Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ще започна направо към самата тема. Преди 3 седмици си поръчах конфигурация от nikem net на изплащане. Всичко точно до тук, оговорихме се за доставката, попитаха ме дали искам да ми го сглобят и да го тестват, пратиха ми го инсталирах си уиндолса и почнаха проблемите. Изключи се сам около 4 пъти и не искаше да се включи в рамките на 15 минути. Обадих се бесен обясних им и го пратих обратно в София за ремонт, натоварвали са го и е стоял пуснат, окей върнаха ми го платих общо 30 лева доставка и всичко точно, пускам го аз и след 30 минути се рестартира, помислих че е уиндолс ъпдейт и след 20 минути същата работа. Та въпроса ми към вас е какво да правя от тук на татък? Не мисля да платя вноската по кредита понеже за този период от време аз го ползвах общо 2часа този компютър. Мисля да прекратя договора и да им върна компютъра, какво ще ме посаветвате, защото ми писна.

• Отговори 53
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Банките ще ти пратят на бързо някой събирач на дългове ако не си погасяваш задълженията и нищо не можеш да направиш.

Никем нямат връзка и единствено може да пуснеш оплакване в КЗП че не си изпълняват задълженията с гаранцията.

пс. Между другото какви точно са частите и за тия 30 минути какво си правил?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Казаха ми да направя това, как мислите?

Screenshot_2015-12-10-20-24-47.jpeg

Виж извади паметта и пак я сложи. Преди да го направиш от чисто любопитство обърни внимание добре ли е захваната.

Това захранване общо-взето е достатъчно за почти всяка видеокарта та едва ли от него е проблема.

• Автор
преди 8 минути, Roujin Z написа:

Банките ще ти пратят на бързо някой събирач на дългове ако не си погасяваш задълженията и нищо не можеш да направиш.

Никем нямат връзка и единствено може да пуснеш оплакване в КЗП че не си изпълняват задълженията с гаранцията.

пс. Между другото какви точно са частите и за тия 30 минути какво си правил?

Браузвах, играх CS:GO, ето това е конфигурацията http://nikem-bg.net/cart/49784p1r51435p1r46717p1r54541p1r51410p1r55008p1r2191p1r44267p1rf.html само захранването е това на корсайр

Редактирано от down1x (преглед на промените)

След като направиш това с паметта ако пак има проблеми обърни внимание на температурите понеже тая кутия с тая видеокарта си е притеснително.

пс. Компютъра и всякаква периферия монитор колонки и подобни задължително да са включени в един разклонител.

Виж и биоса обнови с версия 1.90 че тия Асроци им нямам никакво доверие - ftp://europe.asrock.com/BIOS/1150/H81M-DGS(1.90)WIN.zip

Ако можеш дай и снимки от вътрешността да видим как точно е свързано всичко.

• Автор

Също пробвах и да премахна видеото и компютъра работи от около 40 минути без да се е изключил

преди 1 минута, Roujin Z написа:

След като направиш това с паметта ако пак има проблеми обърни внимание на температурите понеже тая кутия с тая видеокарта си е притеснително.

пс. Компютъра и всякаква периферия монитор колонки и подобни задължително да са включени в един разклонител.

Температурите бяха нормални около 40-45° на процесора и рамта, сега ще пробвам това с изключването на рамта

П.с: имам една кутия която е по-стара и по-голяма да пробвам ли да преместя нещата в нея?

Щом са нормални температурите не е нужно. Първо се увери че паметта е добре захваната после обнови биоса с тоя от линка.

Като направиш тия неща пусни няква игра и само ако има проблеми направи няколко снимки на вътрешността на компютъра. 

пс. Теглиш файла и го разархивираш на работния плот. После с десен бутон на ехе-то даваш "Изпълни като администратор".

Общо взето е елементарно просто не прави друго по-време на обновяването а като ти поиска рестарт му дай ОК.

• Автор
Току що, Roujin Z написа:

Щом са нормални температурите не е нужно. Първо се увери че паметта е добре захваната после обнови биоса с тоя от линка.

Като направиш тия неща пусни няква игра и само ако има проблеми направи няколко снимки на вътрешността на компютъра. 

Може ли да ви пиша в фейсбук понеже съм от телефон и е малко трудно тук да пиша?

• Автор

Добре, сега ще снимам всичко от вътре.

преди 24 минути, down1x написа:

Също пробвах и да премахна видеото и компютъра работи от около 40 минути без да се е изключил

Така прилича на захранване. Пробва ли с друго? Също и драйвери за картата и въобще всички драйвери качени ли са?

• Автор
преди 2 минути, tahumba написа:

Така прилича на захранване. Пробва ли с друго? Също и драйвери за картата и въобще всички драйвери качени ли са?

преди 2 минути, tahumba написа:

Всичко е качено, току що го пуснах, но за 10 минути и отново изгасна

преди 4 минути, tahumba написа:

преди 4 минути, tahumba написа:

Всичко е качено, току що го пуснах, но за 10 минути и отново изгасна

IMG_20151210_210826.jpg

Ето и отдолу.

IMG_20151210_210836.jpg

преди 40 минути, Roujin Z написа:

Виж и биоса обнови с версия 1.90 че тия Асроци им нямам никакво доверие - ftp://europe.asrock.com/BIOS/1150/H81M-DGS(1.90)WIN.zip

Това, което ти писа колегата провери ли го? Макар, че ще е странно защо работи без видеокарта...

• Автор
преди 13 минути, tahumba написа:

Това, което ти писа колегата провери ли го? Макар, че ще е странно защо работи без видеокарта...

Работи, защото има вградена в процесора понеже е интел.

преди 54 минути, Roujin Z написа:

Ако можеш дай и снимки от вътрешността да видим как точно е свързано всичко.

Колега не мога да обновя биоса от сайта който ти ми даде, дава ми Network failed, когато се опитам да го изтегля.
ПС: изтеглих го, но ми дава 'bios file does not support this model" 

1. http://dox.bg/files/dw?a=25bd6b6757

2. Разархивираш на работния плот.

3. Десен бутон върху ехе-то и избираш "Изпълни като администратор".

пс. Точно за ASROCK H81M-DGS си е биоса и като гледам снимката дъното си е същото.

• Автор
преди 8 минути, Roujin Z написа:

1. http://dox.bg/files/dw?a=25bd6b6757

2. Разархивираш на работния плот.

3. Десен бутон върху ехе-то и избираш "Изпълни като администратор".

пс. Точно за ASROCK H81M-DGS си е биоса и като гледам снимката дъното си е същото.

Добре колега, между другото обърнах захранването и вентилатора му вече духа нагоре, а не в килима ми и сега не се е изключвал още.
ПС: ето това ми излиза отново..

Untitled.jpg

Голяма грешка. Захранването не духа а смуче. Целта е да смуче студен въздух от вън а не горещия от кутията защото ще прегрее. 

Духа от задната си страна не от долната. Така че го върни обратно но е желателно да го сложиш на твърда повърхност въпреки че има филтър а не на килим и подобни.

• Автор
преди 2 минути, Roujin Z написа:

Голяма грешка. Захранването не духа а смуче. Целта е да смуче студен въздух от вън а не горещия от кутията защото ще прегрее. 

Духа от задната си страна не от долната. Така че го върни обратно но е желателно да го сложиш на твърда повърхност въпреки че има филтър а не на килим и подобни.

Добре, на кутията има още един вентилатор който вкарва студен въздух, както и един отпред и един отзад за да изкарва.
ПС: то няма как да смуче въздух понеже е забито с вентилатора на долу и единственото което смучеше е килима ми.

• Автор
преди 2 минути, Roujin Z написа:

Говорим за охлаждането на захранването не за кутията. Захранването има собствено. 

Явно си с Windows 10 та аз спирам до тук със съветите за биоса и въобще.

• Автор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

Говорим за охлаждането на захранването не за кутията. Захранването има собствено. 

Явно си с Windows 10 та аз спирам до тук със съветите за биоса и въобще.

уиндолса е 8.1 и съжалявам.

За 7 и 8 метода под Windows е споменатия. За 8.1 или 10 не се споменава нито съм пробвал под Windows та не мога да коментирам.

По-важното обърни захранването понеже ще прегрява. Просто в момента засмуква врящия въздух от кутията и вместо да се охл. почва да ври.

И да не е хубаво да я държиш кутията в тоя килим или разни халища паонеже крачетата потъват и се затапва отвора.

пс. tahumba ще излезе прав. Като се вгледам в долния надпис май пише ревизия 2.0? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.