Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опция за избор на Win 7 версия по време на инстал

Featured Replies

Имам няколко версии на седмицата (Hоме32/64, Prо32/64, Ult 32/64) на различни дискове.
Бях чел преди време за някакъв метод или програма позволяваща например, чрез диск със версия само на Ултимеит да имаш избор и от останалите версии на седмицата в началната фаза  на инсталиране  на Уина или нещо такова.

Струва ми се ,че за стане това в диска, трябва да са качени и другите версии  на ОС (някаква сборка = некачествено копие на ОС).

При инсталацията се избира коя да се инсталира.

Не се знае, какво е "пипано" по него, за това не го препоръчвам изобщо.

• Автор

Не не беше за пипано ( чрез NLite или по друг начин) копие.
Бях го прочел някъдe из нета, но сега си спомних за този метод и си викам вместо да държа едно тесте със дискове, по-практично ще бъде един диск. В нета има има програми за това, само че там начина е друг и малко по-сложно и енергоемко

How to create an all-in-one Windows 7 install disk

http://www.techrepublic.com/blog/windows-and-office/how-to-create-an-all-in-one-windows-7-install-disk/

тука намерих и един друг начин:
чрез изтриване на един файл Ei.cfg след което се отключват и останалите версии

http://www.pcworld.com/article/2044281/install-any-version-of-windows-using-any-windows-disc-you-can-find.html

Не става въпрос за пиратски истории
Имам оригинален диск на Win 7 Ult но понякога ми се налага да инсталирвам ОС на по-стари машини, където Ултимейт им идва малко нагоре.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

преди 34 минути, julienalexandrov написа:

Не не беше за пипано ( чрез NLite или по друг начин) копие.
Бях го прочел някъдe из нета, но сега си спомних за този метод и си викам вместо да държа едно тесте със дискове, по-практично ще бъде един диск. В нета има има програми за това, само че там начина е друг и малко по-сложно и енергоемко

How to create an all-in-one Windows 7 install disk

http://www.techrepublic.com/blog/windows-and-office/how-to-create-an-all-in-one-windows-7-install-disk/

тука намерих и един друг начин:
чрез изтриване на един файл Ei.cfg след което се отключват и останалите версии

http://www.pcworld.com/article/2044281/install-any-version-of-windows-using-any-windows-disc-you-can-find.html

Не става въпрос за пиратски истории
Имам оригинален диск на Win 7 Ult но понякога ми се налага да инсталирвам ОС на по-стари машини, където Ултимейт им идва малко нагоре.

Tоя номер с изтриването на файлчето и аз го бях чел, ама преди години.

• 1 месец по-късно...

Точно това е начина, с изтриването или модифицирането на файлчето.

Ultimate iso-то всъщност съдържа всички версии и няма нужда да пазиш другите.

Единствения "проблем" е, че след това се променя чек сумата на образа и ако го даваш на някой разбирач може да ти каже, че не е оригинален, но ти си знаеш, че не е така ;)

http://www.mydigitallife.info/how-to-select-any-edition-or-version-sku-of-windows-7-to-install-from-single-edition-dvd-disc-media-or-iso/

М/у другото се опитах да направя това и с Windows 8.1, понеже и той съдържа същия файл, но нещо не ми се получава. Някой ако има опит може да сподели.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.