Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с USB Wireless adapter !!

Featured Replies

• Автор
преди 58 минути, jhoro написа:

Разликата между двете - TP-LINK TL-WN721N и TL-WN722N е външната антена. Която подобрява сигнала, но не променя принципа на работа.

Попитах те, защото тия от TP-LINK, на всичките си устройства слагат един и същ диск и в него има само драйвърите за различните категории у-ва. Програма за работа с някое от тях няма.

Има драйвъри за устроиството,както и отделно програма за работата му,тя ти излиза на работния плот,виж в сайта им,има driver и utility-това е самата програма.

• Отговори 53
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Можеш да пробваш да смениш WiFi картата на лаптопа с някое китайче (по  $5-6 са в ebay). Пример с BCM943224HMP - около US $3.45(including shipping)

http://www.ebay.com/itm/Wireless-BCM943224HMP-300Mbps-Dual-Band-Mini-PCI-E-Wifi-Card-593837-001-For-MAC-/201466955862?hash=item2ee85dc856:g:mfwAAOSw4UtWRrDR

или си вземи това - сега е на прИмоция (стандартна цена $26,99):

http://www.aliexpress.com/store/product/Official-English-Version-XiaoMi-WIFI-Router-300Mbps-Roteador-Youth-Version-WiFi-Repeater-Open-WRT-with-Remote/625273_32474833850.html

И ще си решиш всички проблеми.

И спри автоматичното стартиране на програмата на TP-Link  за свързване.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

" И спри автоматичното стартиране на програмата на TP-Link  за свързване. "

Много важно условие, което си написал. Аз го съветвам да качва единствено драйвера за адаптера. Има такава възможност от менюто на диска. Windovs си има за тази цел своя програма. Без значение версията на Windovs.

Можеш да пробваш да смениш WiFi картата на лаптопа с някое китайче (по  $5-6 са в ebay) или си вземи това:

http://www.aliexpress.com/store/product/Official-English-Version-XiaoMi-WIFI-Router-300Mbps-Roteador-Youth-Version-WiFi-Repeater-Open-WRT-with-Remote/625273_32474833850.html

И ще си решиш всички проблеми.

Проибвай драйвъра за Vista; драйвъра за Win7:

https://downloadcenter.intel.com/product/3821/Intel-PRO-Wireless-2200BG-Network-Connection

преди 32 минути, Kiril Sanquez написа:

Има драйвъри за устроиството,както и отделно програма за работата му,тя ти излиза на работния плот,виж в сайта им,има driver и utility-това е самата програма.

Абе човек - я поразгледай по-внимателрно страницата с FAQs (често задаваните въпроси) - конкретно за този адаптер.

Понеже отдавна не съм се замислял - как аджеба ползвам това нещо (това е като дишането - не се мисли) и в момента ме замисли.

TP-Link са кръстили utility едпо нещо, на което навремето от MS му казваха Wizard (магьосник). Но - това не е програма (то принципно всеки код е програма, ама не) - това просто е един помощник, дето те води през настройките. Същите може да си ги направиш и "отвътре".
Както и многото почистващи, подреждащи и прочие програми - правят нещата с инструментите на Уин-а, ама през техния интерфейс.

Ето как изглежда диска за 721, 722 и 781
Прикачам ви 3 снимки за инфо Ако мога да му помогна с нещо по драйвера, на драго сърце ще му го пратя. Друго не му трябва.

Снимка030.jpg

Снимка031.jpg

Снимка032.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ха ха Стефане, все още ползваш StatBar .... и аз!

преди 1 минута, Topper написа:

Ха ха Стефане, все още ползваш StatBar .... и аз!

Да! Той ми е от теб и знаеш ли какво още, от което няма никога да се откажа?     RadioSure ! Аз без радиото не мога. А си ми го пратил 2008  година. Жалко, че StatBar-a отдавна не се поддържа, но на мен и така ми върши отлична работа. Искам да си намеря нещо такова, но за Linux

И RadioSure! се ползва, дори цялата фирма го ползва за локалното радио :-) С какъв window manager си под Линсъкс?

Ubuntu 12.04 LTS

Моля за извинение от колегите

Питам Gnome, KDE,XFCE ?

преди 4 минути, Topper написа:

Питам Gnome, KDE,XFCE ?

Извинявай -   KDE

преди 41 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Прикачам ви 3 снимки за инфо Ако мога да му помогна с нещо по драйвера, на драго сърце ще му го пратя. Друго не му трябва.

Няма нужда да му пращаш нищо - тези драйвъри (с диска) ги има навсякъде. Даже последно си купих техен рутер - диска е същия, има И папката за 721/722.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 58 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Снимка032.jpg

Стефане, да ти е живо и здраво името. От де взе толкова гвоздеи за закачане на приложения в лентата за задачи? :curious-minion:

Момчета, няма да докарате връзка м/у лаптопа и TP-Link-a. Не се мъчете.

Мерси за поздрава. А може да има проблем с картата в лаптопа , уважаемият колега. Ако има начин да направи проба с друга такава, ще е добре. Мисля, че не са много скъпи, независимо че е за лаптоп. Споделям само. На всички лека вечер от мен и още веднаж извинение, че се отклоних за малко от темата.

Нали съм дал по-горе линк за mini PCI-E карта

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Абе човек - я поразгледай по-внимателрно страницата с FAQs (често задаваните въпроси) - конкретно за този адаптер.

Понеже отдавна не съм се замислял - как аджеба ползвам това нещо (това е като дишането - не се мисли) и в момента ме замисли.

TP-Link са кръстили utility едпо нещо, на което навремето от MS му казваха Wizard (магьосник). Но - това не е програма (то принципно всеки код е програма, ама не) - това просто е един помощник, дето те води през настройките. Същите може да си ги направиш и "отвътре".
Както и многото почистващи, подреждащи и прочие програми - правят нещата с инструментите на Уин-а, ама през техния интерфейс.

Момчета нещо не можем се разберем...Прикачвам снимка на програмата.Искам да подчертая че има два варианта.Първия е като изтегля само utility-на което съм и прикачил снимка,та ако го инстална само него,флашката НЯМА да проработи,понеже няма драйвър.Втория вариант е с драйвъра,тогава мога да подкарам адаптера и без utility.Вчера изтрих драйвъра на адаптера от диспечера на устройствата,след което откачих и закачих адаптера (исках уиндоуса сам да намери драйвър) и намери,на atheros.....след това пак го изтрих,разкачих и закачих,втория път си намери на tp-link.Пуснах програмата Baidu,и всичко си дойде на мястото,нет има на всякъде освен на лаптопа.Но няма и да го мъча,понеже е 10 годишен лаптоп....по-добре да взема един рутер Tenda за 23лв и да си свиркам,отколкото да сменям wifi карти и прочие.Просто въпросния адаптер ми се мята по шкафовете от година,и викам ако става нещо да го ползвам,ама на,тъй че благодарско на всички за помощта!

TP-LINK-Wireless-Configuration-Utility_1.png

Добре - един допълнителен (екстра) въпрос. До момента говорим, че слагаш адаптера на десктопа - я го сложи на лаптопа, инсталирай си драйвера и пробва да шарнеш нет от телефона. Дет ще търсиш да сменяш вградения - ти си имаш външен адаптер.

А на стационарния компютър кой ще дава нет? Той ментално ли ще получава интернет?

Може да бодне на лаптопа един такъв, когато е в къщи или където срещне TP-Link:

http://www.ebay.com/itm/802-11n-g-b-300Mbps-Wireless-USB-Wifi-Adapter-LAN-Antenna-Network-Card-Receiver-/151924853977?hash=item235f6d4cd9:g:V20AAOSwJcZWecjU

Говорим за три вида интернет свързаност - жично Lan, wifi и през моб. оператор.

Хайде да уточним какво имаме:

• десктоп комп, който има само LAN адаптер;

• лаптоп - LAN и wifi адаптери;

• телефон - има wifi и сим карта.

преди 26 минути, ExaFlop написа:

А на стационарния компютър кой ще дава нет? Той ментално ли ще получава интернет?

Ти за какво питаше?

• Автор

Тези микро usb адаптерчета в БГ има ли ги ? Всъщност ей ся ги гледах по 20-на лева... :) Втора ръка по 7-8...

Редактирано от Kiril Sanquez (преглед на промените)

http://animabg.com/store/computer_accessories/0020/index.php?cls=0020 но не зная колко са стока. Ама те и парите му са толкова :)

Твоите са по евтини, но пък тези - https://www.google.co.uk/search?q=TP-Link+TL-WN725N&oq=TP-Link+TL-WN725N&aqs=chrome..69i57j0l5.621j0j4&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8#q=tp-link+tl-wn725n+price&tbs=vw:l,mr:1,price:1,ppr_max:10,p_ord:p&tbm=shop - поне са на TP-LINK и предполагам, че ще са качествени.

• Автор
преди 18 минути, jhoro написа:

Твоите са по евтини, но пък тези - https://www.google.co.uk/search?q=TP-Link+TL-WN725N&oq=TP-Link+TL-WN725N&aqs=chrome..69i57j0l5.621j0j4&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8#q=tp-link+tl-wn725n+price&tbs=vw:l,mr:1,price:1,ppr_max:10,p_ord:p&tbm=shop - поне са на TP-LINK и предполагам, че ще са качествени.

Ми и аз за tp-link говоря,в продавалника намерих за 9лв втора ръка... :D ама смея ли да взема нещо на tp-link вече..:no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.