Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инстал на Уин8.1 на машина с процесор без NX/XD и под 1ГБ рам

Featured Replies

Момче пуснал си тема за инсталиране на уиндоус 8 на стара машина.Обяснено ти е ,че дори и да се инсталира,няма да върви нормално.Няма кой да ти изнася лекции за технологии и да ти ги обяснява,защото нямат нищо общо с въпроса ти.Пък и да имат,тук е форум за помощ,а не за ограмотяване.

преди 33 минути, ignorant написа:

Обясни ми за какви К-О-Н-К-Р-Е-Т-Н-И функции и програми се използва от Операционната система. Това е което ми трябва.

Обяснявам така,както питаш: За Н-И-К-А-К-В-И функции и програми не се използва от ОС!Това е ФУНКЦИЯ само в БИОС,свързана с ПРОЦЕСОРА!Без нея,при опит за инсталиране на уиндоус 8,получаваш известие „Вашият компютър не е съвместим с Windows 8“Обяснено по простичко,заявяват ти че процесора ти е слабичък и културно ти отказват инсталацията,за да не им теглиш по късно някоя дълга...

Ох. Ами по-конкретното обяснение е пълно с технически термини. Идеята е да се предотврати изпълнението на машинен код, който не бива да се изпълнява, защото това се използва най-общо казано за вируси и хакерски атаки. Това важи за всякакви програми. Но това не означава, че те не могат да работят и без да включена тази защита.

• Автор
преди 5 часа, plamenbm86 написа:

Ох. Ами по-конкретното обяснение е пълно с технически термини. Идеята е да се предотврати изпълнението на машинен код, който не бива да се изпълнява, защото това се използва най-общо казано за вируси и хакерски атаки. Това важи за всякакви програми. Но това не означава, че те не могат да работят и без да включена тази защита.

Евала, най-после някой да ми отговори.

преди 5 часа, Димитър 59 написа:

Момче пуснал си тема за инсталиране на уиндоус 8 на стара машина.Обяснено ти е ,че дори и да се инсталира,няма да върви нормално.Няма кой да ти изнася лекции за технологии и да ти ги обяснява,защото нямат нищо общо с въпроса ти.Пък и да имат,тук е форум за помощ,а не за ограмотяване.

Обяснявам така,както питаш: За Н-И-К-А-К-В-И функции и програми не се използва от ОС!Това е ФУНКЦИЯ само в БИОС,свързана с ПРОЦЕСОРА!Без нея,при опит за инсталиране на уиндоус 8,получаваш известие „Вашият компютър не е съвместим с Windows 8“Обяснено по простичко,заявяват ти че процесора ти е слабичък и културно ти отказват инсталацията,за да не им теглиш по късно някоя дълга...

Инсталирах го на машината. Върви като лудо, никакви забивания, никакви проблеми, скоростта е мигновенна! Много по-добре се държи от 7-цата в/у която инсталирах 8.1.  Срам за тва дето ми обясняваше. Утре като му сложа повечко рам(ще разполага с 2ГБ, за справка сега лети с 768МБ) ще пробвам и да понатоваря с някои по-тежки програми за аудио обработка.

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

• Автор
на 14/12/2015 at 17:51, Иван Мъглов написа:

8-цата има определени системни изисквания и предполагам, че ако не се спазват това ще доведе до бъговe.

8.1  e и върви по-добре от 7 :)

преди 11 часа, ignorant написа:

8.1  e и върви по-добре от 7 :)

Върви в началото на инсталацията,но с всеки ден ще започне да бави,докато разбереш,че не достигат ресурси.

Тя е  проста математика ама пусто трябва да можеш да смяташ поне до 2000 . Ей ти примерче  с няколко  пуснати  програмки : Браузер   яде 500+ рам ;Скайп яде 200+ рам; Плеар за музика и филми 100+ рам; Антивирусна яде 60+ рам и накрая  стартирането на windows без да е нищо пуснато ще ти изяде поне 800+ рам. От тука на сетне вече почват ядовете с дъртия ти процесор  който  ще види зор и на флаш  клипчетата в тубата  и на многозадачната работа и тн. Аз на 2 пъти по- нов  хардуер от теб минах на Линукс защото видях че работата е бавна и се нервирам. Техническите неща се учат във университети и курсове  а не във Калдата и подобни сайтове  и форуми. Тука могат да се дават насоки  за едно или друго  но не и да се   разнищи дадена технология до дъното. Не може на компютър за 50 лева да искаш да работи опер.с-ма за 300 лева  правена за машини  от 2014  година. Ти няма да можеш да и ползваш  целия капацитет от възможности и да разбереш точно разликите между едното и другото. Нов процесор,рам и дъно са около 300 лева  и  ще  можеш да ползваш  Windows 8.1,10  и тн  в пълния му потенциал без да се ядосваш. Зарадвай се за нова година поне с тия неща и  ще си доволен

ASROCK H81M-HDS /1150
G3450 3.4GHZ/3M/BOX/1150
2X4G DDR3 1600 A-DATA

Обща стойност - 302.32 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

И сега като успя да инсталираш 8.1, обясни на хората тук, и на мен, че ми е интересно,  какво ще използваш под 8.1, което не можеш да го използваш под 7, особедно с този хардуер. Или 8.1 има нещо дето в 7 го няма? Всичките съм ги пробвал и накрая съм разбрал за себе си, че 7 е оптималната система. 

• Автор
преди 10 часа, П.Петров написа:

И сега като успя да инсталираш 8.1, обясни на хората тук, и на мен, че ми е интересно,  какво ще използваш под 8.1, което не можеш да го използваш под 7, особедно с този хардуер. Или 8.1 има нещо дето в 7 го няма? Всичките съм ги пробвал и накрая съм разбрал за себе си, че 7 е оптималната система. 

Някой благи технологиийки. Като компресията на рама и други оптимизацийки, подобреное ядрото в резултат всичко зарежд амн по-бързо. Има и вградена защитна стена с антивирусна. По-добре от нищо е,в 7 няма. На слаба машинка като тази уин 8.1 лети а 7 ми влачеше.

преди 14 часа, Димитър 59 написа:

Върви в началото на инсталацията,но с всеки ден ще започне да бави,докато разбереш,че не достигат ресурси.

По едно и също време са инсталирани и двете в един и същи ден с разлика 2 часа. И съм ги тетсвал  на 3-ия ден и програмите в уин8.1 зареждат много чувствителнопо-бързо от тези в уин7,едни и същи програми. Примерно мозила последна версия в уин8.1 зарежда за 5-6сек. а в уин7 18сек, тва е чувствителна разлика. Включвам ОС-а и без да включвам др. програми и нуюююищо гелдам рама който хаби уин8.1 е 400мб а уин7 харчи 980 МБ минимум. И двете съм оптимизирал, със забрана на услуги, деинсталации наненужни компоненти и т.н.  норезултата е твърдо в полза на уин8.1
А убунто за съжаление ми зарежда и от флашка и инсталирана на харда еднакво тромаво всичко в нея. За пример мозилата ми за режда за 37сек, леле! Неговорим сайтовете, говоря за самата програма при включването. Има някакъв проблем, позоирам видеокартата, че й трябва драйвър на нвидия.

преди 13 часа, AlkatrazBG написа:

Тя е  проста математика ама пусто трябва да можеш да смяташ поне до 2000 . Ей ти примерче  с няколко  пуснати  програмки : Браузер   яде 500+ рам ;Скайп яде 200+ рам; Плеар за музика и филми 100+ рам; Антивирусна яде 60+ рам и накрая  стартирането на windows без да е нищо пуснато ще ти изяде поне 800+ рам. От тука на сетне вече почват ядовете с дъртия ти процесор  който  ще види зор и на флаш  клипчетата в тубата  и на многозадачната работа и тн. Аз на 2 пъти по- нов  хардуер от теб минах на Линукс защото видях че работата е бавна и се нервирам. Техническите неща се учат във университети и курсове  а не във Калдата и подобни сайтове  и форуми. Тука могат да се дават насоки  за едно или друго  но не и да се   разнищи дадена технология до дъното. Не може на компютър за 50 лева да искаш да работи опер.с-ма за 300 лева  правена за машини  от 2014  година. Ти няма да можеш да и ползваш  целия капацитет от възможности и да разбереш точно разликите между едното и другото. Нов процесор,рам и дъно са около 300 лева  и  ще  можеш да ползваш  Windows 8.1,10  и тн  в пълния му потенциал без да се ядосваш. Зарадвай се за нова година поне с тия неща и  ще си доволен

ASROCK H81M-HDS /1150
G3450 3.4GHZ/3M/BOX/1150
2X4G DDR3 1600 A-DATA

Обща стойност - 302.32 лв. с ДДС

От година съм с няколко машини. Основната най-мощна на която работя видеобработката си е :
HP LP2475w;Intel Xeon E3-1231 v3@3,8GHz;Asus Z97-K;GeIL 2x8GB 2400MHz CL11-13-13;PowerColor 290PCS+rev1;Kingston SSDNow V300 Series SV300S37A/120G 2.5" 120G;Western Digital WD Green WD10EARS 1TB 5400 RPM 64MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5";HUNTKEY X7 900W;HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 струва повече :)

Но,
имам възможност д аработя с повече от 1 комптър. С 3 едновременно се справям за сега без забавяне/объркване, готино е и ми харесва. Мога да свърша повече неща. В мазето имам потенциал за доста машинида сглобя . Имам части с над 30-50 дънас дефекти от рода на неработещо usb, powredeni bios-и, липсващи кондензаторчета илидруг решим проблем., толкова видекарти с минимални дефекти или неминимамлни. применро има една дето в 3д не рабтои , но пъкза друго става, има доста дето вадярт артефакти в някои игри.. Има и с леки повреди.  Имам стотина монитора, 20-ина то тях crt, drugite lcd, външни двд/цд към 50-ина, и кво ли не още... кутии към 20-ина.. .. 3-4 сървъра от вреемто на уин 98с некви странни ключове на hp..  само рам и процесори милипсват и захранвания :)  Ентусиаст съм и мисе занимава :)  Имам едно метбуче с eeepc 900 дето му инсталирах убунту ,само че ауто а  не както ти ми обясни ръчнода избирам. Там имаше 16гб ссд и нямаше възможност за повече ОС. Имам и една друга мапина с амд дурон работеща. Има инт звукова карта на ямаха дето само в нейното дъно мога да пъхна..

P.S. Прав си за флаша ,че от уин8.1 като пусна клипче от ютуб на hd сече яко картината горкото, ама тва ми се струва не е ли от видекартата, графичния процесор, а не централния? Тая nvidia има само128 мб кое по-напред с тях... ако имах по-добра видеокарта щеше да ми върви hd видеото в ютуб, нали? ся борбата ми е да намеря драйвъри за тая нвидиа за убунту, че мн брутално забива..Всичко зарежда 7  пъти по-бавно от уин8.1 а убунту би трявало да е по-бързо и лейко от уина.. :(

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Във Убунту си има драйвер менажер за тая работа и ти само трябва да избереш драйвера и да   рестартираш като се инсталира за да зареди от него.  каквото му трябва  като драйвери то си ги инсталира  само .

http://i.stack.imgur.com/QyzAp.png

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор
преди 57 минути, AlkatrazBG написа:

Във Убунту си има драйвер менажер за тая работа и ти само трябва да избереш драйвера и да   рестартираш като се инсталира за да зареди от него.  каквото му трябва  като драйвери то си ги инсталира  само .

http://i.stack.imgur.com/QyzAp.png

Там в системни настройки го нямам, намерих го с първата розова икона горе, после търсачка и допълнителни драйвъри.

Там ми пише:
Неизвестно: Неизвестно

Това устройство не работи.
- Използва се Processor Microcode Firmware for Intel CPUs от Intel Microcode(патентован)

- не използвай това устройство.   /Това мие селектирано/

Сега ще видим след ъпдейта дали пак щее така, за видеокарта не видях драйвър:(

едит: рестартирах след ъпдейта на единствения драйвър лпкто имах там. пак повтарям нямах за видеокарта драйвър/ и убунту продължава да е пак толквоа тромаво :( Идеи? Едно хиксче като махам рограма по10секунди се маха.като пиша забива на всеки символ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.