Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за стара повредена техника за вторични или за части?.

Featured Replies

• Автор
преди 15 минути, pconline написа:

Е и аз търся някой който изкупува шума, ама са се изпокрили нещо, ако откриеш свиркай :)

В австрия и холандия има такива изкупвачи. Правят Компост.

Бе, човек - дадохти насока! Има и други подобни фирми! Потруди се малко! Разкомрлектовай, сортирай и продай! Ще има и фиря, неизбежно е!

Нормално работещото и кабелите пускай в OLX и каквото излезе!

Относно цените на здравото,  то влез в някой електронен магазин и виж цените за нов такъв продут и след това намаляш с 50% т.е. това е твоята цена! За скапаното, както ти казах - никой няма да ти даде нищо!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Black Power написа:
преди 3 минути, RudeBoy написа:

Бе, човек - дадохти насока! Има и други подобни фирми! Потруди се малко! Разкомрлектовай, сортирай и продай! Ще има и фиря, неизбежно е!

Нормално работещото и кабелите пускай в OLX и каквото излезе!

И тези съм питал, не кууват crt монитори.

преди 1 час, ignorant написа:

И тези съм питал, не кууват crt монитори.

Начи подай оплакване, щото в рекламата има crt монитор. Видях го.

• Автор
Току що, П.Петров написа:

Начи подай оплакване, щото в рекламата има crt монитор. Видях го.

На кой на арменския поп... Май няма да има полза.

Току що, ignorant написа:

На кой на арменския поп... Май няма да има полза.

На времето ми се превърна вав хоби да разпоявам елементите от платките на старата ни техника. (лампови цветни и черно-бели телевизори, лампово радио) и тези елементи си ги колекционирах, а платките изхвърлях. Пробвай и ти, може да ти хареса.

• Автор
Току що, П.Петров написа:

На времето ми се превърна вав хоби да разпоявам елементите от платките на старата ни техника. (лампови цветни и черно-бели телевизори, лампово радио) и тези елементи си ги колекционирах, а платките изхвърлях. Пробвай и ти, може да ти хареса.

Аз само да знам, че някой ги купува сичко ще разпоя!

• Автор
преди 6 минути, pconline написа:

При толкова скраб може и манифактурка за вадене на ценни метали да си направиш:)

Е бих! Само да знаех какви ценни метали има в тия антики...Освен мед кво може да се намери?

• Автор
преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

Платина злато....

Къдееее точно?! и как мога да гисваля?

преди 14 часа, ignorant написа:

Аз само да знам, че някой ги купува сичко ще разпоя!

Бе ,ти четеш ли когато някой нещо ти изпраща като линк! Като не ти изнася точно тази , то има поне още 5 такива!

Тази фирма на която ти бях дал координатите е обявила цени за компоненти, платки и пр. 

И, да - ценните метали са злато, сребро и платина, но ти в домашни условия ще извлечеш грънци!

• Автор
преди 1 минута, Black Power написа:

Бе ,ти четеш ли когато някой нещо ти изпраща като линк!

Тази фирма на която ти бях дал координатите е обявила цени за компоненти, платки и пр. 

И, да - ценните метали са злато, сребро и платина, но ти в домашни условия ще извлечеш грънци!

A по кои платки има тия метали? процесори ? дъна? видеокартици? монитори?

• Автор
преди 8 минути, pconline написа:

Питай google знае всичко.

Мерси не с и струва, тва злато е мн малко от дънните платки, виж от пентиум про има смисъл.   Знае ли някой старите кутии от края на 90-тте от каква сплав са? За да потърся  на каква цена ги изкупуват :)

преди 2 часа, ignorant написа:

Мерси не с и струва, тва злато е мн малко от дънните платки, виж от пентиум про има смисъл.   Знае ли някой старите кутии от края на 90-тте от каква сплав са? За да потърся  на каква цена ги изкупуват :)

Ценните метали са вложени във всички компютърни компоненти, но и сам си прозрял истината, че от тях няма да вадиш кюлчета! 

Старите кутии са си направени от ламалрина, по дебела от днешната използвана, поцинкована, галванизирана! Виж ще те открехна за друго! Старите охладители са  от алуминии, а днешните се правят от алуминиеви сплави или така наречения Цан! Те ти тема за размисъл!

преди 20 минути, Black Power написа:

Ценните метали са вложени във всички компютърни компоненти, но и сам си прозрял истината, че от тях няма да вадиш кюлчета! 

Старите кутии са си направени от ламалрина, по дебела от днешната използвана, поцинкована, галванизирана! Виж ще те открехна за друго! Старите охладители са  от алуминии, а днешните се правят от алуминиеви сплави или така наречения Цан! Те ти тема за размисъл!

Сега му даде добра насока и погледни, току що запрашил отново към Холандия за "нова стока". Дано му потръгне!

• Автор
на 12/01/2016 at 22:45, svetoslav81 написа:

Тези неща може да ги изпратиш тук за благотворителност.Могат да ги ползват за части или работещите неща директно да ги използват.

https://www.facebook.com/staripc

Вие това прочели ли сте или само сте гледали рекламата на човека?

Цитат

моля пращайте само работещи неща! Лаптопи със чупени екрани или изгорели дъна, неработещи видеокарти или друг хардуер, неработещи клавиатури, мишки и други такива НЕ МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ В УПОТРЕБА.

Моите здрави неща са кабели. Дъната и видеокартите, както и мониторите ми са с повреди.

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

преди 5 минути, ignorant написа:

Вие това прочели ли сте или само сте гледали рекламата на човека?

Моите здрави неща са кабели. Дъната и видеокартите, както и мониторите ми са с повреди.

А това значи само едно!  Че са си вечно твои!

Преди 2-3г. от техномаркет изкупуваха стари телевизори за 60лв., при условие че закупиш нов. Аз така продадох два грамадни повредени телевизора, които за нищо не ставаха и купих два нови, единият от които по-късно го продадох на реалната цена, а другия още си стои нов в кашончето и се чудя какво да го правя, но поне не заема много място. А дънните платки, щом те е жал да изхвърлиш, прибери ги в някое кашонче и ги набутай някъде, не заемат чак толкова място, а по-късно могат да ти потрябват, я охладител, вентилатор, рам памет, процесор с които да поправиш друг стар компютър. Кинескопните монитори си остават най-добри, вадят най-чиста картина и живеят най-дълго. Ако могат да се поправят, можеш да ги ползваш вместо новият си LCD монитор, а него да го продадеш за да си избиеш разходите по ремонта, а нов по-нататък винаги можеш да си купиш. Доста от възрастните хора все още си поправят старите телевизори Електрон и не искат да се разделят с него. Много често хората които търсят съвет как да изхвърлят боклука си се отказват точно в последния момент и си го прибират обратно, включвам и себе си в това число. За мен по-разумно е което може да се поправи и после да се продаде като работещо. А черни точки и черти на екрана на новите LCD монитори не се поправят или ремонта  излиза на стойността на нов монитор.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
на 13/01/2016 at 0:42, peppone1 написа:

Преди 2-3г. от техномаркет изкупуваха стари телевизори за 60лв., при условие че закупиш нов. Аз така продадох два грамадни повредени телевизора, които за нищо не ставаха и купих два нови, единият от които по-късно го продадох на реалната цена, а другия още си стои нов в кашончето и се чудя какво да го правя, но поне не заема много място. А дънните платки, щом те е жал да изхвърлиш, прибери ги в някое кашонче и ги набутай някъде, не заемат чак толкова място, а по-късно могат да ти потрябват, я охладител, вентилатор, рам памет, процесор с които да поправиш друг стар компютър. Кинескопните монитори си остават най-добри, вадят най-чиста картина и живеят най-дълго. Ако могат да се поправят, можеш да ги ползваш вместо новият си LCD монитор, а него да го продадеш за да си избиеш разходите по ремонта, а нов по-нататък винаги можеш да си купиш. Доста от възрастните хора все още си поправят старите телевизори Електрон и не искат да се разделят с него. Много често хората които търсят съвет как да изхвърлят боклука си се отказват точно в последния момент и си го прибират обратно, включвам и себе си в това число. За мен по-разумно е което може да се поправи и после да се продаде като работещо. А черни точки и черти на екрана на новите LCD монитори не се поправят или ремонта  излиза на стойността на нов монитор.

Нямам телевизори, нито желая да купувам от техномаркет.

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.