Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е сд+ и къде мога да го намеря?

Featured Replies

Здравейте, някой би ли ми казал, що за животно е това сд+ и къде да го намеря. Не е марка дискове а така се били водели. Проблема е, че като запиша диск за колата не го чете, а уж записвам на най-малката скорост която имаше а тя беше 8х, и е аудио формат. Иначе като му сложа оригинален диск си го чете, демек не е прецакано сд-то.

Има DVD+R и DVD-R. CD дисковете са R и RW. Няма откъде да намериш CD+R.

Проблемът с възпроизвеждането трябва да се търси другаде.
Може да е в софтуера, с който записваш. Може да е форматът на записа. Не знам.

Вариантите са или не го записваш нещо както трябва диска или радиото е много старо и не чете CD-R дискове ами само матрични

• Автор

Радиото е като това долу на снимката. А колкото до записването, правя го с нерото, но ми казаха да пробвам със CD Burner, и да купя от сд+ дисковете, ама като не знам какви са файда. А като записвам му свалям на минимална скорост на записване, слагам го на аудио формат и го записвам.

!BdNrJuQ!mk~$(KGrHqQH-DIErdzeYJD6BK34k+52zg~~_3.JPG

Ако записваш мп3 не ги пъхай в папки а директно ги записвай. Моят плеър не чете от папки :)

• Автор

Само аудио записвам, понеже съм чувал, че качеството е по-добро. А и мп3 надали ще го подкара.

преди 1 час, korkutev написа:

Здравейте, някой би ли ми казал, що за животно е това сд+ и къде да го намеря. Не е марка дискове а така се били водели. Проблема е, че като запиша диск за колата не го чете, а уж записвам на най-малката скорост която имаше а тя беше 8х, и е аудио формат. Иначе като му сложа оригинален диск си го чете, демек не е прецакано сд-то.

Оригиналният диск е  записан в CDA формат, докато вие като правите записа, вероятно сте избрал MP3 формат или някой друг с изключение на CDA!

• Автор

А мога ли да видя какъв формат съм го направил след като съм го записал?

преди 12 минути, korkutev написа:

А мога ли да видя какъв формат съм го направил след като съм го записал?

Нали преди да почнете запис, сам задавате формата на записващата програма! С коя програма правите запис на CD дискове? Но след като е готов, също можете да видите формата на запис на готовия диск. Има прекалено  много програми за тази цел. Щом записвате с Nero,ето как трябва да изберете формата.

Снимка001.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Аз му цъкам аудио формат, избирам скорост на записване и записвам.Записвам с неро както бях казал по-нагоре в коментарите.И ако е възможно да ми споделите поне една програма от многото, понеже не знам нито една.

преди 11 минути, korkutev написа:

Аз му цъкам аудио формат, избирам скорост на записване и записвам.Записвам с неро както бях казал по-нагоре в коментарите.И ако е възможно да ми споделите поне една програма от многото, понеже не знам нито една.

Ето ви една много разпространена и ползвана програма с много възможности. А интерфейса го има и на български език. Много лесна за работа.

http://bg.vessoft.com/software/windows/download/formatfactory

Снимка002.jpg

• Автор

Да, така го записвам и аз, но вместо на 16-та го правя на 8-ма скорост.

преди 2 минути, korkutev написа:

Да, така го записвам и аз, но вместо на 16-та го правя на 8-ма скорост.

Коя версия е вашето  Nero ?   При мен е 11 - платена, а не кракната.

kurkutev, да не би да имаш предвид CD+R дискове? Не съществува такъв  формат.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Ми не знам човек, казаха ми сд+ ама какви са, и от де да ги изкопая, не казаха.

преди 2 часа, korkutev написа:

Аз му цъкам аудио формат, избирам скорост на записване и записвам.

Цъкаш аудио формат,но той не е само един!Трябва в твоя случай да избереш ,какъв да бъде: CD.

преди 34 минути, korkutev написа:

Ми не знам човек, казаха ми сд+ ама какви са, и от де да ги изкопая, не казаха.

Дискове за вашият случай има да се продават на всеки компютърен магазин. Купуваш си стандартни дискове от 700 мегабайта. Радиокасетофона има възможност да просвирва само стандартни дискове, които се продават с готови записи. Гледаш картинката (първата), която съм ти постнал. Избираш това, което е в синьо от картинката и нерото ще ти направи записа във формата, който съм ти посочил  CDA. После избираш минималната скорост, която ще е зависима от самият празен диск. Нерото ще ти я покаже като такава. Правиш записа и след като приключи, можеш да си направиш една елементарна проверка на компютъра. Пускаш диска със софтуерния плеат на компютъра и трябва на мястото на заглавието на всяка песен да се изписва:  Track1, Track2, Track3 и т.н. Това е достатъчно за да си убеден, че форматът на записа върху дискът ти е в CDA формат, което ще е гаранция, че радиокасетофонът ти ще го чете. Тук, на дисплея на касетофона вече наместо Track1, Track2  и т.н, ще виждаш и четеш заглавието на всяка песен. Това е в общи положения начина на запис. Още веднаж! Дисковете, които са ти необходими са стандартни 700 мегабайтови. На него си е написано. 

sony-topside.jpg

CD Audio format. На мен ми е най-лесно с Easy CD-DA - drag'n'drop mp3 файловете в прозореца на програмата, посочваш CD Audio  формат и тя си ги конвертира и ти показва колко ще е запълнен дискът. Цъкваш бутон Burn  и си готов.

Ама и верно отдавна не съм правил упражнение с дискове.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Говорих с тоя човек дет ми продаде сд плеъра, викам снимай ми тея дискове да ги видя какви са, що са, че нито ги намирам в нета, нито някой е чувал за тях. Та утре ще се разбере какви са тези сд+ дискове.

преди 16 минути, korkutev написа:

Говорих с тоя човек дет ми продаде сд плеъра, викам снимай ми тея дискове да ги видя какви са, що са, че нито ги намирам в нета, нито някой е чувал за тях. Та утре ще се разбере какви са тези сд+ дискове.

Нема такова животно. Има DVD+, но не и CD+. Кажи на тоя спец да се гръмне. 

Извинявам се. До сега наистина знаех, че няма такъв стандарт. 

преди 1 час, ined написа:

Има такова животно, но не виждам каква е връзката му с неговото радио https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Book_(CD_standard)

Има го като дефиниция, но би ли посочил физически съществуващ такъв диск ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.