Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Решил съм да сменя сегашния ми монитор, който е 17" 1024х768 с някой 22" -24" FHD. Идеята е да се гледат клиповете, ако не във FHD, то поне в HD. Компютърът се използва само за това и за интернет. Никакви игри, никакви тежки програми. Частите са следните: AsRock K8NF4G-SATA2, AMD Sempron 2800+(1600MHz), 2x512MB DDR 400, Hitachi 80GB(HDS728080PLA380), no name захранване 350W. Дъното, процесора и паметта няма да ги барам. Интересува ме видеокарта, която би разтоварила процесора при възпроизвеждането на видео. Евентуално SSD или някой съвременен хард диск. OС ще е Windows XP SP3. Възможно ли е или ограниченията и компромисите ще са твърде големи? Благодаря.

Какво ти е мнението за 2ра употреба компютри ? К2Куад, та дори К2Д да предостатъчни за изискванията ти. А вървят по 200 лева макс.

• Автор

Ако не става, явно ще се ориентирам към втора ръка. Другият вариант е нещо с G1820, 4GB рам  за около 400 лева и с надграждане.

G1820 с SSD. На старо е възможен вариант с G1620, които вървят по 35 лева, дъно H61, някакво малко SSD, което ще окаже много голямо влияние за интернет, а и като цяло всичко ще си работи много по-бързо. RAM памет 4 GB  стигат, но 8 още по-добре, ако ще се ползва браузера с много отворени прозорци, клипове и така нататък.  Имам такава конфигурация с 20 GB SSD и мога да кажа, че няма да я различиш от конфигурация за 4000 лева, каквато е сегашната ми. Дори може да се обзаложиш, че онова чудо със Селерона е по-скъпата конфигурация.  Аз минах на тоя най-евтин Селерон, защото имах старо дъно и РАМ памет, но и сега да потърсиш нещо подобно, няма да ти излезе много скъпо. Единствено дъната са кът като нови, та е добре да се помисли и за някое дъно на старо. Значи ako намериш дъно и процесор за 80 лева, РАМ за 20-30 лева и SSD  за 50-60 лева, не ти трябва друго за интернет и филми. 

Ето ти един 1620, даже можеш за по-малко да го спазариш. То едно стоково охлаждане е 10-15 лева...

Погледни какво предлагат ITR https://shop.itr.bg/products-10082-0/.htm

за хора които търсят компютър за интернет, филми, ваибър, скаип и леки програми конфигурациите са идеални.

Машините са "маркови" с 6месечна гаранция.

През изминалата година няколко неща съм купил от тях, да чукна на дърво проблеми не е имало.

• Автор

Благодаря за предложенията. Ще разгледам кое как е, ще преценя възможните варианти и ще реша как да постъпя.

Разгледах предложенията за втора ръка маркова техника. Как стоят там нещата с ъпгрейда? Добавяне на SSD, памет и евентуално видеокарта?

Редактирано от ncl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.