Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 13 минути, Roujin Z написа:

За 7 и 8 метода под Windows е споменатия. За 8.1 или 10 не се споменава нито съм пробвал под Windows та не мога да коментирам.

По-важното обърни захранването понеже ще прегрява. Просто в момента засмуква врящия въздух от кутията и вместо да се охл. почва да ври.

И да не е хубаво да я държиш кутията в тоя килим или разни халища паонеже крачетата потъват и се затапва отвора.

Вероятно за това изгасва а със обърнато на вътре захранване работи. При тест в никем също работи. Едва ли имат мек килим в който да потънат крачетата и да се спре тотално въздушния поток на захранването, което предизвиква защитата и се изключва.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тя и кутията като я гледам е плътно до пода все едно въобще няма крачета. Имам предвид по-принцип не заради килима.

преди 20 минути, Roujin Z написа:

Тя и кутията като я гледам е плътно до пода все едно въобще няма крачета. Имам предвид по-принцип не заради килима.

Вярно кутията си няма крачета. Ще трябва да импровизира и да подложи нещо под четирите и края за да я отдели от земята. P.S. Между другото не е кой знае какъв проблем да е обърнато захранването и да смуче от кутията. Тези, които са със горно монтиране на захранването също си смучат от кутията. Малко е неудобно, че ще си делят въздуха със вентилаторите на видеото. Моето захранване също е от горе и смуче от кутията. Пък и то толкова смуче, че едвам развява пламъка от запалката. Само така разбирам че излиза вятър от него.

Абе аз за това избягвам да препоръчвам подобни кутии с АМД печки вътре. Ясно че каквото и да прави ще е печка и ще е шум та да се примирява...

На снимката се вижда все едно изобщо няма крачета кутията така ли е ?

Понеже тук в този сайт http://www.ioncomputers.bg/product/3188/zalman-case-zm-t3-usb-3-0-black.html ясно се вижда от снимката че има. Измерих крачетата на моята кутия която стои върху бюрото ми. Размера е 1.5см пръстите на ръцете ми влизат до половината, при всеки е различно когато бута пръстите под кутията. Някой има по дебели пръсти някой има по тънки пръсти.

Моя съвет е, ако наистина това е проблема, да се обеди че има изобщо някакви крачета самата кутия и ако няма да пита защо. Другото което се вижда е че крачетата на кутията на автора на тази тема са 1см и при поставяне върху килима се спира изцяло потока на въздух и се вкл защита както вече е споменато по-горе!

Ако автора държи на това да държи пц-то си на килима, то нека постави под него мраморна плоча или някаква твърда материя, като права ламарина да речем, за да може вентилатора на захранването да не бъде спъван от липса на поток.

• Автор
преди 33 минути, goodly написа:

На снимката се вижда все едно изобщо няма крачета кутията така ли е ?

Понеже тук в този сайт http://www.ioncomputers.bg/product/3188/zalman-case-zm-t3-usb-3-0-black.html ясно се вижда от снимката че има. Измерих крачетата на моята кутия която стои върху бюрото ми. Размера е 1.5см пръстите на ръцете ми влизат до половината, при всеки е различно когато бута пръстите под кутията. Някой има по дебели пръсти някой има по тънки пръсти.

Моя съвет е, ако наистина това е проблема, да се обеди че има изобщо някакви крачета самата кутия и ако няма да пита защо. Другото което се вижда е че крачетата на кутията на автора на тази тема са 1см и при поставяне върху килима се спира изцяло потока на въздух и се вкл защита както вече е споменато по-горе!

Ако автора държи на това да държи пц-то си на килима, то нека постави под него мраморна плоча или някаква твърда материя, като права ламарина да речем, за да може вентилатора на захранването да не бъде спъван от липса на поток.

Върнах захранването както си беше и вдигнах кутията на 4 капачки от безалкохолно, но се изключи отново...

IMG_20151210_234432.jpg

Редактирано от down1x (преглед на промените)

Значи не е от захранването. А биоса обнови ли го? За този става дума - ftp://europe.asrock.com/BIOS/1150/H81M-DGS%20R2.0(1.60)WIN.zip

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, tahumba написа:

Този го инсталирах успешно.

преди 14 минути, Roujin Z написа:

Значи не е от захранването. А биоса обнови ли го? За този става дума - ftp://europe.asrock.com/BIOS/1150/H81M-DGS%20R2.0(1.60)WIN.zip

Да, този го обнових успешно, вдигнах го и пак се изключва, когато се опитам да пусна Counter Strike или да го натоваря с нещо...

Перките на видеокартата и процесора си погледнал дали въртят нали?

Включи монитора към вграденото видео и го дръж така тая вечер. Ако няма проблеми явно видеокартата прави номера.

• Автор
преди 10 минути, Roujin Z написа:

Перките на видеокартата и процесора си погледнал дали въртят нали?

Включи монитора към вграденото видео и го дръж така тая вечер. Ако няма проблеми явно видеокартата прави номера.

Изккючи се сам преди 6-7 минути, ползвам hdmi кабел и съм го свързал с телевизора, утре сутрин ще имам монитор на разположение. Дано успея да го оправя защото вече нямам нерви..

Пс: перките въртят нормално.

Телевизор или монитор е без значение. Мисълта ми беше да включиш кабела към вграденото видео а не към видеокартата.

Едит; Мда сетих се че нямаш HDMI порт за нея. 

Едит2; Виж за по-старата версия на драйверите (15.7.1) ако си с тая бъгавата дето я изкараха последно.

• Автор
преди 7 часа, Roujin Z написа:

Телевизор или монитор е без значение. Мисълта ми беше да включиш кабела към вграденото видео а не към видеокартата.

Едит2; Виж за по-старата версия на драйверите (15.7.1) ако си с тая бъгавата дето я изкараха последно.

С нея съм въпроса е, че правеше така и преди да я сложа, но ще пробвам утре. Лека вечер от мен, благодаря много за отделеното време!

Пс: пристигна ми монитора и днес след училище ще пробвам дали ще се изключва, защото ползвам същия хдми на пс3 и той се изключва така, вече почвам да си мисля, че е от кабела. :D

• Автор

Така колеги сложих монитора играх Counter Strike Global Offensive, браузвам около 17 минути вече и не се е изключил дано проблема да е бил от кабела!

• Автор
преди 3 часа, down1x написа:

Така колеги сложих монитора играх Counter Strike Global Offensive, браузвам около 17 минути вече и не се е изключил дано проблема да е бил от кабела!

Иии след около 2 часа работа отново същите номера.. Звъня на никем не вдигат, интересно..

преди 27 минути, down1x написа:

Иии след около 2 часа работа отново същите номера.. Звъня на никем не вдигат, интересно..

Младеж, не съм чел всички коментари по темата,но е изключено подобни проблеми да се дължат на HDMI кабел.Други потребители говорят за поставянето на кутията върху килим.За мен това е несериозно,сега е зимен сезон и не вярвам в стаята температурата да е толкова висока за да се окаже фатално поставянето и на земята.Сам споменаваш,че дори върху бюро проблемите продължават.Според мен има хардуерен проблем,ако можеш изпращай конфигурацията в посочената фирма.

преди 19 часа, down1x написа:

Изключи се сам около 4 пъти и не искаше да се включи в рамките на 15 минути.

Да се хванем тогава във първия пост на темата. aida64,  Направи тест за стабилност, като сложиш всички отметки за товар на процесор, рам и видео. Това го правиш при затворена кутия!!! Влез в настройките на видеокартата и напиши по време на теста какви са температурите на процесора и видеото. Намирисва вече на прегряване на нещо. Ако можеш, влез в биос и виж на каква температура е нагласена защитата да изгасва. Ако температурите по време на теста са в норма и пак изгасва, ще трябва стрес тес само на видеокартата. После само на процесора и само на рама. Ако всеки отделен тест си работи, ще остане проблема във захранването.

Сега ако можеш да сменяш компонент по компонент докато проработи стабилно... Но това по-принцип си е работа на никем
Бтв одеве с обърнатото захранване колко време работи? Ако е било по-дълго я го обърни пак и остави кутията отворена ако искаш. Да не би да има студена спойка някаква ...
И когато няма да ти трябва компа, пробвай дали ако не го пипаш пак изключва? изключи му само стендбай и подобните опции. Провери че не знам в никем ако го включат дали изобщо някой седи на него...

• Автор
преди 4 часа, down1x написа:

Ами това което с родителите ми решихме да направим е да го върнем отказахме договора на банката вече сега остава да им го върна не мисля да се занимавам повече. Обясниха ми, че няма как компютъра да се върне в пълната си стойност и един вид ще трябва да плащам на банката някакви пари. За мен това е несериозно и мисля да звънна в защита на потребителя. Какво ще ме посъветвате да направим с родителите ми?

преди 36 минути, NICHIRENSHU написа:

Сега ако можеш да сменяш компонент по компонент докато проработи стабилно... Но това по-принцип си е работа на никем
Бтв одеве с обърнатото захранване колко време работи? Ако е било по-дълго я го обърни пак и остави кутията отворена ако искаш. Да не би да има студена спойка някаква ...
И когато няма да ти трябва компа, пробвай дали ако не го пипаш пак изключва? изключи му само стендбай и подобните опции. Провери че не знам в никем ако го включат дали изобщо някой седи на него...

Ами малко повече, но не мисля, че има смисъл да правя каквото и да било вече. Обясниха ми, че са го натоварвали имам и лист на който пише с какво и как и е нямало проблеми (теста бил 1 час), а аз чаках 2 седмици за да ми го върнат това е несериозно вече, объркали са човека с който да си правят каквото искат..

Проблема е че си го взел на изплащане демек имаш задължения към банката която е отпуснала парите.

Това от коя фирма си взел стоката банката не я вълнува. Друг е въпроса с гаранцията която е задължение именно на фирмата от където си пазарил.

Демек ако не ти заменят дефектния чарк при установен проблем може да се обърнеш към КЗП. Правиш копие от документите и ги пращаш с обяснение на оплакването ти. 

https://www.kzp.bg/ - Принципно имат и офиси. В София има на пл. Славейков.

• Автор
преди 1 минута, tahumba написа:

Това с Убунту-то пробва ли го?

Нямам налична флашка.

преди 40 минути, down1x написа:

отказахме договора на банката

Каквото и да правиш, не спирай да си плащаш заема. Често срещано е да тегли някой 500 - 1000лв. Спира да плаща по някаква причина и банката начислява още толкова наказателна лихва. Разноски по делото още 1500лв. Разноски за адвокат още 1000лв. После и за съдия изпълнителя ще има дял, защото ще се наложи запор. Заделя се малка част от заплатата, която покрива само лихвата, но не и главницата. След време се оказва, чи си изтеглил 1000лв а си върнал над 8000лв.

Не мога да разбера след като имаш гаранция на компонентите защо не го изпратиш при тях за по дълго време да го видят специалисти и да помислят от къде точно идва проблема след като си разменяте информация по телефона?

Аз съм сигурен че те са го вкл. за 5 мин и са браузвали и са казали че всичко е ок! Питай ги пак.

Да не би да си ги нахокал, щото и аз мразя да давам пари за ново и да се занимавам с тъпотии и не работещи уреди.

• Автор
преди 18 часа, Roujin Z написа:

Едит2; Виж за по-старата версия на

преди 42 минути, goodly написа:

Не мога да разбера след като имаш гаранция на компонентите защо не го изпратиш при тях за по дълго време да го видят специалисти и да помислят от къде точно идва проблема след като си разменяте информация по телефона?

Аз съм сигурен че те са го вкл. за 5 мин и са браузвали и са казали че всичко е ок! Питай ги пак.

Да не би да си ги нахокал, щото и аз мразя да давам пари за ново и да се занимавам с тъпотии и не работещи уреди

Питах ги казаха ми че са го натоварвали с програми (3дмарк) и не се е изключвал поисках замяна на захранването, но ми казаха, че след като няма проблем в него няма защо да го заменят, а очевидно проблема е там..

драйверите (15.7.1) ако си с тая бъгавата дето я изкараха последно.С нея съм въпроса е, че правеше така и преди да я сложа, но ще пробвам утре. Лека вечер от мен, благодаря много за отделеното време!

преди 1 час, nikolela написа:

Каквото и да правиш, не спирай да си плащаш заема. Често срещано е да тегли някой 500 - 1000лв. Спира да плаща по някаква причина и банката начислява още толкова наказателна лихва. Разноски по делото още 1500лв. Разноски за адвокат още 1000лв. После и за съдия изпълнителя ще има дял, защото ще се наложи запор. Заделя се малка част от заплатата, която покрива само лихвата, но не и главницата. След време се оказва, чи си изтеглил 1000лв а си върнал над 8000лв.

Майка ми е говорила с Уникредит и са казали, че когато отиде в клон на уникредит ще й дадат бланка която да попълни и да прекрати договора. Просто не ни се занимава с фирмата никем, останах крайно разочарован..

преди 17 часа, down1x написа:

Пс: пристигна ми монитора и днес след училище ще пробвам дали ще се изключва, защото ползвам същия хдми на пс3 и той се изключва така, вече почвам да си мисля, че е от кабела. :D

Този коментар го бях изпуснал. Имаш PS3 която също се изключва от време на време? 
Да не би да имаш проблеми с тока? Вземи само компютъра и отиди в някой приятел да тествате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.