Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов вентилатор за кутия със специфични размери

Featured Replies

Здравейте, 

Използвам от доста години следната кутия - Thermaltake V9.

Наскоро едно от перата на горния вентилатор се отслаби във връзката си и съответно дисбалансира вентилатора, което ме принуди да го изключа защото цялата кутия започваше да се тресе. В момента се опитвам да намеря заместник на въпросния вентилатор с размери 230мм х 230мм х 20мм - вентилатор номер 4 на тази картинка. За жалост не мога да намеря никакви вентилатори с дебелина 20мм, всички които имат страни 230мм са с дебелина от 30мм, а не мисля че ще влязат в кутията без да се налага сериозно да я модифицирам.

Ако някой има идеи, от къде може да се намери такъв вентилатор, ще бъде страхотно. Благодаря предварително!

В понеделник имам работа до фирма "VALI" Велико Търново. Искате ли да проверя за такъв или подобен на него със същите размери и да ви напиша вечерта. Внасят си  много компоненти и съм виждал най различни модели при тях.

• Автор

Ще съм много благодарен, ако можете да проверите при тази фирма. Ако това е от помощ оригиналната резервна част e FN2020N121301 и принципно я има в американския им магазин ето тук, но за жалост от търсенето ми до сега не намерих възможност да се закупи в Европа. По принцип предпочитам да закупя вентилатор от афтърмаркет марка тъй като оригиналния не изглежда да има добра изработка, но като виждам колко е ограничен избора дори и с оригинален ще се задоволя. Благодаря отново за предложението!

Редактирано от ledah (преглед на промените)

Аз преди всичко първо ще се съобразя с размерите, които сте написал. На втора ръка ще остане за точният модел, ( FN2020N121301 ) посочен от вас. Все пак е вентилатор за компютър а не витло за самолет. Да може да се монтира без проблем на мястото, предназначено за него в кутията. Видях какво представлява и къде е монтиран, но вярвам че над него има някакво предпазно капаче, оребрено профилно. Ще дам резултат в понеделник.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Разбира се размерите на първо място - не държа да бъде оригиналния вентиалтор (FN2020N121301). Прикачам две снимки, за по ясна представа как изглеждат нещата отгоре и отвътре, като цяло няма никакви предпазни елементи освен решетката отгоре, като между нея и вентилатора има няколко пластмасови "спици", които са дебели може би около 2мм. Просто е отделено точно толкова място, колкото да влезе вентилатор с 20мм дебелина. Хубав уикенд!

Spoiler

img_0646.jpg

Thermaltake-V9-09.jpg

Редактирано от ledah (преглед на промените)

Ще отворим във фирмата точно въпросът ви от форума, за да стане съвсем ясно на господина, който е в час със всички компоненти. Тъкмо ще са в помощ снимките, които сте прикачил. Приятни почивни дни. Ако има ще попитам за цена и вечерта в понеделник ще ви напиша във същата тема. Поздрави от мен!

Приятелю!

Съжелявам, но не разполагат със подобен вентилатор. Заявките за чаркове се одобряват от шефовете и не е сигурен, че ще се съгласят доставка от 1 бройка. Още повече, че им казах, че се намирате извън България! Това е което ми отговори моя познат.

Заинтересувах се от проблема ти и потърсих доста и аз. Оказа се че наистина няма,но намерих в английски форум човек който също на кутия на ТТ е сменял само че страничен такъв като твоя на капака. Не е намерил 230 но този 200 или подобен на xigmatek e станал като разтояние на дупките.

Аз лично бих погледнал дали не може да сложиш 30мм който или да слиза по-надолу в кутията или да махнеш мрежата отгоре и да стърчи малко.

• Автор
на 12/7/2015 at 20:58, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Приятелю!

Съжелявам, но не разполагат със подобен вентилатор. Заявките за чаркове се одобряват от шефовете и не е сигурен, че ще се съгласят доставка от 1 бройка. Още повече, че им казах, че се намирате извън България! Това е което ми отговори моя познат.

Здравейте отново,

Извинявам се за закъснелия отговор, но се наложи да пътувам в последните дни. Благодаря все пак, че се отзовахте така бързо и проучихте Вашите контакти. Предполагах, че само една бройка най-вероятно ще създаде прекалено много главоболия за да се поръчва специялно - пък и самият продукт най-вероятно ще има доста ограничено търсене, така че едва ли някой ще иска да се запасява с него :). Получаването в България не е проблем, но все пак първо трябва да се намери някой дилър, на който да му изпадне. Както и да е, благодаря отново за помощта и Ви пожелавам приятни празнични дни и весело поспрещане на Коледа :).

на 12/8/2015 at 22:34, Tommygun написа:

Заинтересувах се от проблема ти и потърсих доста и аз. Оказа се че наистина няма,но намерих в английски форум човек който също на кутия на ТТ е сменял само че страничен такъв като твоя на капака. Не е намерил 230 но този 200 или подобен на xigmatek e станал като разтояние на дупките.

Аз лично бих погледнал дали не може да сложиш 30мм който или да слиза по-надолу в кутията или да махнеш мрежата отгоре и да стърчи малко.

Tommygun, благодаря, че и Вие проявихте инциятива по този въпрос и за препоръката за 200мм вентилатор - ще потърся от къде може да се набави и евентуално ще пробвам с него. Ако и него не намеря най вероятно ще монтирам 30мм направо върху решетката, тъй като надолу не остава много място заради охлаждането на процесора. Благодаря Ви все пак, че сте отделили време да проучите въпроса.

Като че ли от самото начало имаше и една друга снимка на вътрешноста на кутията, където добре се виждаше, че има диаметрален отвор на самата кутия и мястото от тази част до процесора като че ли беше около 40-50 мм доколкото си спомням. Ако е така, монтирането на 30  мм висок вентилатор ми се струва възможно. Хем от горната страна на вентилатора ще се образува малък "ръкав" за самия вентилатор, който не зная дали вкарва или изкарва въздуха. Но сега не виждам тази снимка, а отлично си спомням че я видях.А може и да сте прав изхождайки ит самият охладител на процесора, че мястото по този начин, няма да стигне. Това беше един коментар и ако има снимка на самото закрепване на вентилатора и още повече се вижда процесора с охладителя, може да се прецени дали ще е успешен метода, който ви предлагам при положение че се спрете на височина 30 мм.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.