Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да запазя boot loader-а преди да форматирам ntfs дял?

Featured Replies

• Автор
преди 12 минути, supervas написа:

!!!  ИЗВЪН ТЕМИТЕ  !!!

Радвам, се че успяваш да постигнеш това, което искаш!

Струва ми се обаче, че не разбираш какво правиш и защо го правиш. Т.е. постигаш целите си изключително по метода на пробата и грешката. Не че този метод е лош, но е много лошо ако използваш само и единствено него. Ще останеш с грешни знания. Разбирам, че имаш няколко компютъра и ги използваш за вършене на работа, която не е IT. Редно е в такъв случай, да поразучиш малко и техническата страна на компютрите, щом искаш да извлечеш повече от техниката, с която разполагаш. Четеш мнения на хора в интернет за това и онова, гледаш тестове на програми и решаваш, че на теб ти трябва нещо друго. Нещата на практика са по сложни и зависят от повече неща.

Вярно, разпитваш за много неща във форума, но за да разбереш отговорите трябва да имаш поне някаква база от знания в тази област, а ти такава нямаш. Изключително лошо е да изграждаш основните си знания, в която и да е сфера на база отговори във интернет форуми, още по-лошо е ако разчиташ само на един форум.

Та, съвета ми към теб е преди да зададеш следващия си въпрос, да прочетеш преди това поне малко други сайтове по конкретната тема или да използваш програмите и настройките по подразбиране.

Основни знания имам и всички са изградени само и на база личен опит. Всичко за което питам пробвам.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

По принцип е в 100MB дела

Запази си Windows\system32\winload.exe за всеки случай

Точно за този файл се чудих,защото катоинсталирах win8.1пачвах него и kernel файла. За съжаление не дочаках отговора ти, и рискувах изтрих го. Рестартирах и grub2 зареди. От него зареди и boot loader-а на win7, от него влязох в win8.1 и сичко е наред :) Мерси отново за помощта :)

P.S  за хората които правят това което аз направих мога да кажа ,че пейдж файла иза хибернацията също могат д асе изтрият спокойно. И имам една папка PerfLogs която остана да се вижда грозно грозно. смисъл от уин8.1 я виждал единствено нея в дяла. И мноу ми напомня за уина а искам да не я виждам,за д ане ми напомня. Ако и нея делна от линукс, ще спре ли да зарежда boot loader-a?

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

преди 44 минути, ignorant написа:

P.S  за хората които правят това което аз направих

Такъв тюрлю гювеч кой ще си заформи? :ph34r:

• Автор
Току що, ExaFlop написа:

Такъв тюрлю гювеч кой ще си заформи? :ph34r:

Хора със същите нужди като моите :) Кажи моляте за PerfLogs? :(

• Автор
преди 6 минути, ExaFlop написа:

трий

Мерси, послушах те, поех риска. И отново сичко е ок, рестартирах и всичко е ок :)

на 12/23/2015 at 5:58, ignorant написа:

На коя програма да вярвам? Едната ми показва, че само C  е системен, другата ми показва, че само G е системен?

Ти си невероятен уникат. Всеки твой пост, направо всяка тема трябва да се мести в "Бисери .." -те.
Не си ли чувал, че Линукс и Уиндоус са различно интелигентни системи? Докато под Линукс виждаш какво има в Уиндоуския дял и дори можеш да отвориш някой файлове, то под Уин - линукския дял се вижда като някакво незаето място.

Това, което правиш в момента е следното:
Имаш къща на два етажа, от първия разрушаваш втория, но си оставяш стълбите. В един момент ще се качиш горе, ще отвориш вратата и ... 

Накрая ще се регистрирам в ловен или оръжеен форум и ще помоля някой, който е близо до теб - да мине и да те гръмне. Да не се мъчиш.

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Ти си невероятен уникат. Всеки твой пост, направо всяка тема трябва да се мести в "Бисери .." -те.
Не си ли чувал, че Линукс и Уиндоус са различно интелигентни системи? Докато под Линукс виждаш какво има в Уиндоуския дял и дори можеш да отвориш някой файлове, то под Уин - линукския дял се вижда като някакво незаето място.

Това, което правиш в момента е следното:
Имаш къща на два етажа, от първия разрушаваш втория, но си оставяш стълбите. В един момент ще се качиш горе, ще отвориш вратата и ... 

Накрая ще се регистрирам в ловен или оръжеен форум и ще помоля някой, който е близо до теб - да мине и да те гръмне. Да не се мъчиш.

Говориш некви глупости. И нз ка си ги изфантазира тия фантазии и как изобщо направи връзката ,че под уин не се виждали всички файлове, което btw  е само по подразбиране. ако си включиш видимостта се виждат и и скрити и системни. Програмите с които гледах дяловете бяха всичките под уина когато писах въпросното конкртно мнение. Мн повърхносттни заключения си правиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.