имам много лоши впечатления. Губил съм на два пъти карта със заснетото на нея. Със SanDisk проблем не съм имал. И в момента ползвам SanDisk на видеорегистратора в колата, т.е. непрекъснато, ама буквално, записване и триене на информация - никакви грижи. Малко по-скъпи са от някои други марки, но пък си заслужава. Ако си поръчаш от китайски магазин, ще ти дойде много по-евтино от закупуването от български. Личен опит - идва за около 10 дни.

Samsung и Evo не съм пробвал.

преди 6 минути, Wankata написа:

Със SanDisk проблем не съм имал. И в момента ползвам SanDisk на видеорегистратора в колата, т.е. непрекъснато, ама буквално, записване и триене на информация - никакви грижи.

Много хубава марка, но американска. :D

преди 6 минути, Melmak ® написа:

Много хубава марка, но американска. :D

Ъхъ, ама китайско производство (или тайванско, все тая). :D  Впрочем, Sony също.

В случая говорим за качество на продукта, не за политика.

Огромната част от електрониката се произвежда в Тайван/Сингапур/Малайзия. Само се проектират във фирмите-носителки на марката.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

От известо време съм със SAMSUNG 64GB microSD PRO Class 10 UHS-I и съм много доволен като скорост на запис и четене, модела е  MB-SG64E/AM, не гледайте какво са постнали в сайта на скай.

има и по-бърза SAMSUNG 64GB microSD PRO+ Class 10 UHS-I Grade3, но разликите в скоростта не си струва по-високата цена.

Редактирано от androns (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Огромната част от електрониката се произвежда в Тайван/Сингапур/Малайзия. Само се проектират във фирмите-носителки на марката.

Аз даже не съм сигурен къде се проектират. Почти се обзалагам, че Sony-то е само пребоядисан Kingston, но може чипът да го е проектирал друг. Едва ли ще има информация.

преди 19 минути, Wankata написа:

Ъхъ, ама китайско производство (или тайванско, все тая). :D  Впрочем, Sony също.

В случая говорим за качество на продукта, не за политика.

От моите:

Evo-то: Кореа,

Sandisk (антична): Китай,

Sony: Тайван. /Интересно скъпите серии дали не се прявят другаде. Нямам фотоапарат и не съм взимал такава./

PQI също не са никак за подценяване, но вече няма как да се намерят. Откакто са в ЮАР ги продават САМО в техни сайтове и магазини.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

SanDisk определено са номер едно относно носителите на информация: SD, micro SD, флаш памети.

Много добри са не само, като скорости ,но и като надеждност. (което е много важен фактор).

Ще дам един пример с една SD карта използвана на фотоапарат: Samsung 8GB Class 10 SDHC Extreme Speed Card.

Използвана на фотоапарат, издържа едвам две години. Прецака се ключето (не е натискано и веднъж) ,което заключва картата. Иначе картата си работи.

Замених е с Sandisk 16 GB class 10.

A-data правят добри бюджетни SD (micro SD) карти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.