Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на акаунт на Windows 10

Featured Replies

Здравейте, инсталирах Windows 10 и създадох акаунт в Майкрософт с парола и сега всеки път когато пускам компютъра ми и ска парола. Пробвах ва настройките на акаунтите, но там може само да се сменя паролата или да добавя нов акаунт, а в опциите "влизане след спящ режим" съм избрал "Никога". Как може да се премахне тази парола?

Искането на парола можеш да премахнеш,но вече системата остава синхронизирана с този акаунт!Опита ли така:Settings (Настройки) -> Change PC Settings (Настройки на компютъра) -> Accounts (Акаунти) -> Sign-in Options (Опции за влизане),кликни na бутона за промяна на парола,въведи текущата парола,за нова парола остави полетата празни и потвърди

преди 26 минути, Димитър 59 написа:

Искането на парола можеш да премахнеш,но вече системата остава синхронизирана с този акаунт!Опита ли така:Settings (Настройки) -> Change PC Settings (Настройки на компютъра) -> Accounts (Акаунти) -> Sign-in Options (Опции за влизане),кликни na бутона за промяна на парола,въведи текущата парола,за нова парола остави полетата празни и потвърди

Когато искам да променя паролата, искат да напиша последните 4 цифри на телефона за да ми пратят код. Написах ги, но не ми пращат такъв код. Преди това се бях регистрирал в Майкрософт и ми пратиха еднократен код, но той вече не важи. Само аз ли ползвам тоя тъп Уиндоус, другите как се оправят?

Натисни Windows клавиша и буква R едновременно. В прозорчето за стартиране напиши netplwiz и щракни ОК. Махни отметката на User must enter user name and password....Ще иска двукратно въвеждане на настоящата парола.

преди 2 минути, peppone1 написа:

Само аз ли ползвам тоя тъп Уиндоус, другите как се оправят?

Уиндоуса не е тъп!Другите се оправят,като не вписват никакви „тъпи“акаунти в компютрите си...Ще се отклоня малко от темата ,но този уиндоус 10,дори поиска да си регистрирам паролата за домашното ми WIFI,в Майкрософт!Много нахални станаха...

Мерси за бързият отговор, но нервите ми не издържаха и затова го преинсталирах наново, като пропуснах тази стъпка с акаунта, но на версия 8.1 тази стъпка не може да се прескочи. Аз не намерих решение в настройките на компютъра, а трябва.да търся специалист, който да пише някакви малки букви в някакви малки прозорчета ли? Но съм доволен че не се набутах да си купя оригинален диск, щото щеше да излети през прозореца. Изтеглил съм Уиндоуса от Майкрософт посредством инструмента за буутване. Очевидно като си закупиш софтуеър, трябва да платиш и на техник, който да ти го инсталира.

преди 28 минути, ExaFlop написа:

Акаунт се прави, но локален.

И на локален акаунт го промених и пак иска парола.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

2014-10-11_21-54-43-300x155.png

2014-10-11_21-56-16-275x300.png

2014-10-11_21-57-50-300x165.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Благодаря, но може ли да е толкова сложно? Как може обикновен човек да си закупи продукт и после да го карат да прави някакви специални комбинации? То май затова не се задържа версия 8.1 Но явно повечето са ъпгрейдвали старата си ОС и затова нямат този проблем. Но пак добре че я премахнах тази версия, макар по друга причина, но поне си спестих и време и нерви, а това е най-важно.

А дано, другата версия като си пожелаеш нещо, Windows-а да го прави автоматично.

Най-важното според мен е да научиш нещо ново. За това не охкай и не се жалвай, ми прочети тук там как стават нещата.

преди 1 час, peppone1 написа:

може ли да е толкова сложно?

От Windows XP това става все така.

При ХР дори можеш да си видиш паролата на акаута за по малко от 5 мин.

При 8-10 по време на инсталацията има едно Skip по време на инсталацията и не ти прави акаунт.Ако вече си създал и искаш да го махнеш аз ползвам инструмента http://www.lazesoft.com/lazesoft-recovery-suite-free.html

преди 7 часа, peppone1 написа:

Мерси за бързият отговор, но нервите ми не издържаха и затова го преинсталирах наново, като пропуснах тази стъпка с акаунта, но на версия 8.1 тази стъпка не може да се прескочи. Аз не намерих решение в настройките на компютъра, а трябва.да търся специалист, който да пише някакви малки букви в някакви малки прозорчета ли? Но съм доволен че не се набутах да си купя оригинален диск, щото щеше да излети през прозореца. Изтеглил съм Уиндоуса от Майкрософт посредством инструмента за буутване. Очевидно като си закупиш софтуеър, трябва да платиш и на техник, който да ти го инсталира.

И на локален акаунт го промених и пак иска парола.

може. като няма интернет може (най долу в ляво има 1 skip...)... и ти препоръчвам като правиш инсталацията да не даваш express а ръчнно да изключиш всичко, което е включено

колкото до паролата, може да я махнеш от cmd като администратор:

net user user123 *

където user123 го заменяш с твоя, след ентера ще пита за нова парола, само цъкаш ентер (без да въвеждаш нищо) и после още веднъж за потвърждение

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 1 час, peppone1 написа:

Благодаря, но може ли да е толкова сложно? Как може обикновен човек да си закупи продукт и после да го карат да прави някакви специални комбинации? 

Никъде,никой не те кара да правиш това,което сам си правиш!Какво търсиш в настройките на акаунтите?Забравяш за тях и системата пак ще си функционира,без никаква промяна!Акаунтите не са задължителни,както и регистрациите в тях!Инсталираш и си работиш спокойно със всяка система.Ама че Те искали някави данни или регистрации,остави да си ги искат!Ами ако някой ти поиска банковата сметка и паролата,ще си я дадеш ли?

преди 15 часа, П.Петров написа:

А дано, другата версия като си пожелаеш нещо, Windows-а да го прави автоматично.

Най-важното според мен е да научиш нещо ново. За това не охкай и не се жалвай, ми прочети тук там как стават нещата.

Първо ти научи как протича инсталацията и после дай съвет. Аз неща да научавам каквото и да е, а просто да си направя една нормална инсталация, без да ме карат да правя ненужни акаунти, да ми пращат кодове по телефона и накрая да ги трия по най-ненормалния начин. Съгласен съм че това е решението, но защо трябва да се стига дотук, чувствам се измамен.

Нали затова пуснах темата за да се решат причините, а не да оправяме последствията?

преди 14 часа, the professor написа:

може. като няма интернет може (най долу в ляво има 1 skip...)... и ти препоръчвам като правиш инсталацията да не даваш express а ръчнно да изключиш всичко, което е включено

net user user123 *

където user123 го заменяш с твоя, след ентера ще пита за нова парола, само цъкаш ентер (без да въвеждаш нищо) и после още веднъж за потвърждение

Не се сетих да пробвам без интернет, но нали трябва да се инсталират и обновленията, все пак правя всичко по реда. Но както казах на версия 8.1 няма такава опция да се прескочи акаунта, тази опция се поява накрая когато не можеш да въведеш кода изпратен по телефона, а тя е най-отдолу в ляво "Не мога да направя това в момента". Връщах се обратно да направя лични на стройки, но и там няма нищо за акаунта.

преди 15 часа, the professor написа:

net user user123 *

Което малко не работи за майкрософтския акаунт.

Наистина, когато инсталирам Уиндоуса без интернет връзка, този акаунт го няма, а остава само компюрния, който те пуска без парола. Но все пак е редно да има интернет, а Уиндоуса не намира драйвери за повечето безжични мрежови карти, а пък аз съм с мощна антена, която трябваше да хване сигнал от километри, но не успя от съседния апартамент, но поне затова ми върши работа, че не иска драйвери.

Веднага след чистата инсталация, по време на конфигурирането:

create-local-account-in-windows-10-durin

След като е инсталиран и конфигуриран с профил в Microsoft:

Кликваш бутона Start и избираш Settings. Отваряш "Accounts" под "Your account" и

избираш "Sign in with a local account instead."

create-windows-10-local-account-10060044

Ще се отвори прозорец "Switch to a local account", който иска да направи проверка на паролата на текущия ти профил в Microsoft. Тогава килкни "Next."

windows-10-setup-local-account-100600439

И ще се появи прозорец за създаване на локален профил:

windows-10-local-account-100600438-large

Вписваш данните за новия профил и се отписваш от  Microsoft  профила:

win-10-local-account-setup-100600436-lar

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.