Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неравномерно обледяване на климатик

Featured Replies

защо климатика ми не се обледенява еднакво по всики места за какво е признак това мидея е 

IMG_20160105_180459_430.JPG

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Нищо му няма.По средата духа вентилатор,който трябва да размразява заледената част.Когато е студено вън,не може да смогне.Това не пречи да произвежда топло вътре в стаята.

• Автор

защото във форумите пише недостиг наа фреон може да е това а инае си топли във стаята 

преди 12 минути, Димитър 59 написа:

Нищо му няма.По средата духа вентилатор,който трябва да размразява заледената част.Когато е студено вън,не може да смогне.Това не пречи да произвежда топло вътре в стаята.

Оп-оп-оп...

Климатика не произвежда топлото - просто го "изсмуква" от външното пространство и го вкарва в помещението.
За да си размрази вътшната част - от време на време обръща режима и започва да изкарва топлина навън.
Обледяването се получава когато топли стаята.

@Velko Ivanov - споко, ако не стига фреон - няма да топли ефективно. Просто в момента не е много студено и влажността не е висока (явно). На мен ми се е случвало при - 18 / -20 цялото външно тяло да стане на буца лед и вентилатора спира.

• Автор

по принцип ако не стига фреон не трябва ли да дава някаква грешка и какви са симптомите при недостг на фреон във системата освен не топли 

Редактирано от Velko Ivanov (преглед на промените)

Погледни "свръзките" на медните тръби към външното тяло. Ако има сериозно обледяване и/или омасляване - трябва да повикаш техници да замерят наляганията.

преди 8 минути, kaliobg написа:

Погледни "свръзките" на медните тръби към външното тяло. Ако има сериозно обледяване и/или омасляване - трябва да повикаш техници да замерят наляганията.

Къде да ги погледне? Ако са направени както трябва - тръбите между вътрешното и външното тяло са омотани с изолация. А "свръзките" са вътре, във външното тяло.

77630178_6_800x600_klimatik-kolona-midea

Ако има горе долу достъп капачката се сваля. Не мога да гадая как е сложен климатика не всички "висят". Просто предложение, което питащия ще прецени може ли да изпълни. А ти снимка на неговия климатик ми пускаш или искаш да блестиш ? 

Цитат

Оп-оп-оп...

Климатика не произвежда топлото - просто го "изсмуква" от външното пространство и го вкарва в помещението.

А с това направо ми оправи настроението :D

Редактирано от kaliobg (преглед на промените)

преди 32 минути, kaliobg написа:

А с това направо ми оправи настроението :D

Не знам какво съм ти оправил, ама ще ти разваля самочувствието. Като не ми вярваш, прочети тази статия - http://www.heatme.info/howworks.html

Цитат

Най-общо казано всеки климатик премества енергия във вид на топлина от едно място на друго.

преди 49 минути, jhoro написа:

Оп-оп-оп...

Да беше пропуснал това изречение от поста си,за да не се излагаш.Как ще се изсмука леден въздух от вън и кой ще го сгрее за да го вкара в помещението?Процеса е друг.Компресора сгъстява под  голямо налягане газ фреон,при този процес се получава загряването му.Зимно време се загрява във вътрешното тяло,което излъчва топлината,а външното произвежда студено.Лятото обратно,външното е топло,вътре студено.

• Автор

добре не се карайте просто неможах да разбера във моя слуей дали има проблем

преди 15 минути, jhoro написа:

Не знам какво съм ти оправил, ама ще ти разваля самочувствието. Като не ми вярваш, прочети тази статия - http://www.heatme.info/howworks.html

Цитат

Най-общо казано всеки климатик премества енергия във вид на топлина от едно място на друго.

Май си чел през редовете :)

Моля те, обясни ми хладилниците как работят? 

преди 1 минута, Velko Ivanov написа:

добре не се карайте просто неможах да разбера във моя слуей дали има проблем

Проблем ще има,ако не заледява отвън и не грее вътре.Тогава значи,че няма газ в системата.Винаги,когато навън е по студено времето,там се задържа част от леда.Това важи за всички климатици.

• Автор
преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Проблем ще има,ако не заледява отвън и не грее вътре.Тогава значи,че няма газ в системата.Винаги,когато навън е по студено времето,там се задържа част от леда.Това важи за всички климатици.

аз знам е така но в нецялото е заледено защо така се полува

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Да беше пропуснал това изречение от поста си,за да не се излагаш.Как ще се изсмука леден въздух от вън и кой ще го сгрее за да го вкара в помещението?Процеса е друг.Компресора сгъстява под  голямо налягане газ фреон,при този процес се получава загряването му.Зимно време се загрява във вътрешното тяло,което излъчва топлината,а външното произвежда студено.Лятото обратно,външното е топло,вътре студено.

Малко ти се губи единия цикъл. Понеже не ми се пише - ще цитирам

Цитат
  1. Газ с определена температура и налягане ( в нашия случай той се нарича фреон) се свива(компресира) при което той си повишава и температурата и съответно преминава в състояние на силно наситени пари (наричат се прегрети пари).
  2. Този газ минава през топлообменик и отдава енергия на околната среда чрез него при което се премахва прегяването на парите.
  3. Газа продължава пътя си през топлообменника отдавайки енергията си и започва да кондензира във течност като налягането остава постоянно- (по същия начин се появява росата през лятото тъй като пада температурата на въздуха водните пари се превръщат в капчици вода.). В крайна сметка на изхода на топлообменика целия флуид вече е във вид на течност.
  4. Следващата стъпка е намаляване на налягането на охладения кондензирал флуид, което става чрез специален клапан. Този клапан пропуска само толкова количество флуид колко може да бъде разширен след него втечнения фреон влиза в друг топлообменик където флуида започва бързо да се разширява, което води до неговоро изпарение, т.е превръщането му отново в пари. При това изпарение температурата му силно намалява и се отнема енергия от топлообменника а следователно и от околната среда на топлообменика.

Обърни внимание на последното изречение - не се изсмуква студен въздух, а се отнема топлината от него. Макар и студен - в него има.

преди 3 минути, kaliobg написа:

Моля те, обясни ми хладилниците как работят? 

По същия начин и на същия принцип.

@jhoro е напълно прав. Топлото се взема от външния въздух и се отдава от вътрешното тяло. Има достатъчно добри обяснения на работата на климатика на Бг. Не се страхувайте да прочетете нещо. И неравномерното обледяване може да е причинено от недостиг на фреон, но не е задължително това да е причината.

преди 4 минути, upili написа:

Топлото се взема от външния въздух и се отдава от вътрешното тяло.

А при хладилника как става работата ? 

преди 5 минути, upili написа:

Има достатъчно добри обяснения на работата на климатика на Бг.

Ами прочети де ! 

преди 1 минута, upili написа:

@jhoro е напълно прав. Топлото се взема от външния въздух и се отдава от вътрешното тяло. Има достатъчно добри обяснения на работата на климатика на Бг. Не се страхувайте да прочетете нещо. И неравномерното обледяване може да е причинено от недостиг на фреон, но не е задължително това да е причината.

Да беше прочел тогава обясненията за работата на климатиците и ти,преди да се излагаш!За сведения на питащия,ще кажа,че имам работен стаж и като хладилен техник!Най лесната проверка,може да се направи,като сложиш ръка да видиш колко топло духа,а то се усеща.Ако не,значи има загуба на газ в системата.

преди 19 часа, kaliobg написа:

А при хладилника как става работата ? 

Ами прочети де ! 

преди 19 часа, Димитър 59 написа:

Да беше прочел тогава обясненията за работата на климатиците и ти,преди да се излагаш!За сведения на питащия,ще кажа,че имам работен стаж и като хладилен техник!Най лесната проверка,може да се направи,като сложиш ръка да видиш колко топло духа,а то се усеща.Ако не,значи има загуба на газ в системата.

Пичове, аз съм прочел достатъчно и за това пиша. Ама не е зле вие да не се излагате. Топлото самичко няма от къде да дойде- взема се от външния въздух. Интересно ми е и друго, защо ли мерят климатиците с налягане и консумация на ток, а не с ръка колко топло духат. Явно тези майстори не му разбират колкото вас. И за допълнителни размисли- откакто минаха на новия фреон, климатиците на Мидея специално имат големи проблеми с отоплението през зимата при минусови температури. До миналата година поне нямаха добри модели за работа при нашите климатични условия. 

преди 23 часа, upili написа:

Пичове, аз съм прочел достатъчно и за това пиша. Ама не е зле вие да не се излагате. Топлото самичко няма от къде да дойде- взема се от външния въздух. Интересно ми е и друго, защо ли мерят климатиците с налягане и консумация на ток, а не с ръка колко топло духат. Явно тези майстори не му разбират колкото вас. И за допълнителни размисли- откакто минаха на новия фреон, климатиците на Мидея специално имат големи проблеми с отоплението през зимата при минусови температури. До миналата година поне нямаха добри модели за работа при нашите климатични условия. 

Два дни четеш и все още не си разбрал,че топлото не се взима от външния въздух!Ще ти обясня просто,като на дете,за да го разбереш.Външното и вътрешното тяло,имат връзка само с две медни тръби,през които минава газ фреон,който циркулира постоянно между тях.През зимата,компресора сгъстява под голямо налягане този газ,от външното тяло във вътрешното.Процесът превръща фреона в течно състояние,а това е свързано с произвеждане на топлина.Когато вътрешното тяло грее,външното се замразява.През лятото е точно обратен процес,вътре изстудява,отвън грее.

преди 54 минути, Димитър 59 написа:

Два дни четеш и все още не си разбрал,че топлото не се взима от външния въздух!Ще ти обясня просто,като на дете,за да го разбереш.Външното и вътрешното тяло,имат връзка само с две медни тръби,през които минава газ фреон,който циркулира постоянно между тях.През зимата,компресора сгъстява под голямо налягане този газ,от външното тяло във вътрешното.Процесът превръща фреона в течно състояние,а това е свързано с произвеждане на топлина.Когато вътрешното тяло грее,външното се замразява.През лятото е точно обратен процес,вътре изстудява,отвън грее.

animated-laughing-cat-215665.gif~c200

преди 58 минути, Димитър 59 написа:

Не се мъчи , насила може да вземеш - неможе да дадеш ;)

преди 55 минути, Димитър 59 написа:

Смееех та леле. Не го чета два дни, а съм го чел и осмислял доста време, и то преди време. Климатика си е термопомпа. Като такава просто пренася топлината от едно място на друго. Той не произвежда топлина. А ако под хладилен техник разбираш, че си сменял някои термостат от време на време- аз също съм хладилен техник. А ето тук има достатъчно за четене и на принципите на работа, и за различните марки климатици. Успех в науката пичове, и разберете, че в природата нищо не идва от никъде. Тези калорийки топлина все от някъде трябва да се вземат. И не е хубаво да се заяждате само за спорта по въпроси които са ви тотално неясни. 

Да не би външното ти тяло да има нагревател и затова така да не обледенява цялата ти "пита".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.