Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за LG и препоръка

Featured Replies

Здравейте. Скоро предстои покупка на нов телевизор. Спрях се на http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-LG-42LF561V-LED/p/16264. 

Искам да е 42 инча и да не надхвърля 700-750лв най-много. Гледах на тези черни петъци, но нищо не ми грабна окото. Не държа да е смарт или 3D. Предимно ще се гледат филми на него. Ще се радвам да си споделите мнението и да дадете още предложения. Хубав ден!

Редактирано от zlat0t0_90 (преглед на промените)

Бих казал в магазина да тествате най-добре, защото на хартия е едно, а реално сравнението с други модели е друга бира.

• Автор

Там нали на всички телевизори върви едно и също - HD клипове и картината изглежда уникално. Би ли дал съвет как по друг начин да се тества.

Въобще не съм наясно :)

Еми да така е, другия вариант е да си качите нещо по ваше желание на флашка и да тествате там. 

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Да качите неща, с различно качество на картината. Особено с SD. (защото основно това върви по нашите оператори)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Уловката е единствено това, че ще ви вземат парите, но те са за да се харчат. От мен, ето този модел:   https://www.technomarket.bg/products/09138749/toshiba-40t5435dg   А защо, няма да пиша.

преди 7 часа, zlat0t0_90 написа:

А какво си сложила на флашката ти ?
Мисля че ще се прекараш със сигурност.
Аз имам един клип на Филипс - 3мин и 39 сек е, началото на филма Hong Kong Connection с хоризонтални и даже и вертикални движения на кемерата на оператора. Телевизорите на които екранът им е само 50 истински херца ( нищо че пишат повече измамниците търговци) изкарват много лоша картинка на този тест. Направо не става за гледане.
Ето виж тук за модели от 2015г. трябва да намериш да са 120 истински (  real refresh rates ) което ще отговаря на европейските 100 херцови матрици.
http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

Има и форум за телевизори на български, там никът ми е Belge но не съм се разписвал от почти година, щото модератора който се грижи за темите е прекалено особняк момче, въобразява си че ще му ходя по гайдата. Но е написал много полезна информация де, само че не може да пишеш нищо друго от това което той си е наумил, че може да се пише в дадена тема.
Но нищо не ти пречи да прочетеш какво са подали като полезна информация в темата им:
"Обсъждане и коментари на резултати от тестови клипове и изображения." 
и да бягаш бързо оттам.

• Автор
преди 22 часа, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Уловката е единствено това, че ще ви вземат парите, но те са за да се харчат. От мен, ето този модел:   https://www.technomarket.bg/products/09138749/toshiba-40t5435dg   А защо, няма да пиша.

На тази Тошиба не са реални тези 600hz.

преди 15 часа, Белгиеца написа:

А какво си сложила на флашката ти ?
Мисля че ще се прекараш със сигурност.
Аз имам един клип на Филипс - 3мин и 39 сек е, началото на филма Hong Kong Connection с хоризонтални и даже и вертикални движения на кемерата на оператора. Телевизорите на които екранът им е само 50 истински херца ( нищо че пишат повече измамниците търговци) изкарват много лоша картинка на този тест. Направо не става за гледане.
Ето виж тук за модели от 2015г. трябва да намериш да са 120 истински (  real refresh rates ) което ще отговаря на европейските 100 херцови матрици.
http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

Има и форум за телевизори на български, там никът ми е Belge но не съм се разписвал от почти година, щото модератора който се грижи за темите е прекалено особняк момче, въобразява си че ще му ходя по гайдата. Но е написал много полезна информация де, само че не може да пишеш нищо друго от това което той си е наумил, че може да се пише в дадена тема.
Но нищо не ти пречи да прочетеш какво са подали като полезна информация в темата им:
"Обсъждане и коментари на резултати от тестови клипове и изображения." 
и да бягаш бързо оттам.

Би ли ми препоръчал нещо до 800лв и 40-42 инча.

"" На тази Тошиба не са реални тези 600hz

Можеш ли със свои думи да обясниш как разбираш този технически показател и кой ти каза кое е вярно и кое - не? Дай да чуем и ние! Щото търсиш телевизор 40-42 инча за 700 лева.

преди 6 минути, zlat0t0_90 написа:

На тази Тошиба не са реални тези 600hz...

Естествено, че не са реални. Към днешна дата на пръсти се броят тия с реални 200 Хц, ама за цената им не питай. 

• Автор
преди 53 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

"" На тази Тошиба не са реални тези 600hz

Можеш ли със свои думи да обясниш как разбираш този технически показател и кой ти каза кое е вярно и кое - не? Дай да чуем и ние! Щото търсиш телевизор 40-42 инча за 700 лева.

Търся, да. Няма как за под 1500лв да има телевизор с реални 600Hz :wink12:
И все пак ще се радвам ако дадете предложения за телевизори.

преди 22 часа, zlat0t0_90 написа:

Би ли ми препоръчал нещо до 800лв и 40-42 инча.

Обяснил съм ти как сама да се научиш да ги тестваш и да си избереш сама, според това каква матрица искаш и какво цветопредаване ти допада повече.
А  смарт или 3D не се купува защото ти трябва, а защото моделите които го нямат са с доста по-евтини чарколяци вътре и картинката няма да е същата, като на тези дето ги имат тези тъпотии (  смарт или 3D ). Моят последният ги има и двете щуротии, ама 3Д хич тамън не ползвам, а браузърът на телевизора се "предава" много лесно като му пуснеш IPTV от някой сайт да погледаш. Сам спира по някое време и вика че обемът на потокът данни му идвал в повече и не можел да го понесе. Та пак от компютъра му пращам картинка оразмерена както си искам, щото браузърът на телевизора не го може това.
Преди този последният за който ти говоря, се минах та бях избрал модел да е с тунер за сателитна телевизия. Еми да ти е кеф да се ядосваш с менюто на неговия тунер DVB S2. Даже за настройване на антена не става, щото след няколко секунди без да си щракала по дистанционното и изчезва менюто. Трябваше да се мъча да му трия честотите на транспондерите които не ползвам, за да не ми набутва програми които не мога после да изтрия. Мизерия са си отвсякъде евтините модели.
Та така, 600 реални херца просто няма, трябва ти такъв с 100 реални херца и се приготви психически за едно много неприятно настройване на цветовете му  и контрастта и начинът на изграждане на сцените с движение, докато го нацелиш да става за гледане в домашни условия.

• Автор

Спрях се на това Сони и го взех -> http://technomarket.bg/products/09142295/sony-kdl-40w705cbaep
Реални 100 херца са, тествах клипчето с китайката и беше много добре. Преди да тествам  Сонито, тествах на един Самсунг и там беше доста лошо. Бюджетът се надхвърли, но то винаги така става :)  Благодаря на всички за помощта! Весели празници!

Редактирано от zlat0t0_90 (преглед на промените)

преди 4 часа, zlat0t0_90 написа:

Спрях се на това Сони и го взех -> http://technomarket.bg/products/09142295/sony-kdl-40w705cbaep
Реални 100 херца са, ...

Я го докажи това че матрицата е с реални 100 херца.
Продавачът ли ти каза че са реални ?
Щото от първия линк дето съм го дал, американците разправят че не са реални.
Сонитата с реаланите 100 Херца успяват да я накарат японката на люлката да не се размазва, ама при една настройка при която има едно много неприятно трептене на екрана. Самият телевизор предупреждава като я включиш, ако е изморително за очите ти, да я смениш на друга. Ако почне да те лови мигрена или епилепсия, го вхърляй бързо през прозореца този телевизор, или го върни на настройка при която японката се размазва.
При телевизорите от 1000 лв този тест с люлеещата се японка върши работа, само дотолкова колкото да му се измъкнеш на някой напорист продавач, да му кажеш защо не ти харесва и не го купуваш. На практика няма такъв модел за тези пари, който да не я размазва и да не е изморителен за очите ( мозъка).
Иди му се скарай сега на христослав на оня форум, че го е препоръчал този тест.

Ето тези Samsung UE32J6300/6200, LG32LE650V пускат японката и други такива тестови клипове с бясно движение без да ги размазват и да те боли глава. Даже са под 1000лв. Разбира се са и по-малки но върху тях имам наблюдение

Ми, нормално, снимано с професионално оборудване. Демо клипчето винаги го изкарват върховно. Но като включиш SD каналите на нашите хубави телевизионни доставчици... Ще ти се доиска да си вземеш обратно кинескопа. При баща ми, клиент на Blizoo картината се "разтегля". Седи някакво размазано и е по-добре да се гледа в формат 4:3.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 4 часа, niki292002 написа:

Но като включиш SD каналите на нашите хубави телевизионни доставчици... Ще ти се доиска да си вземеш обратно кинескопа. 

Eх само ако имаше нови телевизори с кинескопи, как щях да си купя един 16:9 и да си го гледам.
Има един чалъм за СД каналите. Една PCIe карта и от компютъра към телевизора, но неразпънато на цял екран, ами на половин екран и става по-приемливо за зяпане.
Има и чалъм за окончателно справяне със СД каналите, ето тези хубавци дават 25 ХД канала за безплатно гледане, трябва само да знае френски човек.
www.fransat.fr/

преди 5 часа, niki292002 написа:

...Но като включиш SD каналите на нашите хубави телевизионни доставчици... Ще ти се доиска да си вземеш обратно кинескопа....

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Eх само ако имаше нови телевизори с кинескопи, как щях да си купя един 16:9 и да си го гледам....

И ако пък са Сони, 50" ...

Защото един познат изхвърли точно такъв - после си купи LCD и вече сума ти и време се бие по главата ... Ама за CRT-то му бяха казали - няма части.

Току що, Белгиеца написа:

Къде си видял 50 инча кинескоп ?

В България. Адрес искаш ли? :speak:  Вече не е там.  :wink12:

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Как се носи 50 инчов кинескоп ?

Трудно. Носих го. Но ... не се носи всеки ден, де.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.