Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно Asus P5N-E SLI

Featured Replies

Здравейте и Честита Нова 2016г момчета!Имам следния проблем с въпросното дъно ASUS P5N-E SLI .До преди известно време си работеше идеално,но от известно време като го включа излиза само логото на самото дъно и отдолу пише натиснете DEL дъръ-бъръ и TAB -дъръ-бъръ демек за настройка на бутването.Настройвам Биос да бутва .бутва да речем, и следващия път пак  не иска.Викам батерията е за смяна.Смених я пак същата работа!Когато тръгне да зарежда ОС както зарежда и забива и до там Рестарт пак стига до Логото на дъното  натискам по няколко пъти РЕСЕТ бутона за да ми излезе  да натисна Ф1 за да стартирам.Ако зареди нормално и работи 20 мин. Излиза ми син екран с надпис на целия екран и трябва да рестартирам.Или както си работи ако съм пуснал и и някаква музика Забива  и се саморестартира ..И така по няколко пъти до като захапе и може да кара цял ден така може и пак след 2 мин. да направи същото!съжалявам ,че не мога да кача снимка с синия екран в момента но ако ми го направи ще кача !Смея да твърдя ,че до скоро работеше чудесно и не съм имал никакви проблеми!Моля за съвети идеи и всичко което може да ми помогне за да отстраня проблема !

Нулирай BIOS с помощта на джъмпъра за целта и зареди оптимизираните настройки. След това прегледай настройките за зареждане (бутване).

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Къде да го търся тоя Джъмпер?някъде около батерията ли.А и аз бях свалял батерията за известно време.после натиснах бутона power  за няколко секунди и го оставих така поне 30 мин. после като го включих влезнах в Биос и зададох да зарежда от HDD сверих часовник всичко и пак си е така!

11137951.asus-p5n-e-sli.jpg

• Автор

А джъмпера като като го преместя трябва ли да го включа компа с преместен джъмпер или само за момент го местя и после пак си го връщам на мястото където е бил и пускам компютъра и влизам в Биос да настроя да зарежда от HDD

джъмпера го върни както си беше и тогава включвай компа.в БИОС-а избери да бутва само харда,другите позиции избери disable,за да ни търси СД/ДВД и флопи.

Изключваш от контакта компа, натискаш за 4-5 секунди бутона за включване, както е разкачен от захранване. преместваш джъмпъра от позиция 1-2 на позиция 2-3. Изчакваш 2-3 минути, преместваш джъмпъра, включваш в контакта, натискаш бутона за стартиране. Влизаш в BIOS, отиваш на Exit  и под това меню трябва да е нещо от типа Load Optimized BIOS settings. Потвърждаваш. Отиваш на Boot->Boot order  и задаваш това, което ти трябва. Проверяваш дата/час за актуалност и сверяваш. Ако датата/часът не са се променили, това е симптом за или неизвършено нулиране, или частично извършено такова.

• Автор

Направих това което ми каза и за сега върви не е зациклял върви нормално...Като го настроих да бутва от HDD си бутана нормално в по предните настройки където пише там за Флопи 1,44 какво беше там го дадох на Дисабъл и него .но незнам дали сега ще помни часа и изобщо настройките когато го изключа от контакта.Когато е включен в мрежата помни!Ама и ще видя как  ще се представи утре сутринта и как ще работи тази вечер и Утре ще докладвам какво е положението.Искренно Благодаря дано това да е бил проблема!

• Автор

Пак стана така!Както си работеше нормално звука заби картина всичко появи се веднага синия екран отдолу взе да проверява нещо до 100 и се саморестартира!Не се детектна  пак от HDD .Изключих го от копчето на захранването за няколко секунди включих го пак пуснах го влезнах в Биос сверих часовника запомних настройките и влезна .....след 1 минута пак стана така! И пак същия номер с всичко!Незнам какъв  е проблема

А на синия екран каква грешка се изписва? Грешката е от типа 0x12345678 (...

• Автор

И на двата пъти не успях да снимам,но сега съм се подготвил и ще снимам!

Коя е операционната система?

Като стартира компютъра започни да щракаш клавиш F8.

44121d1262006739-advanced-boot-options-a

Със стрелките избери предпоследния ред (Disable automatic restart...) и натисни Enter.

Като се появи синият, запиши инфото от реда започващ със STOP:

• Автор

Това с Safe Mode нещо не стана с Ф8 като помпя Ф8 ме пуска в боот менюто но ми да избера  само от къде да го настроя да бутне! Ето  и снимките с синия екран

IMG_20160104_095854[1].jpg

Значи една идея по-късно трябва да започнеш да "помпиш" клавиш F8.

Изтегли на работния плот този инструмент и го стартирай.

• Автор

Нещо не се получава влизам иска ми мейл давам го влизам в мейла линк уж за изтегляне и дава грешка! :(

Screen Shot 01-04-16 at 10.27 AM.PNG

преди 16 часа, bube760205 написа:

Windows 7 ultimate

А колко битова е ОС? 32/64?

Наиистина е недостъпен инструментът зад линка. Освен да се обадиш на MS  България:

• тел.: +359 (2) 9657371
  • факс: +359 (2) 9657377
  • Център за обслужване на клиенти на Microsoft (Microsoft Customer Care Center):
  • 0800 15555 (безплатен) (toll free)
  • +359 2 9657100 (за номера извън България и мобилни номера) (outside Bulgaria and mobile)

и да опишеш ситуацията:

KB Article Number(s): 2851149
Platform: i386

Поправката, изпратена на имейла е на недостъпен адрес.

Според инфото, проблема идва от повреден windows. Можеш да го преинсталираш или да опиташ вариант от този клип.

• Автор

Тук дали няма да го има този инструмент които търсим?  https://www.microsoft.com/en-us/download

Windows-а е преинсталиран преди 3 дена и си го прави този проблем и преди това!

• Автор

Попаднах на това! http://ipyniyymute.xpg.uol.com.br/windows-7-install-driverirqlnotlessorequal.html

Току що ми го направи същия проблем...В смисъл появи ми се СИН Екран и ми изписа този път май други грешки.Снимал съм го/.Качавам да видите

IMG_20160104_215838[1].jpg

Редактирано от bube760205 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.