Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разпознаване на потребители!

Featured Replies

преди 9 минути, Agentpat™ написа:

Обикновен потребител, с малко повече познания, с няколко клика може:

1. Да ти разбере IP-то.

2. Да разбере кой е доставчика на нета ти и (евентуално) от кой град си.

3. Ако се случи пък да има познати там, (ако доставчика е местна кабеларка) е въпрос на още малко усилия  да стигне и до физическия ти адрес.

Съвет: ползвай Tor

Ех, де да ставаха толкова лесно нещата... Човек с малко разум, спазвайки елементарни правила за сигурност може да постигне доста прилично ниво на сигурност. И защо мислиш че само и единствено ИТ-то е толкова важно?

• Отговори 67
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, capnemo написа:

И защо мислиш че само и единствено ИТ-то е толкова важно?

ИТ-то или IP-то?

Логвайки се от телефона си споделяте достатъчно инфо за себе си, така че това е най-малкия дерт... А дали могат да ви свържат профилите и с променени никове... сигурно. Но защо да си правят този зор?

Методи, (също и капитана) я кажете какво ще инфо ще разберете от логване с телефон? А, да - все забравям, че в БГ сим-картити се регистрират. Ама тук не е така. Купувам си я от ... много места както всичко останало и никой не пита "Ама ти кой си?"

преди 1 минута, Agentpat™ написа:

ИТ-то или IP-то?

IP-то, разбира се, лапсус лингва

преди 1 минута, jhoro написа:

Методи, (също и капитана) я кажете какво ще инфо ще разберете от логване с телефон? А, да - все забравям, че в БГ сим-картити се регистрират. Ама тук не е така. Купувам си я от ... много места както всичко останало и никой не пита "Ама ти кой си?"

Ако толкова задълбаваме от телефон и малко контакти мога да разбера много неща, като например местоположението ти в границите на 100 метра. И така, филтрирайки хората в различни локации ще мога да те засека физически. Всичко е въпрос на време и пари

преди 2 минути, capnemo написа:

IP-то, разбира се, лапсус лингва

Не съм казал, че само и единствено то е най-важно.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Обикновен потребител, с малко повече познания, с няколко клика може:

1. Да ти разбере IP-то.

2. Да разбере кой е доставчика на нета ти и (евентуално) от кой град си.

3. Ако се случи пък да има познати там, (ако доставчика е местна кабеларка) е въпрос на още малко усилия  да стигне и до физическия ти адрес.

Съвет: ползвай Tor

Хйде стига я плашете бе!

И кво от това 1,2,3, че не разбрах! Кото достигне до физическият ми адрес, най - много да усети хладнината на опряното желязо в главата си. С повечко късмет може да си тръгне и без лоботомия. За другите щети не отговарям! ;)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички потребители!  

Сега имам един клип за всички вас,   Моля да ме извините, ако не е позволено да публикувам клипове!

http://vbox7.com/play:e80737b515?p=collection&id=1324592

Редактирано от Neli Veleva (преглед на промените)

Мисля, че с наглостта си достигнахте границата. Продължавайте в същия дух и скоро ще сте сред историята на форума.

П.П. Ако не изпълня задължителното гледане, какво ще ми се случи?

• Автор
преди 1 час, ✯Blue Ray✯ написа:

Мисля, че с наглостта си достигнахте границата. Продължавайте в същия дух и скоро ще сте сред историята на форума.

П.П. Ако не изпълня задължителното гледане, какво ще ми се случи?

Редактирах поста си, дано така е по добре!

Не, нищо! Няма проблем.Просто исках да споделя клипа повечето да видят колко неща се знаят от Интернета!

преди 3 часа, capnemo написа:

Ех, де да ставаха толкова лесно нещата... Човек с малко разум, спазвайки елементарни правила за сигурност може да постигне доста прилично ниво на сигурност. И защо мислиш че само и единствено ИТ-то е толкова важно?

А какво ще кажеш за една такава стратегия (стига да се изпълни както трябва) - от самото начало се изготвя един "реален" профил:

- С регистрация във фейбук, снимки, местоположения и всичко оставало;

-с регистрации в форуми и т.н.

НО, без нищо истинско - как ще предположиш?

преди 2 часа, capnemo написа:

Ако толкова задълбаваме от телефон и малко контакти мога да разбера много неща, като например местоположението ти в границите на 100 метра. И така, филтрирайки хората в различни локации ще мога да те засека физически. Всичко е въпрос на време и пари

И като разбереш моментното местоположение - какво? Да - ЮК, а после? А ако влизам през някой хотспот, а не през мобилната мрежа?

Това е държава, в която хората нямат лични карти и адресна регистрация, ти искаш по-сериозно инфо!

Току що, jhoro написа:

..

И като разбереш моментното местоположение - какво? Да - ЮК, а после? А ако влизам през някой хотспот, а не през мобилната мрежа?

Това е държава, в която хората нямат лични карти и адресна регистрация, ти искаш по-сериозно инфо!

За всичко има начин. Защо мислиш че няма карти с координати, имена, адреси на хотспотове?

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

А какво ще кажеш за една такава стратегия (стига да се изпълни както трябва) - от самото начало се изготвя един "реален" профил:

- С регистрация във фейбук, снимки, местоположения и всичко оставало;

-с регистрации в форуми и т.н.

НО, без нищо истинско - как ще предположиш?

Ще поясниш ли повече?   Това ме интересува най много!   Със реален Фейсбук профил, а след него със друга регистрация, коментари по форумите!

преди 5 минути, Neli Veleva написа:

Ще поясниш ли повече?   Това ме интересува най много!   Със реален Фейсбук профил, а след него със друга регистрация, коментари по форумите!

Но ... струва ми се, че сте закъснели. Това се прави начисто.

Иначе - всеки може да се досети, какво трябва да направи и как.

• Автор

Но ... струва ми се, че сте закъснели. Това се прави начисто.

Иначе - всеки може да се досети, какво трябва да направи и как.

Не нямах това предвид!  Нека да ти кажа аз как правя! Във никакъв случай не използвам регистрацията си от фейса (освен тук).

Имам си регистрация във фейсбука, но във други форуми ползвам съвсем друга регистрация и със друго име, без снимки и каквото да било!   Питам така може ли да се определи личността, като регистрациите са различни?

преди 10 минути, Neli Veleva написа:

Не нямах това предвид!  Нека да ти кажа аз как правя! Във никакъв случай не използвам регистрацията си от фейса (освен тук).

Имам си регистрация във фейсбука, но във други форуми ползвам съвсем друга регистрация и със друго име, без снимки и каквото да било!   Питам така може ли да се определи личността, като регистрациите са различни?

Не само - това е най-малкото. Казаха ти - зависи кой, докъде има права да гледа. Аз ти говоря, да си създадеш "отделен живот". В който има информация, но няма нищо твое - всичко е роля. Знам, че звучи шизофренично - това е първото условие.

Най-лесно се скрива и най-трудно се краде нещо, което го няма.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

Не само - това е най-малкото. Казаха ти - зависи кой, докъде има права да гледа. Аз ти говоря, да си създадеш "отделен живот". В който има информация, но няма нищо твое - всичко е роля. Знам, че звучи шизофренично - това е първото условие.

Най-лесно се скрива и най-трудно се краде нещо, което го няма.

Да, и аз казах същото! Правя си нова регистрация, няма нищо мое. Ново име (измислено име) парола и така, после със тази фалшива регистрация се регистрирам във някой форум ако ми трябва нещо. До колкото фейса, само тука във калдата съм влязла със фейсбука!  съответно това ми беше въпроса, могат ли да разберат самоличността ми със фалшивата регистрация,а не със истинската ми!   Вече разбрах, благодаря много за обърнатото внимание!

преди 1 минута, Neli Veleva написа:

Да, и аз казах същото! Правя си нова регистрация, няма нищо мое. Ново име (измислено име) парола и така, после със тази фалшива регистрация се регистрирам във някой форум ако ми трябва нещо.

Да, ама влизаш от същото устройство, нали? Така администрацията може да разпознава кога някой си е направил втори профил (при бан примерно)

• Автор

Да, ама влизаш от същото устройство, нали? Така администрацията може да разпознава кога някой си е направил втори профил (при бан примерно)

Да, от същото устройство! Нямам предвид администрацията, а потребителите като мене  дали могат да разберат за самоличността,  без  да имат връзки, а със кликвания?

Стана миясно че ако някой има връзки и пари може да разбере, аз питам без да има връзки и познати!

Примерно аз искам да разбера за самоличността на някой, няма фейсбук снимка,само потребителско име или емайл, аз нямам връзки и познати, не съм нито хакер, имам ли шанс да го направя със кликвания и програми?   

Този въпрос е примерен,иначе нямам подобни намерения!

преди 1 минута, Neli Veleva написа:

Да, от същото устройство!  Въпросът ми е дали потребителите като мене могат да разберат за самоличността, без връзки, а със кликвания?

Стана миясно че ако някой има връзки и пари може да разбере, аз питам без да има връзки и познати!

Примерно аз искам да разбера за самоличността на някой, няма фейсбук снимка,само потребителско име или емайл, аз нямам връзки и познати, не съм нито хакер, имам ли шанс да го направя със кликвания и програми?   

Този въпрос е примерен,иначе нямам подобни намерения!

Като цяло - идеята на https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=373 е да не може. Даже който може (е оторизиран) - да не може да ги дава на всеки (чуждите лични данни.

• Автор

Благодаря на всички!  Не искам да досаждам повече! Извинете ме ако съм обидила някой или съм направила грешка!

Преди влизах във форуми, коментирах пусках теми, сега ме хвана една депресия дали могат да видят самоличността ми!  Най много ме интересува за bgmama и spodeli.net, така като там най много съм влизала!  Ясно е че Администрацията и полицията могат да разберат, аз нито съм извършила престъпление, нито съм направила нещо незаконно!  Просто исках да съм на ясно и да знам за напред да влизам ли във подобни сайтове или не!

На всичкото от горе, този сайт (kaldata) най ми харесва, а вече ми е любим! :)

Още веднъж благодаря, и се извинявам ако има нещо. Хубава вечер!

преди 10 часа, Neli Veleva написа:

ако имам регистрация във форуми като тези (калдата, бгмама, spodeli.net) можеш да разбереш кой е потребителя! Това вярно ли е?

Аз не разбрах въпроса. Да разберат кой стои зад акаунта (сиреч имена ,лични данни..) ,или става дума за потребиелско име във конкретен форум ?

• Автор
преди 1 час, KiriL Cox написа:

Аз не разбрах въпроса. Да разберат кой стои зад акаунта (сиреч имена ,лични данни..) ,или става дума за потребиелско име във конкретен форум ?

Да разберат дадения човек, самоличността му! кой стои зад акаунта, имена, лични данни,лице,адрес!  Не става въпрос за потребителско име!

Пак ли се започна!

Както казах може да бъдете проследени, но въпроса е заслужава ли си а и след като ви открия ще имат ли куража за личен контакт! Познания също трябват!

Казах също, че и не могат толкова лесно! Ще се повторя  - трябват познания, време и неистов хъс т.е. трябва да сте сгазили сериозно лука, че да накарате някой да се занимава с подобни простотии!

Много сте параноичен/на!  Малко по горе зададох въпрос - какво толкова сте написал/ла или смятате да напишете, че се притеснявате така????

И друго с реален пример! Знам ти IPто вече! Спокойно - какво от това!!!!

Много по лесоно човек може да научи пр. от профила ви ъв Фейсбук където повечето неразумни люде си избълват и майчиното мляко т.е рожденни дати, точни адреси, точна месторабота, точни години, материално състояние, град , държава, семейно положение, имена и точни данни за братя, сестри, роднини и пр. Малко невнимание като незатворена сесия от чужд компютър или автоматично запаметена парола,  работа от заразен компютър, или невнимателно боравене с пароли и хоп, недоброжелател вече има каквото му трябва! Не ми се говори за по сложните методи! Та малко разум и внимание  трябва!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Не се е започнало, само отговарям на предишния потребител!  

на 16.12.2015 г. at 11:49, Neli Veleva написа:

Въпросът ми е следния, от някъде бях чула че, ако имам регистрация във форуми като тези (калдата, бгмама, spodeli.net) можеш да разбереш кой е потребителя! Това вярно ли е?  Просто искам да знам, може ли да се разбере кой е дадения човек (потребител) или не може!

Възможно е.

Ако човек не желае да стане обект на нечии нечисти интереси, трябва да съблюдава някои правила.

Всички знаем, че навсякъде из нета се подвизават хора, чиято цел е материално облагодетелстване, поради което в социалните мрежи и форуми не бива да се парадира с материално благосъстояние, а в електронните пощи не бива да се съхранява информация, водеща към банковите ни сметки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.